Jump to content

velmighty

Members
  • Content Count

    51
  • Joined

  1. Część, zlecę uaktualnienie mojego sprzętu do najnowszej wersji Sierra, obecnie zainstalowany El Captain, jednak po wymianie karty na gtx 1060 chciałbym mieć dla niej wsparcie.
  2. Czy da się uruchomić tą kartę? Mam możliwość przechwycenia jej z drugiego kompa Ralink rt3290
  3. Naprawdę chcesz dyskutować o tworzeniu muzyki? Jest taka zasada, nie oceniaj skoro nie wiesz z kim dyskutujesz. Pozdrawiam i życzę powodzenia w projektach.
  4. czytaj ze zrozumieniem, poradziłem Ci również procesor i optymalną ilość ramu. Znam takich asów którzy ładują na każdą ścieżkę midi np.kontakta, nie widząc czym jest wypuszczenie ścieżki midi na inny kanał i dla nich też żaden komp nie jest odpowiedni bo wszystko zamula. umiejętne użycie efektów polega również na ich redukcji.Z ciekawości zapytam, dzięki pro do hollywodzkich produkcji w jaki sposób są tworzone? Czy nie są ścieżkami audio odpowiednio zmiksowanymi? Chyba dyskusja zmierza na inny tor.
  5. No ale jak masz ścieżki audio to raczej liczy się prędkość dysku, nie wierzę, że robisz miks ze śladami midi. Do produkcji mam i5 4670k i 16 gb ramu, dysk ssd pod sample i wtyki i śmiga strasznie, a tez potrafię mieć przeładowany projekt.
  6. Po zainstalowaniu paczki nawet po restarcie nie widać w preferencjach żadnego urządzeń audio Clover nie działa w żadnym porcie. Mam kext do USB 3.0. sorry za bbłędy pisze z telefonu.
  7. Internet działa SŚciągam mav. Dźwięk jakoś nie idzie. Ściągnąłemten instaler 2.8.4 ale ccoś nie idzie. Mam jeszcze pytanie. Spotlight nie indexuje mi niczego i jak już włączę system to nie wykrywa mi pena z cloverem. Widzęgo w DU ale nie mogę na niego wejść. Wykrywa jedynie pena np z instalka 10.8.5
  8. Mam 10.8.5 jak ogarnę lan to zaktualizuje do mav. Swoją mam ddziwną jazdę z lanem przy włączeniu kompa z podpiętm kablem mam to https://db.tt/k9hSTgYw Ścinanie mam na myśli brak ppłynności. Zostało mi w taki razie do ogarnięcia: Uruchomienie bez safe boot Dźwięk - tu juz voodoo hd próbowałem ale jeszcze nic nie idzie Lan PM
  9. Wykryło hd4000 ale 384 mb (chyba taka wartość), dałem VRAM na 512 ale i tak nie przyjmuje tej wartości. Dodatkowo ścina grafika np przy przełączeniu na dashboard
  10. Instalacja poszła w safe mode bez iniekcji hd 4000. Jakoś nie mogę jej jeszcze uruchomić. Z iniekcją HD 4000 po ładowaniu systemu, czarny ekran. Naturalnie cały czas startuję w safe mode.
  11. Tak wygląda mój preboot 0:100 0:100 MemLog inited, TSC freq: 2494325440 0:100 0:000 0:100 0:000 Starting Clover rev 2216 on American Megatrends EFI 0:100 0:000 SelfDevicePath=PciRoot(0x0)/Pci(0x1D,0x0)/USB(0x1,0x0)/USB(0x3,0x0)/HD(1,MBR,0x0001E54A,0x2000,0xEFE800) @AE83BA98 0:100 0:000 SelfDirPath = \EFI\BOOT 0:101 0:001 Total Memory Slots Count = 4 0:101 0:000 Type 17 Index = 0 0:101 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 1333 0:101 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 4096 0:101 0:000 Type 17 Index = 1 0:101 0:000 Ignoring insane frequency value 0MHz 0:101 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 0 0:101 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 0 0:101 0:000 Type 17 Index = 2 0:101 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 1333 0:101 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 4096 0:101 0:000 Type 17 Index = 3 0:101 0:000 Ignoring insane frequency value 0MHz 0:101 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 0 0:101 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 0 0:101 0:000 Boot status=0 0:101 0:000 Clover revision: 2216 running on 350V5C_351V5C_3540VC_3440VC 0:101 0:000 ... with board NP350E7C-S04PL 0:101 0:000 Clover load options size = 4 bytes 0:105 0:004 ConfigPlistPath: EFI\CLOVER\AMBO.plist 0:105 0:000 Oem AMBO.plist not found at path: EFI\CLOVER\AMBO.plist 0:105 0:000 Error loading config.plist! Status=Not Found 0:105 0:000 EFI\CLOVER\AMBO.plist not loaded with name from LoadOptions: Not Found 0:106 0:000 ConfigPlistPath: EFI\CLOVER\config.plist 0:107 0:001 Using OEM config.plist at path: EFI\CLOVER\config.plist 0:108 0:000 EFI\CLOVER\config.plist loaded: Success 0:109 0:001 Found theme BOOTCAMP 0:113 0:003 Loading early settings 0:113 0:000 timeout set to 5 0:113 0:000 Default theme: bootcamp 0:113 0:000 LoadDrivers() start 0:116 0:002 Loading EmuVariableUefi-64.efi 0:125 0:008 Starting EmuVariableUefi-64.efi 0:125 0:000 Using load options 'EmuVariableUefi-64.efi ' 0:125 0:000 EmuVariableUefi Initialize: VariableCommonInitialize = Success, orig services stored, install gEmuVariableControlProtocolGuid = Success 0:127 0:001 Loading FSInject-64.efi 0:134 0:007 Starting FSInject-64.efi 0:134 0:000 Using load options 'FSInject-64.efi ' 0:134 0:000 Loading HFSPlus.efi 0:143 0:008 Starting HFSPlus.efi 0:143 0:000 Using load options 'HFSPlus.efi ' 0:143 0:000 - driver needs connecting 0:143 0:000 Loading OsxAptioFixDrv-64.efi 0:153 0:009 Starting OsxAptioFixDrv-64.efi 0:153 0:000 Using load options 'OsxAptioFixDrv-64.efi ' 0:153 0:000 Loading OsxFatBinaryDrv-64.efi 0:158 0:005 Starting OsxFatBinaryDrv-64.efi 0:158 0:000 Using load options 'OsxFatBinaryDrv-64.efi ' 0:158 0:000 Loading PartitionDxe-64.efi 0:167 0:008 Starting PartitionDxe-64.efi 0:167 0:000 Using load options 'PartitionDxe-64.efi ' 0:167 0:000 - driver needs connecting 0:167 0:000 Loading VBoxHfs-64.efi 0:177 0:009 Starting VBoxHfs-64.efi 0:177 0:000 Using load options 'VBoxHfs-64.efi ' 0:177 0:000 - driver needs connecting 0:177 0:000 3 drivers needs connecting ... 0:177 0:000 PlatformDriverOverrideProtocol->GetDriver overriden 0:177 0:000 Partition driver loaded: CD disconnect Success 0:177 0:000 Searching for invalid DiskIo BY_DRIVER connects: not found, all ok 0:399 0:222 LoadDrivers() end 0:399 0:000 EmuVariable InstallEmulation: orig vars copied, emu.var.services installed, CreateEvent = Success, done 0:443 0:043 SetMaxResolution: found best mode 3: 1600x900 - already set 0:443 0:000 Console modes reported: 4, available modes: 0:443 0:000 Mode 0: 80x40 0:443 0:000 Mode 1: 80x25 0:443 0:000 Mode 2: 100x31 (current mode) 0:443 0:000 Mode 3: 80x40 0:443 0:000 SetScreenResolution: 1600x900 - already set 0:443 0:000 reinit: self device path=PciRoot(0x0)/Pci(0x1D,0x0)/USB(0x1,0x0)/USB(0x3,0x0)/HD(1,MBR,0x0001E54A,0x2000,0xEFE800) 0:443 0:000 new SelfHandle=AE83BA98 0:444 0:001 CPU Vendor = 756E6547 Model=306A9 0:444 0:000 The CPU supported turbo 0:444 0:000 BrandString = Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz 0:444 0:000 non-usable FLEX_RATIO = 110000 0:444 0:000 corrected FLEX_RATIO = 100000 0:444 0:000 FSBFrequency=100MHz 0:444 0:000 Corrected FSBFrequency=100MHz 0:444 0:000 Vendor/Model/Stepping: 0x756E6547/0x3A/0x9 0:444 0:000 Family/ExtFamily: 0x6/0x0 0:444 0:000 MaxDiv/MinDiv: 25.0/12 0:444 0:000 Turbo: 29/29/29/31 0:444 0:000 Features: 0xBFEBFBFF 0:444 0:000 Threads: 2 0:444 0:000 Cores: 2 0:444 0:000 FSB: 100 MHz 0:444 0:000 CPU: 2500 MHz 0:444 0:000 TSC: 2500 MHz 0:444 0:000 PIS: 400 MHz 0:444 0:000 PCI (00|00:00.00) : 8086 0154 class=060000 0:444 0:000 PCI (00|00:01.00) : 8086 0151 class=060400 0:444 0:000 PCI (00|01:00.00) : 1002 6840 class=030000 0:444 0:000 Found Radeon model=AMD Radeon HD 7670m 0:444 0:000 PCI (00|00:02.00) : 8086 0166 class=030000 0:444 0:000 Found GFX model=Intel HD Graphics 4000 0:444 0:000 PCI (00|00:14.00) : 8086 1E31 class=0C0330 0:444 0:000 PCI (00|00:16.00) : 8086 1E3A class=078000 0:444 0:000 PCI (00|00:16.01) : FFFF FFFF class=FFFFFF 0:444 0:000 PCI (00|00:1A.00) : 8086 1E2D class=0C0320 0:444 0:000 PCI (00|00:1B.00) : 8086 1E20 class=040300 0:444 0:000 PCI (00|00:1C.00) : 8086 1E10 class=060400 0:444 0:000 PCI (00|02:00.00) : 10EC 8168 class=020000 0:444 0:000 PCI (00|00:1C.01) : 8086 1E12 class=060400 0:444 0:000 PCI (00|03:00.00) : 168C 0032 class=028000 0:444 0:000 PCI (00|00:1D.00) : 8086 1E26 class=0C0320 0:444 0:000 PCI (00|00:1F.00) : 8086 1E59 class=060100 0:444 0:000 PCI (00|00:1F.02) : 8086 1E03 class=010601 0:444 0:000 PCI (00|00:1F.03) : 8086 1E22 class=0C0500 0:444 0:000 PCI (00|00:1F.06) : FFFF FFFF class=FFFFFF 0:444 0:000 ScanSPD() start 0:445 0:000 SMBus CmdReg: 0x3 0:445 0:000 Scanning SMBus [8086], mmio: 0xC0315004, ioport: 0x4040, hostc: 0x1 0:459 0:014 SPD[0]: Type 11 @0x50 0:468 0:008 Not using XMP because it is not present 0:468 0:000 DDR speed 1333MHz 0:468 0:000 Slot: 0 Type 24 4096MB 1333MHz Vendor=Kingston PartNo=99U5428-046.A00LF SerialNo=040700030C0D0309 0:489 0:020 SPD[2]: Type 11 @0x52 0:497 0:008 Not using XMP because it is not present 0:497 0:000 DDR speed 1600MHz 0:497 0:000 Slot: 2 Type 24 4096MB 1600MHz Vendor=Samsung PartNo=M471B5273EB0-CK0 SerialNo=09060B050A09090D 0:624 0:126 ScanSPD() end 0:624 0:000 Get Acpi Tables List from RSDT: 0:624 0:000 Found table: FACP LH43STAR 0:624 0:000 Found table: APIC LH43STAR 0:624 0:000 Found table: FPDT LH43STAR 0:624 0:000 Found table: MCFG LH43STAR 0:624 0:000 Found table: MSDM LH43STAR 0:624 0:000 Found table: SSDT PtidDevc 0:624 0:000 Found table: HPET LH43STAR 0:624 0:000 Found table: SSDT SataTabl 0:624 0:000 Found table: SSDT Cpu0Ist 0:624 0:000 Found table: SSDT CpuPm 0:624 0:000 Found table: SSDT SgTabl 0:624 0:000 Found table: SSDT AmdTabl 0:624 0:000 Found table: BGRT LH43STAR 0:624 0:000 Found table: SLIC LH43STAR 0:624 0:000 Calibrated TSC frequency =2494325440 =2494MHz 0:624 0:000 Loading main settings 0:624 0:000 KextsToPatch: 2 requested 0:624 0:000 KextToPatch 0: IOAHCIBlockStorage Kext bin patch, data len: 10 0:624 0:000 KextToPatch 1: AppleAHCIPort Kext bin patch, data len: 8 0:624 0:000 found 8 volumes with blockIO 0:624 0:000 0. Volume: 0:624 0:000 PciRoot(0x0)/Pci(0x1D,0x0)/USB(0x1,0x0)/USB(0x3,0x0) 0:626 0:001 Result of bootcode detection: bootable Legacy (legacy) 0:626 0:000 USB volume 0:626 0:000 USB volume 0:626 0:000 Volume 'Whole Disc Boot', OS 'Legacy', Icon(s) 'legacy', GUID = 0:626 0:000 1. Volume: 0:626 0:000 PciRoot(0x0)/Pci(0x1D,0x0)/USB(0x1,0x0)/USB(0x3,0x0)/HD(1,MBR,0x0001E54A,0x2000,0xEFE800) 0:627 0:001 Result of bootcode detection: bootable MacOSX (clover) 0:627 0:000 USB volume 0:627 0:000 USB volume 1:270 0:643 Volume 'CLOVER', OS 'MacOSX', Icon(s) 'clover', GUID = 1:270 0:000 This is SelfVolume !! 1:270 0:000 2. Volume: 1:270 0:000 PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x2)/Sata(0x0,0x0) 1:271 0:000 Volume 'Whole Disc Boot', OS '', Icon(s) 'legacy', GUID = 1:271 0:000 3. Volume: 1:271 0:000 PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x2)/Sata(0x4,0x0) 1:271 0:000 found optical drive 1:271 0:000 Volume 'Whole Disc Boot', OS '', Icon(s) 'legacy', GUID = 1:271 0:000 4. Volume: 1:271 0:000 PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x2)/Sata(0x0,0x0)/HD(1,GPT,48310E39-492F-4558-8F56-9BEE9C16689A,0x28,0x64000) 1:272 0:000 Result of bootcode detection: bootable Legacy (legacy) 1:311 0:039 Volume 'EFI', OS 'Legacy', Icon(s) 'legacy', GUID = 48310E39-492F-4558-8F56-9BEE9C16689A 1:311 0:000 5. Volume: 1:311 0:000 PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x2)/Sata(0x0,0x0)/HD(2,GPT,04704CF5-9A48-42FF-85E6-B77EDD8D9F31,0x64800,0x40000) 1:312 0:000 Volume 'Legacy HD2', OS '', Icon(s) 'legacy', GUID = 04704CF5-9A48-42FF-85E6-B77EDD8D9F31 1:312 0:000 6. Volume: 1:312 0:000 PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x2)/Sata(0x0,0x0)/HD(3,GPT,37E5F7BF-9888-416A-A327-D8F4D69333E9,0xA4800,0x7452C000) 1:313 0:000 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 1:313 0:000 Volume 'Legacy HD3', OS 'Windows', Icon(s) 'vista,win', GUID = 37E5F7BF-9888-416A-A327-D8F4D69333E9 1:313 0:000 7. Volume: 1:313 0:000 PciRoot(0x0)/Pci(0x1F,0x2)/Sata(0x0,0x0)/HD(4,GPT,E4933D6F-A11E-45FC-A669-6589774532CC,0x745D0E68,0x135F20) 1:313 0:000 Volume 'Recovery HD', OS '', Icon(s) '', GUID = E4933D6F-A11E-45FC-A669-6589774532CC 1:315 0:002 Searching volumes for latest nvram.plist ... 1:315 0:000 1. Volume 'CLOVER', GUID = - not GPT - no nvram.plist - skipping! 1:315 0:000 4. Volume 'EFI', GUID = 48310E39-492F-4558-8F56-9BEE9C16689A - no nvram.plist - skipping! 1:315 0:000 7. Volume 'Recovery HD', GUID = E4933D6F-A11E-45FC-A669-6589774532CC - no nvram.plist - skipping! 1:315 0:000 nvram.plist not found! 1:315 0:000 PutNvramPlistToRtVars: nvram.plist not found 1:315 0:000 Invalidating BuiltinIcons... 1:318 0:002 Using theme 'bootcamp' (EFI\CLOVER\themes\bootcamp) 1:318 0:000 Font 0 prepared WxH=7x12 CharWidth=7 1:318 0:000 Custom entries start 1:318 0:000 Custom entry 0 skipped because it is disabled. 1:318 0:000 Custom entry 1 "\EFI\BOOT\BOOTX64.efi" "" (0) 0x0 matching all volumes ... 1:318 0:000 Checking volume "CLOVER" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x1,0x0)\USB(0x3,0x0)\HD(1,MBR,0x0001E54A,0x2000,0xEFE800)) ... skipped because media is ignored 1:318 0:000 Checking volume "EFI" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0)\HD(1,GPT,48310E39-492F-4558-8F56-9BEE9C16689A,0x28,0x64000)) ... skipped because media is ignored 1:318 0:000 Checking volume "Recovery HD" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0)\HD(4,GPT,E4933D6F-A11E-45FC-A669-6589774532CC,0x745D0E68,0x135F20)) ... skipped because media is ignored 1:318 0:000 Custom entry 2 "\EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi" "" (0) 0x0 matching all volumes ... 1:318 0:000 Checking volume "CLOVER" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x1,0x0)\USB(0x3,0x0)\HD(1,MBR,0x0001E54A,0x2000,0xEFE800)) ... skipped because path does not exist 1:318 0:000 Checking volume "EFI" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0)\HD(1,GPT,48310E39-492F-4558-8F56-9BEE9C16689A,0x28,0x64000)) ... match! 1:333 0:014 Added 'Windows' 1:333 0:000 Checking volume "Recovery HD" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0)\HD(4,GPT,E4933D6F-A11E-45FC-A669-6589774532CC,0x745D0E68,0x135F20)) ... skipped because path does not exist 1:333 0:000 Custom entries finish 1:333 0:000 Scanning loaders... 1:333 0:000 0: 'Whole Disc Boot' no file system 1:333 0:000 1: 'CLOVER' 1:336 0:002 skipped path `PciRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x1,0x0)\USB(0x3,0x0)\HD(1,MBR,0x0001E54A,0x2000,0xEFE800)\\EFI\BOOT\BOOTX64.efi` because it is a volumetype and path match for custom entry 0! 1:336 0:000 2: 'Whole Disc Boot' no file system 1:336 0:000 3: 'Whole Disc Boot' no file system 1:336 0:000 4: 'EFI' 1:336 0:000 skipped because path `PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0)\HD(1,GPT,48310E39-492F-4558-8F56-9BEE9C16689A,0x28,0x64000)\\EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi` already exists for another entry! 1:349 0:013 skipped path `PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0)\HD(1,GPT,48310E39-492F-4558-8F56-9BEE9C16689A,0x28,0x64000)\\EFI\BOOT\BOOTX64.efi` because it is a volumetype and path match for custom entry 0! 1:349 0:000 5: 'Legacy HD2' no file system 1:349 0:000 6: 'Legacy HD3' no file system 1:349 0:000 7: 'Recovery HD' 1:350 0:000 partial volumetype match for path `PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0)\HD(4,GPT,E4933D6F-A11E-45FC-A669-6589774532CC,0x745D0E68,0x135F20)\\com.apple.recovery.boot\boot.efi` and custom entry 0, path did not match 1:383 0:033 Added 'Boot Recovery from Recovery HD' 1:383 0:000 Custom legacy start 1:383 0:000 Custom legacy end 1:383 0:000 Scanning legacy ... 1:383 0:000 0: 'Whole Disc Boot' () hidden 1:383 0:000 1: 'CLOVER' () not legacy 1:383 0:000 2: 'Whole Disc Boot' () hidden 1:383 0:000 3: 'Whole Disc Boot' () hidden 1:383 0:000 4: 'EFI' () not legacy 1:383 0:000 5: 'Legacy HD2' () hidden 1:383 0:000 6: 'Legacy HD3' () add legacy 1:387 0:004 added 'Boot Legacy OS from Legacy HD3' OSType=2 Icon= 1:387 0:000 7: 'Recovery HD' () not legacy 1:387 0:000 Custom tool start 1:387 0:000 Custom tool end 1:390 0:003 found tools\Shell64U.efi 1:390 0:000 Checking EFI partition Volume 4 for Clover 1:409 0:018 FindDefaultEntry ... 1:409 0:000 EmuVariable InstallEmulation: EFI_ALREADY_STARTED 1:409 0:000 FindStartupDiskVolume ... 1:409 0:000 GetEfiBootDeviceFromNvram: 1:409 0:000 efi-boot-device-data: PciRoot(0x0)/Pci(0x1D,0x0)/USB(0x1,0x0)/USB(0x3,0x0)/HD(1,MBR,0x0033841E,0x2000,0x90CE28) 1:409 0:000 Volume: 'PciRoot(0x0)/Pci(0x1D,0x0)/USB(0x1,0x0)/USB(0x3,0x0)/HD(1,MBR,0x0033841E,0x2000,0x90CE28)' 1:409 0:000 LoaderPath: '' 1:409 0:000 FindStartupDiskVolume searching ... 1:409 0:000 volume: partition = PciRoot(0x0)/Pci(0x1D,0x0)/USB(0x1,0x0)/USB(0x3,0x0)/HD(1,MBR,0x0033841E,0x2000,0x90CE28) 1:409 0:000 searching for that partition 1:409 0:000 not found 1:409 0:000 searching again, but comparing Media dev path nodes 1:409 0:000 not found 1:409 0:000 Default boot entry not found 1:409 0:000 EmuVariable UninstallEmulation: CloseEvent = Success, original var services restored 1:409 0:000 DefaultIndex=-1 and MainMenu.EntryCount=8 2:527 1:117 GUI ready narazie na dysku z zainstalowanym Win8 (musiałem na czas pracy wrócić do niego).
  12. Tak właśnie zrobiłem, podłączyłem pod stacjonarny gdzie mam Mavericksa i sformatowałem jako jedna partycja GUID i kronikowany. Dysk z Mavericks odłączyłem. Zainstalowałem normalnie 10.8.5 i zadziałał na stacjonarnym. Wszystko się załadowało. Przełożyłem fizycznie dysk do latpropa, podpiąłem tego pena z cloverem dodając nazwę katalogu OEM/nazwa z preboot.log i config.plist, domyślny z paczki oswalidieniego r2234 i zaczął mi wywalać znowu kernel cache.
  13. A nie musisz czasami dopisać ręcznie Twojej karty do wspieranych w pliku konfiguracyjnym? Ja ściągnąłem drivery CUDA na Mac, dodałem wpis w pliku wspieranych kart i działa jak szatan.
  14. Bootuje z clovera który działa poprawnie dla mojej stacjonarki. Podpiąłem dysk z laptopa do kompa i próbuję na nim zainstalować. Nie wiem czy to coś może naprowadzić https://www.dropbox.com/sc/ozz2ak0n5doo7ru/T8ngaGDvgH [ Dodano: 2013-11-07, 19:51 ] Wypialem dysk z mavericks i idzie instalka. [ Dodano: 2013-11-07, 22:30 ] Obecnie wiszę na: https://dl-web.dropbox.com/get/Camera%20Uploads/2013-11-07%2022.28.42.jpg?w=AADMtbw0jQn9B4Ceqow6OlMONIbvvNecmx1zO1lgxzO0Iw [/code]
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.