Skocz do zawartości

haMac.pl używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tę wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuję użycie cookie

Zdjęcie

iMessages

Czym wygenerować

Najlepsza odpowiedź 314TeR , 29 listopad 2017 - 15:12

Nie polecam kopiowania takich danych, zresztą nie zawsze problem jest po stronie danych.

 

Zresztą w tym temacie są w większości nieaktualne dane, zapraszam do nowego tematu:

http://hamac.pl/topi...ienie-imessage/

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
248 odpowiedzi w tym temacie

#81 iBlond

iBlond
  • Members
  • 97 postów

Napisano 04 styczeń 2015 - 10:54

Dla mnie nie było problemu żeby pobrać i uruchomić program np z chmurki. Niestety na komputerach mają włączoną kontrole rodzicieleką. Nie uruchomisz niczego po za przeglądarką itp.

OS X 10.11.6 blackapple.gif | Intel Core i7-6700K 4GHz | Asus PRO GAMING Z170I MSI GeForce GTX960 | Corsair LPX DDR4 2x8GB 3000MHz | AUDIO: Roeltek ALC1150 I    

                               BCM94352Z DW1560 Wireless-AC 867M WiFi, Bluetooth 4.0 NGFF M.2

- MakBook Pro 9,2 13.3 (A1278) 

 


#82 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 05 styczeń 2015 - 14:19

Działa jak ta lala. Tylko na jednym kompie pomimo tego ze zaskoczyło to nie chciało wysyłać, czasem odebrał :/

możliwe, że wam szwankuje bo każdy zaczął używać teraz jednych danych z tutka, ja mam swoje unikalne dane z kilku maców.

Ja mam problem na jednym z kompow , wysyla pisze ze dostarczono ale w rzeczywistosci tak nie jest

 

uporales sie jakos z tym problemem ?

 

zmienialem dane rom itp z innych macow niestety zero zmian


haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.12 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.13

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#83 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10991 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 05 styczeń 2015 - 14:22

Mam już drugiego takiego koma i niestety obstawiam winę po stronie serwerów apple :/


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000+GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600+GTX650 | 2xHP 24" + 1xDell 27" | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi+BT

HomeSerwer: Dell 7010 | i3-3240 | 14 GB RAM | 2xWD RED 2TB | Synology DSM 6.1.7 @ Jun's bootloader | Virtual Machine Manager | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | Nie pomagam na PRIV


#84 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 05 styczeń 2015 - 14:24

Mam już drugiego takiego koma i niestety obstawiam winę po stronie serwerów apple :/

u mnie ten problem nastąpil po zmianie z97-pro na z87-gryphona dzialalo wszystko do wczoraj

 

probowales kontowaktowac sie z applem ?


haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.12 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.13

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#85 danielosx86

danielosx86
  • Members
  • 413 postów

Napisano 05 styczeń 2015 - 23:57

U mnie był ten sam objaw kiedy korzystałem z danych podanych w tym wątku. Po zmianie na własne dane z MBA jest ok. Szukam innych działających danych, bo kiedy mam 2 różne kompy na tych samych numerach pod jednym Apple ID, funkcja Find My Mac wariuje :/


Hackintosh ASRock H61M-VS | Intel Core i5-2300 | 8 GB RAM 1333MHz | MSI GeForce GTX1060 OC 6GB | TP-Link TL-WDN4800 | Samsung 840 Evo 250GB | Samsung 650 EVO 120GB | Apple Keyboard | Magic Mouse | macOS High Sierra 10.13

MacBook Air 13" Mid 2012 | Intel Core i5 | 8 GB RAM  | Intel HD4000 | 128 GB SSD | macOS High Sierra 10.14

PowerMac G5 | Power PC Dual Core 2 GHz | 2 GB RAM | GeForce 6600LE | 120 GB | Mac OS X Leopard 10.5.8


#86 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 06 styczeń 2015 - 00:05

U mnie był ten sam objaw kiedy korzystałem z danych podanych w tym wątku. Po zmianie na własne dane z MBA jest ok. Szukam innych działających danych, bo kiedy mam 2 różne kompy na tych samych numerach pod jednym Apple ID, funkcja Find My Mac wariuje :/


Ja uzywam danych z swojego macbook pro

haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.12 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.13

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#87 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10991 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 06 styczeń 2015 - 00:15

Generator ROM, MLB, UUID, SmUUID...

http://applemac.tool...nosx.com/guide/

 

Tutaj wytłumaczenie co i jak dla dociekliwych: http://www.insanelym...in-logic-board/


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000+GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600+GTX650 | 2xHP 24" + 1xDell 27" | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi+BT

HomeSerwer: Dell 7010 | i3-3240 | 14 GB RAM | 2xWD RED 2TB | Synology DSM 6.1.7 @ Jun's bootloader | Virtual Machine Manager | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | Nie pomagam na PRIV


#88 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17753 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 06 styczeń 2015 - 00:57

Robi się problem...

 

MLB - ROM - S/N powinny (muszą) być z tej samej generacji sprzętu i najlepiej unikalne....


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#89 danielosx86

danielosx86
  • Members
  • 413 postów

Napisano 06 styczeń 2015 - 15:57

@oswaldini jak wygenerować tym MLB? Jeśli w smbios nie wpisze MLB to appka się wywala. Jeśli wpisze, appka zczytuje to co wpisałem i generuje jedynie MAC, SmUUID i Custom UUID


Hackintosh ASRock H61M-VS | Intel Core i5-2300 | 8 GB RAM 1333MHz | MSI GeForce GTX1060 OC 6GB | TP-Link TL-WDN4800 | Samsung 840 Evo 250GB | Samsung 650 EVO 120GB | Apple Keyboard | Magic Mouse | macOS High Sierra 10.13

MacBook Air 13" Mid 2012 | Intel Core i5 | 8 GB RAM  | Intel HD4000 | 128 GB SSD | macOS High Sierra 10.14

PowerMac G5 | Power PC Dual Core 2 GHz | 2 GB RAM | GeForce 6600LE | 120 GB | Mac OS X Leopard 10.5.8


#90 ARTRIX

ARTRIX
  • Members
  • 18 postów

Napisano 06 styczeń 2015 - 16:31

Generator ROM, MLB, UUID, SmUUID...

http://applemac.tool...nosx.com/guide/

 

Tutaj wytłumaczenie co i jak dla dociekliwych: http://www.insanelym...in-logic-board/

 

Niestety aplikacje crashuje przy odpalaniu :/

 

10.10.1 Yosemite



#91 Marsuss

Marsuss
  • Members
  • 179 postów

Napisano 06 styczeń 2015 - 20:19

Generator ROM, MLB, UUID, SmUUID...

http://applemac.tool...nosx.com/guide/

 

Tutaj wytłumaczenie co i jak dla dociekliwych: http://www.insanelym...in-logic-board/

U mnie działa. Dzieki :)


Toshiba Satellite C855-14U | 10.10 | Intel Core i5 2450M | 6GB RAM DDR3 | Intel HD 3000 | ALC269VC


#92 arielvanp

arielvanp
  • Donator
  • 1160 postów
  • LocationŻory PL / Cork IE

Napisano 06 styczeń 2015 - 21:05

Generator ROM, MLB, UUID, SmUUID...

http://applemac.tool...nosx.com/guide/

 

Tutaj wytłumaczenie co i jak dla dociekliwych: http://www.insanelym...in-logic-board/

Sprawdzalem opcje z generowaniem przez AppleMAChack i niestety nie moge zalogowac sie do imessage , hmm chyba zostaje wybrac sie po numer z imaca ;)


haMAC i7 | ASUS Z87 Gryphon | Core i7-4790k | 16 GB DDR3 1600MHz | Toshiba Q series 128GB SSD x2 (raid0) & Seagate ST1000DM003-9YN162 1TB HDD | Asus Geforce GTX 760 2GB | ALC 892 | FiiO E10 | i217V | AirPort Extreme BCM94360CD | Apple IR & Bluetooth 4.0 | Apple Magic Mouse | Logitech K750 MAC | Dell UltraSharp U2913WM + Dell Professional P2210H | Mac OS X 10.12 & Clover

MacBookPro8,1 | Core i5 2415M | 8GB DDR3 1066MHz | Samsung 840 PRO 128GB SSD | HD3000 | Mac OS X 10.13

HTPC - Intel NUC DN2820FYKH | Intel Celeron 2820 | 4GB DDR3 | 64GB SSD | Intel HD Graphics | ALC283 | OpenELEC


#93 oswaldini

oswaldini
  • Moderators
  • 10991 postów
  • LocationBrzeszcze / Kraków

Napisano 07 styczeń 2015 - 10:58

U mnie apka działa dobrze na Yosemite. Na dwóch kompach z Mavem po prostu nie odpala :/


MacBook Pro 2012 MD103 15" | i7-3615QM | 8 GB RAM | HD4000+GT650M | Samsung 830 256 GB
Hack Gigabyte H81N | i5-4460 | 8 GB RAM | HD4600+GTX650 | 2xHP 24" + 1xDell 27" | mSATA SSD 32GB + SSD 120GB + SSHD 500 GB | Raijintek Metis | SFX-L 500W | WiFi+BT

HomeSerwer: Dell 7010 | i3-3240 | 14 GB RAM | 2xWD RED 2TB | Synology DSM 6.1.7 @ Jun's bootloader | Virtual Machine Manager | Time Machine + PLEX + CouchPotato + SickRage + masa innych

iPhone 7 32GB Black
FlagaPL.gif Piszę poprawnie po polsku! | Nie pomagam na PRIV


#94 ARTRIX

ARTRIX
  • Members
  • 18 postów

Napisano 07 styczeń 2015 - 15:06

Gdzie polecacie się wybrać po te dane ?

I jak to zrobić szybko i nie podejrzanie ? :D



#95 danielosx86

danielosx86
  • Members
  • 413 postów

Napisano 07 styczeń 2015 - 15:56

Możesz probować w marketach z elektroniką, ale na 99,9% i tak będzie włączone konto Gość i nie odpalisz iMessage Debug.


Hackintosh ASRock H61M-VS | Intel Core i5-2300 | 8 GB RAM 1333MHz | MSI GeForce GTX1060 OC 6GB | TP-Link TL-WDN4800 | Samsung 840 Evo 250GB | Samsung 650 EVO 120GB | Apple Keyboard | Magic Mouse | macOS High Sierra 10.13

MacBook Air 13" Mid 2012 | Intel Core i5 | 8 GB RAM  | Intel HD4000 | 128 GB SSD | macOS High Sierra 10.14

PowerMac G5 | Power PC Dual Core 2 GHz | 2 GB RAM | GeForce 6600LE | 120 GB | Mac OS X Leopard 10.5.8


#96 m8kbv

m8kbv
  • Members
  • 302 postów

Napisano 07 styczeń 2015 - 15:57

po podmianie Custom UUID dostałem taki komunikat:
71569150504927449635.png

tak ma być czy podmieniłem niepoprawne dane? Imessage jednak zdaje się działać.


OS X 10.14: Hackinsoth: HP 800 g3 l i7 6700t l 16GB DDR4 2400 MHz l Dell DW1830 l SSD 500GB l 500GB SM961 

OS X 10.14: Hackinsoth: HP 800 g3 l i5 6500t l   8GB DDR4 2400 MHz l Dell DW1830 l SSD 500GB l 120GB PM961

OS X 10.13.1: Hackintosh- MSI h170i GAMING AC  i5 7600k    l 8GB Goodram DDR4 2400MHz l Dell DW1560.  l SM961 512 GB NVME l Silverstone SFX 500W l Fractal Node 202

OS X 10.12.5: MB Air 7.2 256GB 4GB RAM
OS X 10.12 : Hackintosh- MSI Z97m GAMING       l i5 4670k    l 8GB Kingston KVR16N11/8     l BCM94360CD l Plextor m6pro 128GB l Samsung SM951 l MSI GTX1060 6GB l 256GB l XFX XTR 650W l Bitfenix Phenom M l

OS X 10.11 : Hackbook:   HP 720 G2                    l i5 5200u   l 4GB RAM                               l BCM94352Z   l Samsung SSD  128GBl

OS X 10.9     : Hackintosh- Asrock Z87 Extreme 4            l i5 4670k    l 4GB Kingston                                l BCM94360CD l Samsung 840 EVO l MSI GTX970 4GB l SPC Dzeus 550W l SPC Regnum L50           

 


#97 danielosx86

danielosx86
  • Members
  • 413 postów

Napisano 07 styczeń 2015 - 15:58

po podmianie Custom UUID dostałem taki komunikat:
71569150504927449635.png

tak ma być czy podmieniłem niepoprawne dane? Imessage jednak zdaje się działać.

