Jump to content

TheDelavor

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Zauważyłem podobną sytuację, z tym że ja zainstalowałem najnowszego Clovera na pendrive aby przetestować czy bootuje mi już zainstalowany system, zatrzymuje się na podobnym momencie, nie bootuje niestety do systemu. Również konfiguracja Z87. Poruszałem to w innym temacie, ale wrzucam też tutaj dla zasięgów.
  2. @314TeR Zgadza się, z USBInjectAll wszystko bangla. Próbuję tą konfigurację zaktualizować do Cataliny, zaktualizowałem już kexty wszystkie i działają poprawnie. Nie mogę sobie poradzić z aktualizacją Clovera, postanowiłem dmuchać na zimne i najpierw przygotowałem pendrive'a z Cloverem i aktualizacją. Wyczytałem w którymś z tematów o tym, że należy usunąć AptioMemoryFix natomiast ja już go nie miałem. Clover w wersji r5096 nie chce w ogóle bootować, wrzucam screena jak to wygląda, dalej nie idzie. Załączam też config, może coś robię źle Myślę, że jak zbiorę wszystko w kupę to zrobię jeszcze jeden temat z poradnikiem dla innych, żeby było w jednym miejscu.
  3. Wszystko jasne, po prostu instalować należy na porcie USB2.0, na porcie 3.0 niestety nie działa. Ponadto niestety nawet po zaktualizowaniu kextów Catalina nie rusza, zostanę na razie przy Mojave i najwyżej jak dojdę co do czego albo ktoś inny do tego dojdzie to się zupgraduje
  4. @wujek_bogdan Powiem tak, generalnie do pewnego momentu zaczytuje już OSX'a, a potem widzę krzyżyk w kółku, tak jakby wystąpił gdzieś błąd. Karta graficzna jakiej używam obecnie to Asus HD7790 (nie wiem czy jest to problematyczna karta). Jeśli chodzi o to jak to przygotowałem. Dwa pendrive, na jednym Bootloader UnibootX z Twoją konfiguracją MOBO wgraną, a drugi to oczywiście już sam system Catalina (chyba, że to jest problemem i będę musiał spróbować Mojave). Gdzie mogłem popełnić błąd? // EDIT: Wprowadziłem tryb verbose i sprawdziłem też z Mojave, dzieje się to samo więc to nie kwestia systemu. Wrzucam screena jak to wygląda w przypadku trybu verbose, bo ciężko jest rozczytać cokolwiek... // EDIT 2: Trochę poczytałem i może to być kwestia dysku, mam dwa SSD Crucial CT480BX500SSD1 WD Black WDC1002FAEX-00Z3A0 Czy któreś z nich może powodować owy problem?
  5. Zdecydowałem się kupić Z87M-Plus, jest rozsądna cenowo i spełnia moje oczekiwania. Jeśli chodzi o pamięć RAM to ma znaczenie jakie wezmę? Są jakieś niekompatybilne? Upolowałem 2x8GB HyperX Beast
  6. Asus Z87M-Plus to będzie dobry wybór? Z tego co widzę @wujek_bogdan używasz aktualnie, jesteś zadowolony? Dużo musiałeś grzebać?
  7. Cześć, trochę przeglądałem jednakże nie znalazłem odpowiedzi, które mnie by satysfakcjonowały dlatego napisałem tego posta. Interesuje mnie złożenie zestawu na LGA1150, wypatrzyłem sobie kilka płyt, proszę o opinie która będzie najmniej problemowa i w której będzie jak najmniej do zrobienia MSI Z87-G45 GAMING Asus Z97-PRO MSI Z97 Gaming 5 Asus Maximus VI Hero Do tego chcę złożyć i5-4690k i jakieś 16GB RAM. Z góry dziękuję za pomoc
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.