Jump to content

iRissen

Donator
  • Content Count

    159
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location:
    Giżycko WM, PL
  1. Okej, więc jaki wpis dodać żeby było dobrze po usunięciu SSDT.aml?
  2. A co lepiej? Cloverem czy SSDT? mogę zawsze usunąć
  3. Po instalacji zrobiłem fix iMessage, SSDT.aml wygenerowałem programem SSDT Automator i umieściłem w folderze acpi/patched. Czy jest jeszcze coś co powinienem zrobić, czy to już wszystko? Dodam, że wyszystko działa, poza trzeszczącą kartę audio internal, ale tak czy siak używam zewnętrznego interfejsu audio.
  4. Witam, czy taki wynik otrzymany w GeekBench 4 świadczy o tym, że mój Hack jest dobrze skonfigurowany i gotowy do użytku? https://browser.geekbench.com/v4/cpu/11668092 https://browser.geekbench.com/v4/compute/3526945
  5. Chodzi mi o zdalną pomoc w konfiguracji. Nie jest to problem sprzętowy. Na jednym configu działa na drugim zaś już nie. Potrzebuję kogoś kto odszyfruje dlaczego tak jest i który patch za to odpowiada.
  6. Tak jak w temacie. Zlecę pomoc w postinstalacji macOS Mojave. Chodzi mi o odpalenie w pełni grafiki (nie działa pod DVI) oraz wszystkie potrzebne rzeczy które trzeba wykonać po zainstalowaniu systemu. Proszę również o wycenę takiej usługi. Moja konfiguracja podana jest w sygnaturze.
  7. Usunąłem CsmVideoDxe-64.efi z UniBootXa za pomocą CC, lecz dalej czarny ekran po zbootowaniu a bootuje się w FHD. Załączam stary działający config oraz nowy na którym pojawia się czarny ekran. Być może ktoś dopatrzy się różnicy przez którą tak się dzieje. configi.zip
  8. Nie mam napewno, ale wtedy Clover bootuje się w niskiej rozdzielczości. Da radę jakoś to sfixować żeby działał w FHD?
  9. Witam, Problem polega na tym, że grafika nie chce startować na dwóch podpiętych monitorach (czarny ekran po zakończeniu bootowania). Jeden podpięty przez HDMI drugi przez DVI. Gdy podpięty jest tylko jeden przez HDMI, system startuje bez problemu. Gdy podłączony jest tylko DVI również pojawia się tylko czarny ekran. Gdy bootuje system Cloverem z innego forum oba ekrany działają. Jak naprawić to w UniBootX? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
  10. Już zainstalowałem system w legacy. Problemem pozostaje karta graficzna, która działa pod HDMI, a nie działa przed DVI. Jedynym rozwiązaniem jest naprawa tego programowo, gdyż karta posiada 2xDVI 1xHDMI i 1xDP. Jeden monitor używam pod DVI drugi pod HDMI. Gdy podłączam oba naraz oba ekrany są czarne a ten połączony przez HDMI ma czarny ekran i kursor nic więcej.
  11. No z tamtą instalacją od razu działało na dwoch monitorach. Jaka jest róznica między zainstalowaniem maca w UEFI a Legacy? Ma to jakiś wpływ na ogólne działanie systemu? Będę mógł bootować w dualboocie Windowsa 10 który jest w UEFI mając zainstalowanego maca i Clovera Legacy?
  12. Jednak skoro inna konfiguracja odpala instalację w trybie UEFI, czy to wina BIOSu?
  13. W trybie legacy dłużej ale ruszyło do głównego okna instalacji lecz jest coś z grafiką( posiadam dwa monitory główny- DVI, drugi- HDMI) na tym połączonym przez HDMI jest szare tło i kursor, na drugim zaś Czarny ekran. Spróbuję odpalić z jednym monitorem. Jednak jeśli istnieje jeszcze jakiś sposób na to aby ruszyło w UEFI, chętnie bym spróbował. Skąd wziąć spatchowany BIOS pod moją płytę? EDIT: Obraz działa tylko przez HDMI.
  14. Nie ma takiej opcji jak MSR. Załączam zdjęcia wszystkich zakładek z mojego BIOSu.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.