Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

iMessages

Czym wygenerować

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
246 odpowiedzi w tym temacie

#21 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1827 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 27 wrzesień 2014 - 13:17

A może macie obok domu salo iSpot gdzie stoją iMac'ki?

;)


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo

Spoiler

VPN -> http://nordvpn.com/ (-20% przy odnow.) /kupon: 2YDeal2017 (~$3/m-c)

Staram się pisać poprawnie po polsku FlagaPL.gif


#22 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 27 wrzesień 2014 - 14:51

Marucins nie musi być z tego samego sprzętu, trzeba tylko zostawić wygenerowany SerialNumber w sekcji SMBIOS dla konkretnego hacka bo jak wprowadzisz oryginał od dawcy to tak będzie rozpoznawany komputer w About This Mac. Ja używam danych z MacPro.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#23 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 27 wrzesień 2014 - 15:53

Ja wpisalem z macbooka z mojej stopki dla hamaca wszystko dziala :)

haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.11 & Clover

HaMAC C2D | MSI P45-8D | Core 2 Duo E7600 3.06GHz  | 4GB DDR2 677mhz | Seagate 500GB | Nvidia Quadro NVS295 256MB | ALC 888 | Realtek 8111C | AirPort Extreme BCM4321 | Mac OS X 10.6.8 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.11

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#24 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1827 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 27 wrzesień 2014 - 20:03

Marucins nie musi być z tego samego sprzętu, trzeba tylko zostawić wygenerowany SerialNumber w sekcji SMBIOS dla konkretnego hacka bo jak wprowadzisz oryginał od dawcy to tak będzie rozpoznawany komputer w About This Mac. Ja używam danych z MacPro.

 

Ahaaaa :)

 

Czyli do pełnej funkcjonalności potrzebuje wyłącznie:

 

- ROM (sekcja RtVariables)

- MLB = BoardSerialNumber (sekcja RtVariables)

- SmUUID (w imessages_debug jest to IOPlatformUUID, sekcja SMBIOS)

- BoardSerialNumber = MLB (sekcja SMBIOS)

 

A reszta np. BiosVersion i pozostałe "rozpoznawacze" iMaca można pozostawić w spokoju. I do pełni szczęścia można z MP ale serial zostawiam swój wygenerowany?

 

 

//edit

 

Między starym MP a nowym w Serialu jest różnica 1 znaku. Stare mają 11 nowe mają 12.

Więc jeśli chciałbym przewalić całość ROM/MLB,itd.. z MP 5,1 to Serial również powinien być z MP5,1 (tzn mieć 11 znaków)?

Jak u ciebie to wygląda?


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo

Spoiler

VPN -> http://nordvpn.com/ (-20% przy odnow.) /kupon: 2YDeal2017 (~$3/m-c)

Staram się pisać poprawnie po polsku FlagaPL.gif


#25 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 28 wrzesień 2014 - 12:04

Nie zwracałem uwagi na długości, brałem od dawców, wklejałem na żywca i zawsze działa.

<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>BiosReleaseDate</key>
<string>10/12/2012</string>
<key>BiosVendor</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>BiosVersion</key>
<string>IM131.88Z.010A.B05.1210121459</string>
<key>Board-ID</key>
<string>Mac-FC02E91DDD3FA6A4</string>
<key>BoardManufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>BoardSerialNumber</key>
<string>J5xxxxxxxxxTC</string> od dawcy
<key>BoardVersion</key>
<string>iMac13,2</string>
<key>Family</key>
<string>iMac</string>
<key>Manufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>ProductName</key>
<string>iMac13,2</string>
<key>SerialNumber</key>
<string>C02xxxxxDNMP</string> wygenerowany w CW
<key>SmUUID</key>
<string>xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx</string> od dawcy
</dict>
<key>RtVariables</key>
<dict>
<key>MLB</key>
<string>J5xxxxxxxxxTC</string> od dawcy
<key>ROM</key>
<string>00xxxxxxxx6a</string> od dawcy
</dict>

MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#26 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1827 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 28 wrzesień 2014 - 13:50

Znalazłem błąd, miałem:

    <key>MLB</key>
    <string>J5.........8C        </string>

Mam jeszcze wpis:

    <key>BoardType</key>
    <integer>10</integer>

WYWALIĆ?