 

Jest okej :)


  • m8kbv lubi to

Hackintosh ASRock H61M-VS | Intel Core i5-2300 | 8 GB RAM 1333MHz | MSI GeForce GTX1060 OC 6GB | TP-Link TL-WDN4800 | Samsung 840 Evo 250GB | Samsung 650 EVO 120GB | Apple Keyboard | Magic Mouse | macOS High Sierra 10.13

MacBook Air 13" Mid 2012 | Intel Core i5 | 8 GB RAM  | Intel HD4000 | 128 GB SSD | macOS High Sierra 10.14

PowerMac G5 | Power PC Dual Core 2 GHz | 2 GB RAM | GeForce 6600LE | 120 GB | Mac OS X Leopard 10.5.8


#98 ARTRIX

ARTRIX
  • Members
  • 18 postów

Napisano 07 styczeń 2015 - 18:35

Możesz probować w marketach z elektroniką, ale na 99,9% i tak będzie włączone konto Gość i nie odpalisz iMessage Debug.

Czyli wystarczy, że wezmę odpalę ten iMessage Debug i skopiuję jego zawartość ?

Najlepiej chyba go z emaila odpalić



#99 314TeR

314TeR

    Administrator

  • Administrators
  • 17753 postów
  • LocationWarszawa

Napisano 08 styczeń 2015 - 01:37

Mogę potwierdzić, że na 10.9.5 nie odpala się poprawnie, nie pokazuje się żadne okienko itp itd, dokładnie tak samo jak zgłoszony błąd #2 stąd: https://bitbucket.or...mac-hack/issues.


ASUS MAXIMUS VII IMPACT | Core i7-4790K | 16GB DDR3 2400 CL10 | GTX 980 Ti | FiiO E10 | OS X Retail via UniBootX Clover

ASUS Z87M-PLUS | Core i5-4590T | 8GB DDR3L 1333 | HD4600 | OS X Retail via UniBootX Cloverbyłe haMac'i: ASUS P5W DH DeluxeASUS P7P55 WS Supercomputer | ASUS P8Z68 Deluxe/GEN3 | ASUS P8Z77-V PRO THUNDERBOLTJak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh | Piszę poprawnie po polsku!

Co daje kalibracja monitora - zobacz jak można poprawić jakość obrazu.

 

Najszybszy hackintosh na świecie za procesorem 12C identyfikujący się jako Mac Pro (Late 2013) wg rankingu Geekbench: 37000 pkt

 

Pomogliśmy Tobie - pomóż nam - przekaż darowiznę na utrzymanie forum.

 


#100 danielosx86

danielosx86
  • Members
  • 413 postów

Napisano 01 luty 2015 - 13:29

Chyba jeszcze długo nie będzie idealnego sposobu na odpalenie iMessage i FaceTime :/ Przez kilka tygodni działało na danych z MacBookAir6,2, wczoraj padł - iMessage nie pozwala wysyłać wiadomości. Zdobyłem oryginalny MLB z iMac12,1, czyli tak jak identyfikuje się mój hackintosh, na jego podstawie generuje SmUUID, CustomUUID i ROM przy pomocy Apple MAC Hack i niestety lipa :/


Hackintosh ASRock H61M-VS | Intel Core i5-2300 | 8 GB RAM 1333MHz | MSI GeForce GTX1060 OC 6GB | TP-Link TL-WDN4800 | Samsung 840 Evo 250GB | Samsung 650 EVO 120GB | Apple Keyboard | Magic Mouse | macOS High Sierra 10.13

MacBook Air 13" Mid 2012 | Intel Core i5 | 8 GB RAM  | Intel HD4000 | 128 GB SSD | macOS High Sierra 10.14

PowerMac G5 | Power PC Dual Core 2 GHz | 2 GB RAM | GeForce 6600LE | 120 GB | Mac OS X Leopard 10.5.8





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych