Jump to content

Nitro

Members
  • Content Count

    96
  • Joined

  • Last visited

  1. Witam, Oto moja specyfikacja sprzętu: CPU: i5 2500k GPU: HD 7850 RAM: 8gb Kingston HypreX SSD: Samsung 840 Evo Na systemie 10.10 udało mi się osiągnąć pełen sukces używając configu z wątku oswaldiniego. Przy próbie uruchomienia instalacji el Capitana, pojawia się monit o nieprawidłowej alokacji pamięci. Używając innych configów instalacja rusza natomiast są to configi przygotowane przez amatorów nie działa SpeedStep itp. Siedzę nad configiem od dwóch dni i niestety nie mogę doszukać się przyczyny. Może ktoś posiada gotowy config pod ELCapitana dla AsRocka p67 Pro3 lub byłby w stanie poprawić mój obecny? Wspomnę iż używałem też UnibootX Clover natomiast config dla Z68 (Sandy Bridge) powoduje identyczny problem config.plist.zip
  2. Witam, Posiadam płytę AsRock P67 Pro 3 oraz HD 7850. Na systemie 10.10 wszystko pięknie działa dzieki configowi od oswaldini. Schody zaczynają się od 10.11 (El Capitan). Config z systemu teoretycznie działa ale powoduje poniższy komunikat. Instalator uruchamia się jedynie z NullCPUPowerManagement.kext a jak wiadomo praca z tym kextem na późniejszym systemie jest fatalna. Zdjęcie z błędu bootowania: Zdjęcie EFI:
  3. Jeśli używasz 10.10 to polecam użyć wersji kextu w wersji 1.3. Na 1.4 sam miałem podobne problemy jak Twoje, dźwięk crashował się po sleepie.
  4. Drobne modyfikacje http://zapodaj.net/8469548360673.png.html http://zapodaj.net/db31fd0d01c9d.png.html
  5. P7P55D| Intel i5 750 | 4GB DDR3 Kingston | Sapphire HD 5870 | Samsung 830 SSD| Mac OS X Lion 10.7.5|

  6. Podmiana samego kexta IONetworkingFamily.kext nie wystarczyła, potrzeba jeszcze drugiego kext'a RealtekR1000SL.kext, Teraz wszystko działa, instalacja w S/L/Ext i rebulid cache za pomocą Kext Wizarda. http://host1gb.net.pl/download.php?file=daca9a319a7a3ead8b2fa4415a31bf34
  7. Witam, Posiadam P7P55D, i5 750 oraz HD 5870. Instalacja Liona do 10.7 przebiegła bezboleśnie (wszystko postawione na 10.6.8 za pomocą UnibootX, natomiast aktualizacja do 10.7.5 spowodowała iż raz mam internet raz nie mam, o dziwo działa to dokładnie iż restart działa a potem restart i nie dziala. Przesyłam zdjęcia kextów (S/L/Extensions) które mam. Pobrałem IONetworkingFamily.kext z internetu. Gdzie lezy problem, może poproszę o sprawdzony kext ONetworkingFamily.kext. Poniźej zdjęcia. Kext ze S.L niestety kompletnie nie działa.. http://zapodaj.net/740b93ec5bd1f.png.html http://zapodaj.net/975c5e20cf772.png.html http://zapodaj.net/5a73cb57bc511.png.html
  8. No dobrze ale potem mi pewnie nie wstanie bo brak przebudowy cache i kextów ?
  9. Witam Posiadam Snow Leoparda 10.6.8 zainstalowanego za pomocą UnibootX. Płyta główna to P7P55D a karta to HD 5870. Przymierzam się do aktualizacji jak postąpić aby zrobić update za pomocną działającego snow 10.6.8 za pomocą chameleona? 1. Robie update za pomocą systemu snow 2. Po instalacji instaluje wszystko w extra i Extensions za pomocą kext wizarda, naprawiam uprawnienia i restart? W Extra mam wszystko co instaluje UnibootX czy kexty pójdą z lionem? 3. Potem update do 10.7.5
  10. Witam, Posiadam P7P55D, i5 750, HD 5870, ssd Samsung 830, 2 dyski talerzowe. Bios w najnowszej wersji, ustawienia w biosie AHCI, S3 (on) Problem polega na tym, iż pobrałem UnibootX, bootuje go z dvd, Snow Leopard na usb, pojawia się ekran powitalny no i niestety nie wykrywa mi żadnego dysku. Jeden dysk mam z Windows 8 (zawsze wykrywało ntfs w Disk Utility a tu nic, drugi dysk jest z Ubuntu a trzeci z Mac os 10.6.0 (postawiony pod amd), Żaden z dysków nie jest widziany. Próbowałem formatować dysk przez GParted na fat32 i niestety problem pozostał. W czym leży problem ?
  11. Niestety przekopiowany config nie działa, dsdt nie mam jak wydobyć ponieważ nie mam zainstalowanego Mac os na tym komputerze. Możliwe jest to iż problem powoduje przygotowowywanie pen driva na innym komputerze a instalacja systemu jest dokonywana na innym?
  12. Dziękuje bardzo. Sprawdzę po południu czy działa. Rozumiem że dsdt nie jest potrzebne do instalacji tylko powinienem je wydobyć po instalacji systemu?
  13. 1. FakeSMC ładuje się (pobrałem kext z internetu i skopiowałem do folderu 10.9 i tyle.). W opcjach instalacji Clover'a wybrałem tylko bootOaf i dowolny motyw graficzny. Podpinając pod HDMI również nie działa. Proszę o pomoc, być może trzeba jakoś edytować ten config, tylko nie wiem jak.(Proszę również o wrzucenie jakiegoś sprawdzonego FakeSMC pod 10.9). Clovera robilem na snow leopardzie na komputerze z procesorem AMD, mam za nową kartę aby u siebie zainstalować choć by Snow.
  14. Załączam config.plist. Kextów nie mam rzadnych. Próbowałem wrzucić NullCpu i FakeSMC ale rezultat taki sam. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>ACPI</key> <dict> <key>DSDT</key> <dict> <key>Debug</key> <false/> <key>Fixes</key> <dict> <key>AddDTGP_0001</key> <true/> <key>AddHDMI_8000000</key> <true/> <key>AddIMEI_80000</key> <true/> <key>AddMCHC_0008</key> <false/> <key>AddPNLF_1000000</key> <true/> <key>DeleteUnused_400000</key> <true/> <key>FIX_ACST_4000000</key> <true/> <key>FIX_ADP1_800000</key> <true/> <key>FIX_INTELGFX_100000</key> <false/> <key>FIX_RTC_20000</key> <true/> <key>FIX_S3D_2000000</key> <true/> <key>FIX_TMR_40000</key> <true/> <key>FIX_WAK_200000</key> <true/> <key>FakeLPC_0020</key> <false/> <key>FixAirport_4000</key> <true/> <key>FixDarwin_0002</key> <false/> <key>FixDisplay_0100</key> <true/> <key>FixFirewire_0800</key> <true/> <key>FixHDA_8000</key> <true/> <key>FixHPET_0010</key> <true/> <key>FixIDE_0200</key> <false/> <key>FixIPIC_0040</key> <true/> <key>FixLAN_2000</key> <true/> <key>FixRegions_10000000</key> <true/> <key>FixSATA_0400</key> <false/> <key>FixSBUS_0080</key> <false/> <key>FixShutdown_0004</key> <true/> <key>FixUSB_1000</key> <false/> <key>NewWay_80000000</key> <true/> </dict> <key>Name</key> <string>DSDT.aml</string> </dict> <key>DropTables</key> <array> <dict> <key>Signature</key> <string>DMAR</string> </dict> <dict> <key>Signature</key> <string>SSDT</string> <key>TableId</key> <string>CpuPm</string> </dict> <dict> <key>Signature</key> <string>SSDT</string> <key>TableId</key> <string>Cpu0Ist</string> </dict> </array> <key>HaltEnabler</key> <true/> <key>SSDT</key> <dict> <key>EnableC2</key> <false/> <key>EnableC4</key> <false/> <key>EnableC6</key> <true/> <key>EnableC7</key> <false/> <key>Generate</key> <dict> <key>CStates</key> <true/> <key>PStates</key> <true/> </dict> </dict> </dict> <key>Boot</key> <dict> <key>DefaultVolume</key> <string>MacHDD</string> <key>Fast</key> <false/> <key>Legacy</key> <string>PBR</string> <key>Log</key> <false/> <key>Timeout</key> <integer>5</integer> <key>XMPDetection</key> <string>-1</string> </dict> <key>Devices</key> <dict> <key>Audio</key> <dict> <key>Inject</key> <string>No</string> </dict> <key>FakeID</key> <dict> <key>ATI</key> <string>0x0</string> <key>IMEI</key> <string>0x0</string> <key>IntelGFX</key> <string>0x0</string> <key>LAN</key> <string>0x0</string> <key>NVidia</key> <string>0x0</string> <key>SATA</key> <string>0x0</string> <key>WIFI</key> <string>0x0</string> <key>XHCI</key> <string>0x0</string> </dict> <key>Inject</key> <false/> <key>USB</key> <dict> <key>AddClockID</key> <true/> <key>FixOwnership</key> <true/> <key>Inject</key> <true/> </dict> </dict> <key>DisableDrivers</key> <array> <string>Nothing</string> </array> <key>GUI</key> <dict> <key>Hide</key> <array> <string>Windows</string> <string>\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI</string> </array> <key>Language</key> <string>en:0</string> <key>Mouse</key> <dict> <key>Enabled</key> <true/> <key>Speed</key> <integer>8</integer> </dict> <key>Scan</key> <dict> <key>Entries</key> <true/> <key>Legacy</key> <true/> <key>Tool</key> <true/> </dict> <key>TextOnly</key> <false/> <key>Theme</key> <string>applestyle</string> </dict> <key>Graphics</key> <dict> <key>Inject</key> <dict> <key>ATI</key> <false/> <key>Intel</key> <true/> <key>NVidia</key> <false/> </dict> <key>PatchVBios</key> <false/> </dict> <key>KernelAndKextPatches</key> <dict> <key>AppleRTC</key> <true/> <key>AsusAICPUPM</key> <true/> <key>Debug</key> <false/> <key>KernelCpu</key> <false/> <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>External icons patch</string> <key>Find</key> <data> RXh0ZXJuYWw= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> SW50ZXJuYWw= </data> </dict> </array> </dict> <key>RtVariables</key> <dict> <key>LogEveryBoot</key> <string>10</string> <key>LogLineCount</key> <integer>3000</integer> <key>MountEFI</key> <true/> </dict> <key>SystemParameters</key> <dict> <key>InjectKexts</key> <string>Detect</string> <key>InjectSystemID</key> <true/> </dict> </dict> </plist> Zawartość plików konfiguracyjnych wstawiaj jako kod, nie cytat. MKjanek32
  15. Po prostu zainstalowałem Clovera na Pewnie, z opcją bootOaf + styl graficzny instalatora i tyle.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.