Jump to content

Javer

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

  1. Nabyłem Audigy 2 w bardzo fajnej cenie Czasami występują opisane zniekształcenia, ale na tyle rzadko że można zapomnieć. Jednak nie może być zbyt idealnie. Mam głośniki Creative T6300, pięknie grają w 2.1 ale subwoofer juz na niskiej głośności (dwie kreski) daje kopa. Pokrętłem mam skręcone na minimum. Jest jakiś sposób żeby go ściszyć systemowo? Problem jest przede wszystkim przy filmach, ciche dialogi i nagła akcja potrafi przebijać bębenki.
  2. Masz jakieś linki, nadal była by to zadowalająca opcja dla mnie. A Audigy 2? Czytałem że praktycznie nie ma różnicy z wersją ZS. Mam wybór Audigy 2 SB0240 (na ca0102) lub Live! 5.1 SB 0100 (na EMU10K) Co było by lepsze i działało na 100% pod macOS?
  3. Cześć, posiadam kartę z tematu, jest ona na chipsecie ca0106. Czy jest jakaś możliwość uruchomienia jej? Choćby w najmniejszym stopniu? Używam jej pod windowsem, a przepinanie głośników zaraz uszkodzi wtyczki. Ewentualnie jestem otwarty na wszelkie rozwiązania które nie wymagają dostawiania dodatkowych głośników, czy wymiany karty dźwiękowej. Pozdrawiam
  4. Rozwiązane, w moim przypadku problemem okazał sie być brak OsxAptioFixDrv-64.efi w Drivers64UEFI
  5. Mi brak pomysłów już, ktoś coś może poradzić?
  6. Zaznaczam: * Install Clover in the ESP * Bootloader -> Install boot0af in MBR * CloverEFI -> CloverEFI 64-bits SATA * Install all RC scripts on all other bootable volumes (instalowałem też bez tej opcji, nie spowodowało to żadnych zmian)
  7. Tak wygląda start Clovera z dysku A tak wygląda start z pendriva z UniBootX Ekran fioletowy bo uszkodzona matryca
  8. Cześć Mam problem z odpaleniem OSX bezpośrednio z dysku, pojawia się logo apple i stoi (przy -v zatrzymuje się na linijce z gwiazdkami) System startuje bez problemu z USB zrobionym przez Unibeast. Clover po instalacji instalowany przez Multibeast, instalkę Clovera czy kopiowany z USB daje ten sam rezultat co wyżej Zainstalowany na partycji EFI, sterowniki HFS i APFS obecne. Sprawdziłem praktycznie każdy post na różnych forach i żadne działanie czy opcje nie zmieniły nic. Sprzęt: Lenovo B570e i3 2330M / HM65 HD3000 Załączam zipa z danymi z EFI EFI_b570e.zip
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.