Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

Problem z instalacją OS X Maverick na pc


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adek123

Adek123
  • Members
  • 1 postów

Napisano 18 wrzesień 2014 - 16:55

Witam wszystkich forumowiczów. Mam mały problem jak w temacie jest napisane z instalacją. Na pendrive zainstalowałem os x'a poprzez clover'a, a dokładnie z tym poradnikiem: http://www.youtube.c...h?v=1Cp9jUfsD6M. Wszystko pięknie się zainstalowało na pendrivie, włożyłem go do portu i uruchomiłem komputer, wybrałem boot device, i wyskoczyło mi install osx i recoery efi, jako pierwsze kliknołem recovery i po jakimś czasie wyskoczył error. Spróbowałem zainstalować bez recovery os x'a, wszystko dobrze ładuje, wyskoczyło logo apple i i się ładuje, i po jakimś czasie ekran robi się czarny i pokazuje że komputer nie jest podpięty do telewizora, a jest, i komputer chodzi. Może jest jakiś niedorozwinięty i nie potrafię czytać i słuchać, więc prosze o pomoc :)



#2 patS_

patS_
  • Members
  • 125 postów

Napisano 22 wrzesień 2014 - 20:47

może ja czegoś nie rozumiem ale co ma wspólnego ten cał telewizor z instalacja na PC?

jak zrobiłeś wszystko według tego poradnika to powinno wszystko śmigać.. natomiast nie wiem i nie próbowałem tego robić z tv..

 

bez tv nie da rady zainstalować też?


Snow Leopard 10.6.8 / Mavericks 10.9.2

Medion Akoya P6612 [MD97110]:

CPU Intel Core2Duo P7350 Chipset Intel PM45/Southbridge Intel 82801IM (ICH9-M) GPU NVidia GeForce 9600M GS 256MB Audio Realtek HD ALC663


#3 PolishApple

PolishApple

    Trackpoint Fetish

  • Members
  • 1618 postów
  • LocationWrocław

Napisano 03 grudzień 2014 - 10:23

Może driver od grafiki się nie ładuje. Do kextów masz wrzucone fakesmc? Masz DSDT albo działający PM, bo jak nie to chyba musisz wrzucić Disablera 


  iwiczmX.gifsngnpc.jpg

 OSX 10.13 | Lenovo Thinkpad X230 | i5 3320m 2.60Ghz | Intel QM77 | Intel HD4000 | - Nowa płyta główna

 macOS 10.12 | Lenovo Thinkpad X220 | i7 2715qe 2.10Ghz | Intel QM67 | Intel HD3000 | - No tego... Wpadł pod pociąg :P

 macOS 10.12 | Lenovo Thinkpad W530 | i7 3840qm 2.80Ghz | Intel QM77 | Nvidia k1000 | - Nowa płyta i Procek :>

 OSX 10.11 | Lenovo Thinkpad T440p | i5 4300m 2.60Ghz | Intel QM87 | Intel HD4600 | - na szczęście sprzedany

 macOS 10.12 | i7 2700k 5.00Ghz | AsUs P8P67 LE | GTX 1070 |

OSX  10.9.5 | Lenovo Thinkpad L412 | i5 520m 2.44Ghz | Intel HM55 | Intel GMA HD | - Odpoczywa na półce

 OSX  10.8.5 | Lenovo Thinkpad T61 | C2D T9600 | Intel 965 | Intel GMA X3100 | - Zimuje :>


#4 PolishApple

PolishApple

    Trackpoint Fetish

  • Members
  • 1618 postów
  • LocationWrocław

Napisano 03 grudzień 2014 - 10:24

A tak BTW to chyba zły dział :>


  iwiczmX.gifsngnpc.jpg

 OSX 10.13 | Lenovo Thinkpad X230 | i5 3320m 2.60Ghz | Intel QM77 | Intel HD4000 | - Nowa płyta główna

 macOS 10.12 | Lenovo Thinkpad X220 | i7 2715qe 2.10Ghz | Intel QM67 | Intel HD3000 | - No tego... Wpadł pod pociąg :P

 macOS 10.12 | Lenovo Thinkpad W530 | i7 3840qm 2.80Ghz | Intel QM77 | Nvidia k1000 | - Nowa płyta i Procek :>

 OSX 10.11 | Lenovo Thinkpad T440p | i5 4300m 2.60Ghz | Intel QM87 | Intel HD4600 | - na szczęście sprzedany

 macOS 10.12 | i7 2700k 5.00Ghz | AsUs P8P67 LE | GTX 1070 |

OSX  10.9.5 | Lenovo Thinkpad L412 | i5 520m 2.44Ghz | Intel HM55 | Intel GMA HD | - Odpoczywa na półce

 OSX  10.8.5 | Lenovo Thinkpad T61 | C2D T9600 | Intel 965 | Intel GMA X3100 | - Zimuje :>





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych