Jump to content

dabor9th

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location:
    Biała Podlaska
  1. Czy w tym wypadku nie należy wybrać configu na chipset P55 ?
  2. Mam wrażenie że nie trzeba instalowć od nowa systemu. Sterowniki AHCI oraz odpowiedni wpis w rejestrze powinny załatwić sprawę. Chyba był podobny temet na forum. Oczywiście instalacja w trybie AHCI daje 100% pewności ale zajmuje czas
  3. Kolega MKjanek32 może mieć rację. Ewentualnie trzeba sprawdzić ustawienia BIOS. U mnie na nForce 750i instalacja ruszyła gdy wyłączyłem kartę sieciową, porty COM oraz załączyłem tryb RAID bez spinania dysku (sam kontroler). Dla procesora włączyłem wirtualizację i instalację robiłem z flagą -x32 (zła praca kexta odpowiedzialnego za dyski twarde w trybie 64bit - nie rozpoznawał napędów). BTW parametr -v włącza komunikaty podczas startu, wydaje mi się że na samą pracę systemu nie ma wpływu No i ciekawe co jest napisane przed "loading HFS+" czy w ogóle system poprawnie się zainstalował
  4. Rozumiem, że poza asusem, mogą wystąpić komplikacje przy instalacji. Cóż to chyba kończy temat. Dziękuję
  5. Witam forumowiczów Otrzymałem w spadku następujący sprzęt: Proc: q9400 Ram 4x1GB Kingston HyperX Grafika 2x8800GTX SLI MOBO: MSI nForce750i I tu moje pytanie: jaką płytę główną nadającą się do instalacji OSX wziąć żeby nie przeinwestować i jeszcze trochę na tym sprzęcie popracować.? Osobiście zastanawiałem się nad czymś z P45 i IHC10 (DFI lub Asus), a może macie jeszcze inne propozycje, konkretne modele. Z góry dziękuję za pomoc
  6. O Voodoo nie pomyślałem Tymczasem zaprzestaję kombinować z dźwiękiem, zrobiłem aktualizację przez su do 10.5.8 i system mi poległ (waiting for boot device). Teraz kombinuję jak go wskrzesić (podmieniałem extensiony do AHCI ale coś nie chwyta). Dziwne jest to, że jak taką operację zrobiłem pod iPC to wstał bez problemu. Chyba pozostaje mi wywalenie wszystkich odpowiedzialnych za dyski i próbowanie pojedyńczo ładować kolejne. Dzięki 314TeR za link do kexstów w tutku instalacji retaila . Jak tylko się z tym uporam to wypróbuję woodoHDA. Chyba najpierw muszę sprawdzić czy w ogóle obsługuje moją katrę :-> Dam znać jak coś wykombinuję
  7. Dziękuję za szybką reakcję Trochę przysiadłem fałdów, niestety pod iAtkosem dźwięk dalej milczy (Sigmatel 9227). Wypróbowałem kodek Kabyla (3 wersje) oraz paczkę z iPC no i cisza. Zainstalowałem na drugiej partycji iPC 10.5.6 final i o dziwo dźwięk ruszył, nie działała natomiast karta sieciowa (kernel woodoo). Chyba muszę jeszcze poczytać na ten temat. Puki co dzięki
  8. Prosiłbym o łopatologiczne wytłumaczanie jak rozpoznać czy system działa w pełni poprawnie. Obecnie mam zainstalowany iAtkos i7 jeszce nie do końca działający (brak dźwięku). Platworma sprzętowa to Dell Dimension 9200. Chciałbym doprowadzić do pełnej stabilności systemu a nie do końca wiem jak się do tego zabrać. Jak rozpoznać konflikty i extensiony które za nie odpowiadają. Tak jak w temacie pyta laik
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.