Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

945GCM-S2L Snow Leopard


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartulasdtv

bartulasdtv
  • Members
  • 57 postów

Napisano 19 lipiec 2014 - 11:45

Na początek specyfikacja

płyta główna:  Gigabyte 945GCM-S2L

procesor: Intel® Pentium® Dual  CPU  E2220  @ 2.40GHz

obsługa MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, EM64T

southbridge: Intel 82801GB (ICH7/R) rev. A1

grafika: AMD Radeon HD 6450

Kodek Audio ALC662

Lan RTL8168

Jeden dysk z jedna partycja Mac OS X Extended (Journaled) w tablicy GUID

 

1. Snow Leopard 10.6.3 retail postawiony przy pomocy UniBoootX 1.4.3

2. po pierwszym odpaleniu upgrade do 10.6.8

po restarcie kolejne kroki czyli

3. zainstalowanie bootloadera chameleon wraz z tematami

4. zaladowanie kextow podanych w opisie http://hamac.pl/topi...omocą-unibootx/

5. wygenerowanie org.chameleon.boot.plist 

6. użyłem DSDT Patcher GUI  nie pokazał w raporcie błedów

7. SMBIOS.plist wybrany dla MacPro3.1

 

po restarcie i probbie bootowania z hdd dostje menu z wyborem dysku a  po potwierdzeniu informacje:  can't  finde /

system wstaje kiedy go bootujez plyty uniBootX 

przewaliłem więc na żywca org.chameleon.boot.plist  z CD ale skutkuje to tym że mam na ekranie logo jabłkowe a potem ekran robi się szary i można wieki czekać


HaMacHome: El Capitan on MSI H77MA-G43 | i3-2100 | 4GB RAM | ATI Radeon HD6450 | ST3500312CS WDC WD10EZEX-22BN5A0

MACBook Unibody A1342 | 8GB RAM


#2 HardcoreQ

HardcoreQ
  • Members
  • 233 postów
  • LocationRadzionków

Napisano 19 lipiec 2014 - 12:25

org.chameleon.boot.plist to plik konfiguracyjny... Z tego co wyczytałem, to wygenerowałeś plik DSDT i nazwałeś go org.chameleon.boot.plist.

Acer FMP55 | i3 530 (2,93GHz) | 3GB 1333MHz | Gigabyte R9 270X | FSP Group 500W | Samsung 500GB | OS X Yosemite 10.10.1| & Windows 8.1 PRO|


#3 bartulasdtv

bartulasdtv
  • Members
  • 57 postów

Napisano 19 lipiec 2014 - 12:49

nie, zle zrozumiales, to kolejny krok

przynajmniej tak chciałem być odebrany ;)


HaMacHome: El Capitan on MSI H77MA-G43 | i3-2100 | 4GB RAM | ATI Radeon HD6450 | ST3500312CS WDC WD10EZEX-22BN5A0

MACBook Unibody A1342 | 8GB RAM


#4 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17680 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 19 lipiec 2014 - 12:51

Może masz dysk z sektorem 4K, to wtedy z poziomu systemu nie zainstalujesz chameleona. Sprawdzisz to najszybciej w DPCIManager. A Zainstalowany system spróbuj odpalić z UniBootXa.


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#5 bartulasdtv

bartulasdtv
  • Members
  • 57 postów

Napisano 19 lipiec 2014 - 13:29

to jest stary dysk 100gigowa Hitchachi , wyjęty z jakiegoś laptopa więc na bank nie 4K. 


HaMacHome: El Capitan on MSI H77MA-G43 | i3-2100 | 4GB RAM | ATI Radeon HD6450 | ST3500312CS WDC WD10EZEX-22BN5A0

MACBook Unibody A1342 | 8GB RAM


#6 HardcoreQ

HardcoreQ
  • Members
  • 233 postów
  • LocationRadzionków

Napisano 19 lipiec 2014 - 13:40

Odpal z komendy -v i pokaż na czym się zatrzymuje. Pokaż też folder z kextami.


Acer FMP55 | i3 530 (2,93GHz) | 3GB 1333MHz | Gigabyte R9 270X | FSP Group 500W | Samsung 500GB | OS X Yosemite 10.10.1| & Windows 8.1 PRO|


#7 bartulasdtv

bartulasdtv
  • Members
  • 57 postów

Napisano 19 lipiec 2014 - 17:36

coś mam skopane z obsługą grafiki, po kilku próbach z org.chameleon.boot.plist doszedłęm do etapu że pokazuje mi się ekran z  logiem apple, potem jest szaroś dłuższy czas, potem zmienia się na niebieskawy i dalej stoi. raz pojawily mi się artefakty. Niestety dostęp do kompa będę miał dopiero w Poniedziałek. Wtedy spróbuję go tak odpalic  i kexty też wylistuję


HaMacHome: El Capitan on MSI H77MA-G43 | i3-2100 | 4GB RAM | ATI Radeon HD6450 | ST3500312CS WDC WD10EZEX-22BN5A0

MACBook Unibody A1342 | 8GB RAM





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych