Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Natywny zapis wartości do NVRAM


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
91 odpowiedzi w tym temacie

#41 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 06 wrzesień 2014 - 10:27

okej, nowy poprawny kod dodałem (sprawdziłem na stronie apple), nowe konto. Dalej ban. Podejrzewam że tylko reinstalacja i nowe konto z tymi ustawieniami i ruszy.

Apple daje bana nie na konto a na mac adres karty sieciowej tak mi sie wydaje , ja mialem bana na hamacu normalnie logowalem sie na macbooku , zmienilem karte sieciowa na hp ze stopki normalnie sie zalogowalem bez jakichkolwiek zmian w configu clovera


haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.11 & Clover

HaMAC C2D | MSI P45-8D | Core 2 Duo E7600 3.06GHz  | 4GB DDR2 677mhz | Seagate 500GB | Nvidia Quadro NVS295 256MB | ALC 888 | Realtek 8111C | AirPort Extreme BCM4321 | Mac OS X 10.6.8 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.11

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#42 lysyr

lysyr
  • Members
  • 125 postów
  • LocationSzczecin

Napisano 06 wrzesień 2014 - 13:36

Apple daje bana nie na konto a na mac adres karty sieciowej tak mi sie wydaje , ja mialem bana na hamacu normalnie logowalem sie na macbooku , zmienilem karte sieciowa na hp ze stopki normalnie sie zalogowalem bez jakichkolwiek zmian w configu clovera

 

Karty wymieniać nie będę. Jestem ciekaw czy zmiana adresu mac by tutaj coś pomogła. Druga sprawa w opcji rom mam wpisać adres MAC karty aktywnej (u mnie wifi na en1) czy MAC karty eth na en0?


// Z77M-D3H / i5-3330 / 8 gb 1600 / GeForce GTX 660 OC 2gb / E-MU 0202 USB / AirPort Extreme Atheros 5416 / OSX Yosemite 10.10.2 retail / Windows 8.1 / UEFI Clover //

 


#43 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16033 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 06 wrzesień 2014 - 21:52

Możesz dzwonić i ściemniać przez telefon - odblokują, lub poczekać z miesiąc/dwa, bany są zdejmowane.

 

Aczkolwiek nie wiem czy oprócz tego apple czegoś nie mąci w swoich iUsługach po tym jak wyciekły nagie foty aktorek.


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#44 lysyr

lysyr
  • Members
  • 125 postów
  • LocationSzczecin

Napisano 06 wrzesień 2014 - 22:19

Możesz dzwonić i ściemniać przez telefon - odblokują, lub poczekać z miesiąc/dwa, bany są zdejmowane.

 

Aczkolwiek nie wiem czy oprócz tego apple czegoś nie mąci w swoich iUsługach po tym jak wyciekły nagie foty aktorek.

Całkiem możliwe :) pytanie tylko na jakiej zasadzie oni banuja te konto? Ciekawe jest to że na iphonie iM działa, a na hacku nie. 

Chyba zaraz z ciekawości spróbuje via lan.


// Z77M-D3H / i5-3330 / 8 gb 1600 / GeForce GTX 660 OC 2gb / E-MU 0202 USB / AirPort Extreme Atheros 5416 / OSX Yosemite 10.10.2 retail / Windows 8.1 / UEFI Clover //

 


#45 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16033 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 06 wrzesień 2014 - 22:23

iM to trochę głębsze zagadnienie. Do poprawnego działania iM potrzebne jest jeszcze parę prawidłowych parametrów i nie tylko poprawny S/N. Przeczytaj wątek od początku to dowiesz się o które chodzi.


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#46 lysyr

lysyr
  • Members
  • 125 postów
  • LocationSzczecin

Napisano 06 wrzesień 2014 - 22:30

Przeczytałem. 

 

Dodałem wpis do RT:

<key>MLB</key>
<string>C02XX1TAFLHHC5XXX</string>
<key>ROM</key>
<string>902b345e9xxx</string>
 
w SMBIOS rownież dodałem wpisy z sn i bsn. Oczywiscie poprawne (sprawdzałem na stronie apple) - tutaj je zmieniłem z celów oczywistych. ROM ustawiłem karty z en0 ethernet (nie używanej). 

// Z77M-D3H / i5-3330 / 8 gb 1600 / GeForce GTX 660 OC 2gb / E-MU 0202 USB / AirPort Extreme Atheros 5416 / OSX Yosemite 10.10.2 retail / Windows 8.1 / UEFI Clover //

 


#47 adiq

adiq
  • Members
  • 60 postów

Napisano 10 wrzesień 2014 - 10:35

 

Przeczytałem. 

 

Dodałem wpis do RT:

<key>MLB</key>
<string>C02XX1TAFLHHC5XXX</string>
<key>ROM</key>
<string>902b345e9xxx</string>
 
w SMBIOS rownież dodałem wpisy z sn i bsn. Oczywiscie poprawne (sprawdzałem na stronie apple) - tutaj je zmieniłem z celów oczywistych. ROM ustawiłem karty z en0 ethernet (nie używanej). 

 

Jak przeczytałeś, to wiesz że jeżeli wszystko ustawiłeś poprawnie to musisz: poczekać aż ban sam minie lub (tak jak ja) zadzwonić do AppleCare (5 minut i odblokowane).

Poza tym, to nic dziwnego że iM nie działa na hacku, a działa na iPhonie.

 

Btw. czemu ustawiasz mac nieużywanej karty? I czemu nie masz ustawionej działającej sieciówki jako en0? Możesz mieć problemy nie tylko z dostępem do iM ale i do AppStore itd.


haMac: AsRock Z68 Ext4 Gen3 / i7 2600K / HD7950 / Corsair Force GT 120GB / 8GB RAM / Yosemite


#48 lysyr

lysyr
  • Members
  • 125 postów
  • LocationSzczecin

Napisano 10 wrzesień 2014 - 19:19

Jak przeczytałeś, to wiesz że jeżeli wszystko ustawiłeś poprawnie to musisz: poczekać aż ban sam minie lub (tak jak ja) zadzwonić do AppleCare (5 minut i odblokowane).

Poza tym, to nic dziwnego że iM nie działa na hacku, a działa na iPhonie.

 

Btw. czemu ustawiasz mac nieużywanej karty? I czemu nie masz ustawionej działającej sieciówki jako en0? Możesz mieć problemy nie tylko z dostępem do iM ale i do AppStore itd.

Ktoś powinien zrobić jakiś sensowny opis jak to ogarnąć. Wyczytałem że jak masz dwie karty zainstalowane, to eth ma byc na en0 a wifi na en1 tak jak jest to w komputerach apple. U sieć działa tylko przez wifi. ROM ustawiłem dla en0. Zresztą zmiana i tak nic nie daje. Trzeba czekać na lepsze czasy.


// Z77M-D3H / i5-3330 / 8 gb 1600 / GeForce GTX 660 OC 2gb / E-MU 0202 USB / AirPort Extreme Atheros 5416 / OSX Yosemite 10.10.2 retail / Windows 8.1 / UEFI Clover //

 


#49 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10487 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 10 wrzesień 2014 - 19:44

http://www.insanelym...-5#entry2040654


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#50 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1824 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 17 wrzesień 2014 - 20:36

A to cholerstwo jak interpretować?

 

 

Zalogowanie nie powiodło się z powodu problemu z komunikacją z usługą iCloud.

Spróbuj zalogować się ponownie.

 

 

Wpisze cokolwiek - mam ten sam komunikat.

Serwery padły im przez ludzi zasysających iOS8? 


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku Dołączona grafika

#51 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1824 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 17 wrzesień 2014 - 20:47

O ja p….

 

To teraz zaczęli blokować App Store?

 

 

oie_Gw9f_Ae89_Ux_KM.png


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku Dołączona grafika

#52 wokie

wokie
  • Members
  • 316 postów

Napisano 17 wrzesień 2014 - 20:56

Spróbowałem na appstore. Działa ,ale jest nowa zmiana warunków korzystania z app i itunes.


10.10.5/10.11.6 HaMac: Intel Core i5-4670K | ASRock Z87 Pro4 rev.C1| 2x8GB DDR3-1600 Crucial Balistic CL9 |SB Audigy2 ZS Gold| PX-128M5Pro |2x ST2000DM001 | iHAS124 |Pioneer BRD-208|Logitech -K750 MAC | BCM 94321MC| Asus R9 270X


#53 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1824 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 17 wrzesień 2014 - 21:13

Sorki COFAM TO CO NAPISAŁEM.

 

 

To BT podpięty do kompa skaszanił komunikację z Apple. 

 

 

Tak tak... ten wspaniały i wspierany przez Apple Belkin.

 

Musiałem wywalić plik NetworkInterfaces.plist/Library/Preferences/SystemConfiguration po czym w ustawieniach sieci usunąć utworzone lokalizacje.


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo
Spoiler

Staram się pisać poprawnie po polsku Dołączona grafika

#54 wokie

wokie
  • Members
  • 316 postów

Napisano 20 wrzesień 2014 - 08:27

Czy nowe wydania clovera zawierają poprawiony driver OsxAptiofixDrv ?


10.10.5/10.11.6 HaMac: Intel Core i5-4670K | ASRock Z87 Pro4 rev.C1| 2x8GB DDR3-1600 Crucial Balistic CL9 |SB Audigy2 ZS Gold| PX-128M5Pro |2x ST2000DM001 | iHAS124 |Pioneer BRD-208|Logitech -K750 MAC | BCM 94321MC| Asus R9 270X


#55 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10487 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 20 wrzesień 2014 - 09:10

Tak, w wersji v4


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#56 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10487 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 29 wrzesień 2014 - 17:49

W kwestii iMessages temat i rozwiązanie tutaj: http://hamac.pl/topi...ssages/?p=94532


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8GB RAM | HD4600 | 640GB RAID0 Mac + 500GB Win | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#57 iBlond

iBlond
  • Members
  • 97 postów

Napisano 27 grudzień 2014 - 19:48

W kwestii iMessages temat i rozwiązanie tutaj: http://hamac.pl/topi...ssages/?p=94532

 

Panowie czy ten sposób działa nadal. Kilka dni temu po wylogowaniu wyzerowało mi "pęk kluczy" i nie mam możliwości zalogowania się na iM i FT. AppStore jest oki.

Może ktoś potwierdzić czy to tylko u mnie nie działa.


OS X 10.11.6 blackapple.gif | Intel Core i7-6700K 4GHz | Asus PRO GAMING Z170I MSI GeForce GTX960 | Corsair LPX DDR4 2x8GB 3000MHz | AUDIO: Roeltek ALC1150 I    

                               BCM94352Z DW1560 Wireless-AC 867M WiFi, Bluetooth 4.0 NGFF M.2

- MakBook Pro 9,2 13.3 (A1278) 

 


#58 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 27 grudzień 2014 - 20:21

Panowie czy ten sposób działa nadal. Kilka dni temu po wylogowaniu wyzerowało mi "pęk kluczy" i nie mam możliwości zalogowania się na iM i FT. AppStore jest oki.

Może ktoś potwierdzić czy to tylko u mnie nie działa.

temat jest nieaktualny  OsxAptioFixDrv_64 trafil dawno juz do clovera z najnowszymi wersjami dziala natywny zapis do NVram


haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.11 & Clover

HaMAC C2D | MSI P45-8D | Core 2 Duo E7600 3.06GHz  | 4GB DDR2 677mhz | Seagate 500GB | Nvidia Quadro NVS295 256MB | ALC 888 | Realtek 8111C | AirPort Extreme BCM4321 | Mac OS X 10.6.8 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.11

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#59 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 16033 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 28 grudzień 2014 - 14:54

Panowie czy ten sposób działa nadal. Kilka dni temu po wylogowaniu wyzerowało mi "pęk kluczy" i nie mam możliwości zalogowania się na iM i FT. AppStore jest oki.

Może ktoś potwierdzić czy to tylko u mnie nie działa.

 

W kwestii iMessage nic się nie zmieniło. Jak działało, tak działa dzięki metodzie opisanej w temacie do którego podał link oswaldini.


  • iBlond lubi to

ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#60 Marecki_

Marecki_
  • Members
  • 187 postów

Napisano 07 marzec 2015 - 16:38

U mnie działa appstore, imessage, facetime a testu z zapisem wartości testowej nie przechodzi i sam już nie wiem czy zapis nvram działa czy nie.


Asus Z97-Pro Wi-Fi AC I Core I5 4690K - Noctua U14S I GTX 980Ti Strix OC I G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (2x4GB) I SSD Samsung 850EVO 120GB & 850 PRO 250GB, HDD 500GB, WD Red 1TB I DVD-RW I Seasonic X-850 KM3 I Obudowa Fractal R5 Black I FP241W 24" I Yosemite Retail I




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych