Jump to content

FilippoEnigma

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

  1. Instalacja komputerów z UEFI Instalacja Clover na ESP Bootloader, CloverEFI i drivers64 się same wyłączą do wyboru bo na UEFI nie są potrzebne UEFI Drivers FSInject-64 DataHubDxe-64 SMCHelper-64 (W przypadku gdy używamy FakeSMC) ApfsDriverLoader-64 AppleImageLoader-64 AppleUiSupport-64 AptioInputFix-64 - tylko przy BIOSach AMI UEFI AptioMemoryFix-64 HFSPlus-64 VBoxHfs-64 (po wybraniu HFSPlus ten sterownik sam się usunie) PartitionDxe-64 Nie mogłem znaleść AppleImageLoader-64 i AppleUiSupport-64 Robiłem z tego linka, też nie działa: https://hackintosher.com/guides/ae_not_found-dealing-appleacpiec-catalina-hackintosh/
  2. Może wrzucę jak wygląda cały ten folder : https://tiny.pl/tsbhk B365M-HDV.zip
  3. Stopuje w tym miejscu: Może być to spowodowane starymi kextami?
  4. Nie jest to możliwe, procesor bez integry.
  5. Witam, pomógłby mi ktoś w zmodyfikowaniu tak katalogu z370 w unibootx, żeby działał z moim sprzętem? Rx 5700 xt I5 9400f Ssd m2 Ssd Hdd 16 gb ram ASRock B365M-HDV Próbowałem z kextami świeżo ściągniętymi z githuba i z tymi dołączonymi do folderu efi. Próbowałem też włączyć inject dla ati, nic to nie daje. Włączałem również flagę gpdmod=pikera, bez skutku. System jak próbuję zainstalować to catalina 10.15.2 Dołączam zdj z tym jak to wygląda, pozdrawiam. Dodaję jeszcze config https://tiny.pl/tsbhk B365M-HDV.zip
  6. Witam. Pomyślałem, że sprawdzę czy wszystko działa, restartuje komputer i wchodzę do clovera. Kiedy próbuję uruchomić windowsa ikona ładowania się kręci i w pewnym momencie znika (podświetlenie klawiatury też), a monitor się wyłącza. Płyta główna: Gigabyte H97-HD3 Procesor: i5 4460 Karta graficzna: Gtx 970 Dysk SSD 240 (Windows, Linux) Dysk SSD 60 GB (Mac OS) Dysk HDD (Dane) Ram 8 GB DDR3 Karta dźwiękowa: Realtek ALC887 Karta sieciowa: Realtek ® GbE LAN (10/100/1000 Mbit) preboot - https://pastebin.com/0k77UEkM Proszę o szybką odpowiedź.
  7. W takim razie zerknąłby Pan tutaj? http://hamac.pl/topic/14494-problemy-sierra/
  8. Udało mi się zainstalować tego osxa, ale teraz mam parę problemów: - System nie chce przechodzić w stan uśpienia( przy uśpieniu tylko gaśnie ekran) - niektore znaczki mi się kropkują dodaję zdjęcie - Nie mogę ustawić żeby z Clover uruchamiały mi się inne systemy ( są pokazane do wyboru, ale kiedy na nie klikam to pokazuje się czarne tło zaczyna się ładowanie i wyłącza się monitor. Płyta główna: H97 HD3 Procesor: i5 4460 Karta graficzna GTX 970 RAM 8 Karta dźwiękowa: Realtek alc 887 Karta sieciowa: Realtek Gbe LAN chip
  9. OSX uruchamia się już normalnie, tylko nie ma innych systemów, mam jeszcze windowsa 10 i ubuntu
  10. Czyli robić tak jak tu? http://hamac.pl/topic/11716-unibootx-clover-oficjalny-uniwersalny-bootloader-hamacpl/page-1 A z tymi sterownikami nie rozumie
  11. Mam problem ze sterownikami w OSX Sierra. Bez driverów system działa normalnie, ale po ich instalacji nie chce się włączyć. Moje kexty: Realtek RTL 8111, Lilu, AppleALC, FakeSMC. Chcę zainstalować ten sterownik: WebDriver-378.05.05.25f01. Moje config.plist wygląda tak: https://pastebin.com/MWCsen5h A takie logi się pokazują przy wczytywaniu ekranu: https://youtu.be/lgSTns-2UlE Płyta główna: H97 HD3 Procesor: i5 4460 Karta graficzna: GTX 970 RAM 8GB Karta dźwiękowa: Realtek ALC 887 Karta sieciowa Realtek Gbe LAN chip
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.