 

 

 

 

//edit

Zdawało mi się że wszystko dobrze skopiowałem:

Znowu muszę dać sobie na wstrzymanie (aż zdejmą bana)

Zrzut_ekranu_2014_09_28_o_14_57_58.png

 

Albo coś pokićkałem i dodałem niepotrzebnie

  <key>RtVariables</key>
  <dict>
    <key>LogEveryBoot</key>
    <string>10</string>
    <key>LogLineCount</key>
    <integer>3000</integer>
    <key>MLB</key>
    <string>J5*********8C</string>
    <key>MountEFI</key>
    <true/>
    <key>ROM</key>
    <string>70********65</string>
  </dict>
  <key>SMBIOS</key>
  <dict>
    <key>BiosReleaseDate</key>
    <string>03/09/2013</string>
    <key>BiosVendor</key>
    <string>Apple Inc.</string>
    <key>BiosVersion</key>
    <string>IM142.88Z.0118.B00.1309031249</string>
    <key>Board-ID</key>
    <string>Mac-27ADBB7B4CEE8E61</string>
    <key>BoardManufacturer</key>
    <string>Apple Inc.</string>
    <key>BoardSerialNumber</key>
    <string>J5*********8C</string>
    <key>BoardType</key>
    <integer>10</integer>
    <key>BoardVersion</key>
    <string>iMac14,2</string>
    <key>ChassisAssetTag</key>
    <string>iMac-Aluminum</string>
    <key>ChassisManufacturer</key>
    <string>Apple Inc.</string>
    <key>ChassisType</key>
    <string>0xd</string>
    <key>Family</key>
    <string>iMac</string>
    <key>LocationInChassis</key>
    <string>Part Component</string>
    <key>Manufacturer</key>
    <string>Apple Inc.</string>
    <key>Mobile</key>
    <false/>
    <key>ProductName</key>
    <string>iMac14,2</string>
    <key>SerialNumber</key>
    <string>C02*******J4</string>
    <key>SmUUID</key>
    <string>29******-****-****-****-************</string>
    <key>Trust</key>
    <true/>
    <key>Version</key>
    <string>1.0</string>
  </dict>
  <key>SystemParameters</key>
  <dict>
    <key>CustomUUID</key>
    <string>ab******-****-****-****-************</string>
    <key>InjectKexts</key>
    <true/>
    <key>InjectSystemID</key>
    <true/>

haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo

Spoiler

VPN -> http://nordvpn.com/ (-20% przy odnow.) /kupon: 2YDeal2017 (~$3/m-c)

Staram się pisać poprawnie po polsku FlagaPL.gif


#27 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 28 wrzesień 2014 - 18:59

A czy ja coś pisałem o CustomUUID ? :) Do kosza: CustomUUID oraz InjectSystemID. Nawet jak masz bana to przy prawidłowych danych od kopa zaskoczy iMessages.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#28 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1827 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 28 wrzesień 2014 - 22:12

A pozostałe sekcje?
Zostawić czy wyciąć?

haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo

Spoiler

VPN -> http://nordvpn.com/ (-20% przy odnow.) /kupon: 2YDeal2017 (~$3/m-c)

Staram się pisać poprawnie po polsku FlagaPL.gif


#29 iBlond

iBlond
  • Members
  • 97 postów

Napisano 29 wrzesień 2014 - 02:27

Udało się=P~ - działa.

 

A dla tych którzy dalej mają problem tłumaczę po mojemu:

 

Uruchamiamy Clover Configurator. Generujemy symbios i zakładce "Rt Variables" podajemy ROM od dawcy. Następnie w Symbios "Serial Number" (także od dawcy).

Zapisujemy i voila.

 

Dziękuję panowie za pomoc.


OS X 10.11.6 blackapple.gif | Intel Core i7-6700K 4GHz | Asus PRO GAMING Z170I MSI GeForce GTX960 | Corsair LPX DDR4 2x8GB 3000MHz | AUDIO: Roeltek ALC1150 I

 BCM94352Z DW1560 Wireless-AC 867M WiFi, Bluetooth 4.0 NGFF M.2

- MakBook Pro 9,2 13.3 (A1278) 

 


#30 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 29 wrzesień 2014 - 08:53

iBlond podanie tylko ROMu i Serialu to nieprawidłowe podejście. Napisałem już kilkakrotnie co trzeba było wprowadzić. Jak wprowadziłeś(aś) SerialNumber to komputer jest rozpoznawany błędnie - tak jak dawca, a nie tak jak ustawiłeś(aś) w pozostałych wpisach SMBIOSu.

 

Marucins możesz zostawić, nie powinno przeszkadzać.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#31 Marucins

Marucins

    Witcher

  • Moderators
  • 1827 postów
  • LocationPL (Bia)

Napisano 29 wrzesień 2014 - 16:05

Nie jest dobrze. Komunikat dalej widnieje.

Nie wiem czy to wina usunięcia CustomUUID, przez który systemowe klucze wywróciły się do góry nogami. Tak samo jak ustawienia, launchpad i inne.

 

Zaraz postaram się ogarnąć raz jeszcze config (może coś źle przepisałem) jak i przywrócić ustawienia po usunięciu "CustomUUID" i "InjectSystemID"


haMac Asus Gryphon Z97 Armour Edition # Intel i7-4790K # EVGA GTX 980 Ti SC # G.Skill TridentX DDR3 2400 MHz CL10 (4x4GB) # Samsung 850 PRO 512GB + Crucial M550 256GB + WD VelociRaptor 1TB # AirPort Extreme (BCM94360CD) # SeaSonic Platinum-1200 (SS-1200XP3) # Phanteks Enthoo Primo

Spoiler

VPN -> http://nordvpn.com/ (-20% przy odnow.) /kupon: 2YDeal2017 (~$3/m-c)

Staram się pisać poprawnie po polsku FlagaPL.gif


#32 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 29 wrzesień 2014 - 16:26

Marucins wyślij mi na PW swój debug z MacPro i swój config.plist to Ci przygotuję wszystko.

 

Po podstawieniu prawdziwych danych wszstk powinno się właśnie pozmieniać w systemie, bo rozpozna tak jakby nowy czysty system.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#33 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 29 wrzesień 2014 - 17:48

Aktualizacja 8.10.2014

 

Kolejna zadowolona osoba z działającego iMessages :)

 

Po raz kolejny i już ostatni raz napiszę co trzeba zrobić:

1. na prawdziwym macu odpalamy iMessageDebug v2: http://www.insanelym...imessage-debug/

Załączony plik  iMessageDebug.png   50,6 KB   30 Ilość pobrań

2. z debuga interesują nas 3 środkowe wartości: System-ID, ROM i BoardSerialNumber.

3. do config.plist Clovera wstawiamy:

  • System-ID jako SmUUID w sekcji SMBIOS
  • BoardSerialNumber jako BoardSerialNumber w sekcji SMBIOS
  • ROM jako ROM w sekcji RtVariables

Pozostałe wpisy w sekcji SMBIOS zostawiamy wygenerowane przez np. Chameleon Wizarda.

 

Poniżej przykład:

<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>BiosReleaseDate</key>
<string>10/12/2012</string>
<key>BiosVendor</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>BiosVersion</key>
<string>IM131.88Z.010A.B05.1210121459</string>
<key>Board-ID</key>
<string>Mac-FC02E91DDD3FA6A4</string>
<key>BoardManufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>BoardSerialNumber</key>
<string>J5xxxxxxxxxTC</string> od dawcy
<key>BoardVersion</key>
<string>iMac13,2</string>
<key>Family</key>
<string>iMac</string>
<key>Manufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>ProductName</key>
<string>iMac13,2</string>
<key>SerialNumber</key>
<string>C02xxxxxDNMP</string> wygenerowany w CW
<key>SmUUID</key>
<string>11xxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxEC</string> od dawcy
</dict>
<key>RtVariables</key>
<dict>
<key>ROM</key>
<string>00xxxxxxxx6a</string> od dawcy
</dict>

Jeżeli powyższe wam nie działa zrobiliście coś źle, nie ma opcji, żeby dane z prawdziwego Maca nie zaskoczyły.

 

EDIT: prawdziwe wartości podał kolega JEDI_V stronę wcześniej: http://hamac.pl/topi...ssages/?p=94404

Załączony plik  cc2bad5ee4549f111c7dc60fb549e425c8259c0368e7d2732b760a1a654b43b1d3eecd92eb3c11fe9c3bb97fd2f231dd82412bf1c2cd5476.jpg   50,6 KB   138 Ilość pobrań


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#34 lysyr

lysyr
  • Members
  • 143 postów
  • LocationSzczecin

Napisano 29 wrzesień 2014 - 18:40

okej, wpisałem dane od kolegi JEDI_V i wszystko działa. dziekować


// MSI B250 GAMING M3 / i5-7600K / 16 gb 2400 XMP / GeForce GTX 660 OC 2gb / AirPort Extreme Atheros 5416 / OSX Sierra 10.12 retail / UEFI CLOVER /  INTEL 120 GB SSD / Windows 10 / SAMSUNG 250 GB SSD / /

 


#35 patS_

patS_
  • Members
  • 125 postów

Napisano 05 październik 2014 - 11:06

Ja mam w swoim configu tak i wszystko działa. Jedyne co wygenerowałem w "Chameleon Wizard 4.3.2" to: ProductName i SerialNumber.

 

Mam tylko takie małe pytanko. Resztę tych wpisów z SMBIOS typu: Bios Version, Bios Date itp też trzeba wpisać czy nie koniecznie?

 

P.S.

Przy okazji zauważyłem tej modyfikacji że działa FaceTime - przed logował mi się ale nie chciał zweryfikować adresu kontaktowego tzw. adres mail czy telefon jak inni mają mnie znaleźć - zapętlało się w kółko czyli login dane kontaktowe i z powrotem login etc.  

<key>RtVariables</key>
    <dict>
        <key>LogEveryBoot</key>
        <string>10</string>
        <key>LogLineCount</key>
        <integer>3000</integer>
        <key>MountEFI</key>
        <true/>
        <key>MLB</key>
        <string>Dawca</string>
        <key>ROM</key>
        <string>Dawca</string>
    </dict>
    <key>SMBIOS</key>
    <dict>
        <key>ProductName</key>
        <string>Chameleon Wizard</string>
        <key>SerialNumber</key>
        <string>Chameleon Wizard</string>
        <key>BoardSerialNumber</key>
        <string>Dawca</string>
        <key>SmUUID</key>
        <string>Dawca</string>
    </dict>

Snow Leopard 10.6.8 / Mavericks 10.9.2

Medion Akoya P6612 [MD97110]:

CPU Intel Core2Duo P7350 Chipset Intel PM45/Southbridge Intel 82801IM (ICH9-M) GPU NVidia GeForce 9600M GS 256MB Audio Realtek HD ALC663


#36 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10658 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 05 październik 2014 - 16:42

Cały smbios musisz mieć wygenerowany prawidłowo poza wartościami, które podstawiamy z dawcy wg mojego opisu.


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000 + GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600 | SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi
HomeSerwer: HP G7 N54L | 2.2GHz (800-2200Mhz) | 4GB RAM | 2x WD RED 2TB | Synology DSM 6.0.2 @ Jun's bootloader | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | CloverEFI | Nie pomagam na PRIV


#37 reyder

reyder
  • Members
  • 387 postów

Napisano 05 październik 2014 - 21:01

iMessage znów działa, bez ponownego dzwonienia do Apple :) Dzięki


Core i5-3750K | Gigabyte GA-Z77-D3H | (Samsung Eco Green Sata II 500GB + Samsung 840 Pro SSD) Fusion Drive | Maxtor 160GB <-- Windows 10 | 3x4GB 1600MHz | Radeon 280X Asus | Sierra 10.12 | Clover


#38 iStig

iStig
  • R.E.D.
  • 649 postów

Napisano 07 październik 2014 - 21:28

zczytywanie danych z RtVariables zostało dość dawno zaniechane na rzecz danych w sekcji smbios, więc można sobie tą część pominąć. Z resztą od r2889 można pominąć także pozostałe opcje RtVariables...


ASUS MAXIMUS VI GENE | i7-4770K | Corsair H80i + 2x Noctua NF-F12 PWM | 16GB (2x8GB) DDR3 Patriot PV316G240C0KRD | 2x Samsung 840 PRO 256GB + Samsung 1TB F3 + WD 2TB WD20EVDS | Sony AD-7690H | GeForce GTX 780 | Seasonic SS-760XP | Silverstone FT03 Black + 2x Noctua NF-S12A PWM | ACD 27" | Apple 802.11ac WiFi + BT 4.0 | Sierra & Windows 10

 

ASUS Z170 PRO GAMING | i5-6500 | 16GB (2x8GB) DDR4 Kingston HX421C14FBK2/16 | Intel 750 400GB SSDPEDMW400G4X1 | GeForce GTX 750Ti | Apple 802.11ac WiFi + BT 4.0 | Sierra


#39 loader1987

loader1987
  • Members
  • 17 postów
  • LocationSosnowiec

Napisano 08 październik 2014 - 00:43

Oooo tego szukałem ;) od jakiegoś czasu (jakieś 2 miesiące) nie działał mi imessage. Kiedyś spróbuję zrobić osx na cloverze a nie na myhacku ;)

CPU: XEON X5650(OC 3,6Ghz-bez podnoszenia napięć)|MB:Asus P6T WS Pro|RAM:6GB(3x2gb-Triple Channel) DDR3 Crucial 2133Mhz

|GPU: Asus Nvidia GTX 550Ti| OSX 10.9.5| 8-) -w najbliższym czasie chcę zmienić grafę,uaktualnić system do Capitana i albo dodać kolejny zestawik albo wymienić RAM na 3x4gb\:D/


#40 Ravven

Ravven
  • Members
  • 140 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 08 październik 2014 - 07:53

zczytywanie danych z RtVariables zostało dość dawno zaniechane na rzecz danych w sekcji smbios, więc można sobie tą część pominąć. Z resztą od r2889 można pominąć także pozostałe opcje RtVariables...

Skąd w takim razie będą dane ROM? Czy normalnie Clover nie bierze tego z karty LAN zamontowanej w sprzęcie?


Mac OS X Yosemite 10.10.5 - ASUS X73SV-TY424V || i7-2670QM | HM65 | 2x4GB 1333MHz | Intel HD Graphics 3000 + GeForce GT 540M (Optimus) | ALC269 | AR8151 | AR9002WB-1NG (AR5B195 combo / AR9285 + AR3011) |
Mac OS X SL 10.6.8 - COMPAL FL90 || c2d-T71000 | ICH8M | 2x2GB 600MHz | GeForce 8600M GT | ALC268 | BCM5787 | BCM94311MCG |  \\ R.I.P. \\





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych