Jump to content

Enter121

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

  1. Na pewno nie odpalam Snow'a w 64 bitach bo ten laptop nie obsługuje 64 bitów , Będę szukał kextów, jak coś zadziała to dam znać.
  2. Spróbowałem podmienić kext na ten z ideneba , wtedy , komputer w ogóle przestał wykrywać kartę.
  3. W ionetworkingfamily.kext jest już kext od rtl8139 , ale najwyraźniej nie chce współpracować.
  4. Ale ten kext z ideneba , nie byl w ionetworkingfamily.kext
  5. Zmieniłem ip i napis zmienił się na połączono a kulka zmieniła sie na zieloną , ale wciąż w safari nie mogę wejść na żadną stronę . W diagnostyce ethernet jest na zielono, a internet na czerwono.
  6. Komputer zaczął wykrywać kartę, ale wciąż nie mogę się połączyć, zreinstalowałem system (10.6.3)i przed pierwszym uruchomieniem dodałem kexta z ideneba ,który na nim działa (PcGenRTL8139) podczas uruchomienia pojawiają się informacje o wykryciu karty następnie "RTL8139::fixEnetFlowControl - Flow Control is disable" i "... en0 error 17 " wcześniej nie było tego "Ethernet" >
  7. Problem jak w temacie http://hamac.pl/topic/5837-ich7-m-core-2-duo-t2250-gma-950-b-gateway-mx8711/
  8. Zrobiłem pendrive'a z cloverem BDUtility i przy włączaniu komputera miga tylko wskaźnik i nic się nie dzieje.
  9. Nie wiem czy to coś zmienia, ale ja nie mam UEFI, tylko stary BIOS.
  10. KextWizard nie działa ,jest napisane że mac jest nie kompatybilny.Instalowalem kexty przez kext helper albo kext utility dodatkowo włączalem z flagą EthernetBuiltIn=Yes. Internet dalej nie działa.
  11. Próbowałem flagą GraphicsEnabler=No
  12. Ten kext jest dla 64 bitowego systemu, mój komputer jest tylko 32 bitowy. Jutro zainstaluje snow leoparda na czysto i zainstaluje jakis kext do realteka 8139 32 bitowego kextwizardem.
  13. Ale jaki kext mam zainstalować? Poprzednie kexty instalowałem tak: 1. Kopiowalem ionetworkingfamily.kext na pulpit 2. Wklejałem kext do ionetworkingfamily.kext> content> plugins 3. Instalowałem cały kext programem kextutility
  14. ========================================================================== Laptop Siemens Fujitsu Amilo Pi 1505 Procesor: Intel Core Duo T2250 [Genuine Intel] Instrukcje MMX, SSE, SSE2, SSE3 1,73 GHZ Chipsety: płyty głównej Intel i945GM Rev.03 Karta graficzna: Intel 945 Express Chipset Family Karta sieciowa: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC Karta Wifi: Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection Kamery, czytkniki kart, bluetooth: czytnik kart Klawiatura i mysz : wbudowane ========================================================================== Witam , mam problem. Gdy próbuję włączyć instalację OS X 10.7 na tym komputerze /\ bez verboose pojawia się tylko jabłko, nic więcej , Gdy próbuję włączyć z trybem verboose pajawiają się napisy jakiego używam kernela itp. Natępnie pojawia się czarny ekran i tyle[ przy snow leopardzie pojawiały mi się napisy z ładowaniem kextów]. wydaje mi się że uruchomienie liona na tym komputerze jest możliwe ponieważ: 1. ktoś pisał że udało mu się zainstalowac OSX 10.7.3 na tym komputerze - http://www.tonymacx86.com/audio/44300-82801g-ich7-family-high-definition-audio-lion-10-7-a.html 2. -http://hamac.pl/archiwum/topics8/czy-osx-bedzie-dzialac-jezeli-tak-to-jaki-os-wybrac-vt10664.htm [KOMPUTER NIE OBSŁUGUJE 64 BITÓW] ==========================================================================
  15. Ma ktoś pomysł jakiego kexta użyć? próbowałem: http://lnx2mac.blogspot.it/p/realtekrtl81xx-osx-driver.html wszystkiego z tego tematu http://hamac.pl/topic/1878-iatkos-s3-2-mac-os-x-1063-realtek-rtl8139-nie-dzia%C5%82a/ http://www.hackintoshosx.com/files/file/1579-rtl8139/ i wiele innych gdy włączam komputer w trybie verboose komputer jakby ignorował te kexty nic się nie pojawia . ===================================== oczywiście nie używam wszystkich na raz
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.