Jump to content

wiciu15

Members
  • Content Count

    126
  • Joined

  • Last visited

  1. http://hamac.pl/topics38/instalacja-mac-os-x-na-pc-z-plyty-retail-leopard-1058-vt14.htm Szukajka nie boli
  2. Odpalasz na kernelu AMD... (legacy_kernel) I mam nadzieje że masz płytę z retailem, a nie odpalasz distro za pomocą BootCD. @up Bez zamiany płytek nic by się nie działo, BootCD by sie drugi raz wczytało.
  3. http://www.osx86.net/view/2298-nawcom_modcd_0.3.2.html Ja ściągałem z blogu nawcoma, ale jak szukam to wywala 404 wiec chyba usunął Proszę zapoznać się z regulaminem forum
  4. Jeśli stawiasz Retail, to Nawcom ModCD ma kexty na PS2 na 100% , na wujka kompie stawiałem i nie miałem klawy na USB, można powiedzieć że Nawcom uratował mi dupsko Tyle że musisz odpalać z mach_kernel, normalnie sie uruchami chyba lgacy_kernel pod AMD, a on raczej nie odpali na Intelu Poza tym jak kolega wyżej, musisz mieć jakieś Distro, Retail występuje tylko w 10.6.0 i 10.6.3
  5. Radeon NI40 jest nawet bez GE, po pierwszym uruchomieniu systemu już miałem 1920x1080, beż żadnych injectów, enablerów czy innego syfu, system sam w sobie odpalił grafikę, tyle że w trochę niewłaściwy sposób
  6. Nie ma takiego framebuffera :< Chameleon wizard nie ma go na liście, a po wpisaniu go ręcznie do org.chameleon.boot system startuje na domyślnym kexcie (Radeon NI40) EDIT Uć, chyba coś jednak ruszyło, to wycinek mojego bdmesg: Framebuffer @0xD0000000 MMIO @0xFDEC0000 I/O Port @0x0000EE00 ROM Addr @0x00000000 ATI card POSTed, reading VBIOS from legacy space (AtiConfig) Framebuffer set to: RadeonFramebuffer (AtiPorts) Nr of ports set to: 4 ATI Barts AMD Radeon HD 6850 1024MB (RadeonFramebuffer) [1002] (subsys [1458]):: PciRoot(0x0)/Pci Czyli chyba GraphicsEnabler coś tam liznął, tylę że identyfikacja cały czas Radeon NI40, i DVD nie działa :<
  7. To da radę jednak coś zrobić? Wiem że odkupuje stary topic, ale miałem linuksa, linux się wyrał za przeproszeniem, to kupiłem nową kartę dźwiękową i znowu męcze Hackintosha PS. Odpalanie z GraphicsEnablerem tym razem kończy się restartem, spróbuje jeszcze inne framebuffery ale cinko to widzę :< EDIT1. Po wypróbowaniu kilku framebufferów zebrałem takie oto dane: Sam GE-restart kompa Bulrushes-NO SIGNAL \ Pithecia-NO SIGNAL ---> System działa, słyszę jak uruchamia się Skype Duckweed-NO SIGNAL / Dodanie AtiPorts=4 we wszystkich powyższych configach nie daje skutku. Dodałem wait do org.chameleon.boot i zauważyłem że Chameleon poprawnie identyfikuje moją grafikę, problemy zaczynają się przy ładowaniu OSX.
  8. Zaraz zaraz, czyli jeżeli Apple nie może egzekwować swojej licencji w Polsce, to znaczy że oprócz wpisu o Hackintoshach, także cała reszta licencji jest "nieważna" (jest ważna, ale Apple może ci skoczyć jak coś przeskrobiesz )
  9. Prawda jest taka że nigdy nie będzie legalny, w licencji OS X'a jest wyraźnie napisane że nie można instalować go na innym sprzęcie niż Apple.
  10. Te dołączane do iMaców czy Macbooków to tylko ratunkowe, od zera się z nich nie postawi systemu. Snowa retaila tylko używanego, Apple już ich (chyba) nie rozprowadza, a nowe wersje OSX są dystrybuowane przez AppStore. (Znalazłem w Komputroniku, ale jest chwilowy brak na magazynie).
  11. A byłby ktoś jeszcze w stanie go przerobić? Dla mnie to czarna magia Pobrałem ten przerobiony i przy boocie wywalało że kext ati6000controller jest uszkodzony, wywalało jakiś ciąg bitów i albo nie bootował albo w VESA odpalał z kernel cache.
  12. Powróciłem na maca, i problem pozostał, znalazłem na tonymacx86 temat właśnie o Gigabyte HD6850 ale żadne framebuffery tam podane nie działają. Gość podał jakiś przerobiony ATI6000controller.kext ale jakoś mnie nie przekonuje jego instalacja, nie daj boże nie będzie pasować (co nie jest wykluczone, na moim kompie wszystko jest możliwe) to nie odzyskam systemu i lipa http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=15&t=55489 Napisałem do MietasaSR żeby przerobił framebuffer, zobaczymy co się da zrobić [ Dodano: 2012-05-14, 21:47 ] W akcie desperacji zainstalowałem nawet Chimerę, ale też nie rusza, różne framebuffery, darkwake, npci nic nie działa :<
  13. http://hamac.pl/topics9/ati-gigabyte-hd6850-vt7013.htm Wszytko jest tu, nie będę pisał jeszcze raz, poza tym to topic o Lionie, więc już koniec offtopowania
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.