Jump to content

Looke83

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

  1. Witaj. Przede wszystkim usuń sobie listę SMBIOS to dane dla arthe. Poza tym masz NVidie więc, jak arthe napisał wyrzuć DeviceID i Framebuffer. Ja nie sprawdziłem jeszcze tego konfigu, jak chcesz to tutaj : http://way-it.pl/clover/config.plist jest obecny mój konfig, który na 100% rusza Właśnie na nim siedzę Pozdrawiam
  2. Witam. Mam jeszcze jedno banalne pytanie, ale strasznie wkurzające przy pracy z hamaczkiem…mianowicie, czy na klawiaturze alfanumerycznej można zmienić . na , - powiedzmy sobie szczerze 90% programów potrzebuje , Nawet taki libreoffice mac'owy chce przecinek a dostaje . Z góry dziękuję Pozdrawiam
  3. No właśnie teraz już wiem Nawet się specjalnie nie zestresowałem jak zobaczyłem, że nie ma dźwięku:) A jak tam config ?? Tworzy się ciągle, czy jest już gotowy ?? Bo z chęcią sprawdziłbym co zmienia Powiem szczerze, nie sprawdzałem nigdy usypiania u siebie, ale będę musiał. Pozdrawiam
  4. Audio już działa - podegrałem jeszcze raz AudioHDA perl'a, ALC892 kex wizard i śmiga. Pozdrawiam
  5. Hej. No właśnie nie mam, ale…może jutro uda mnie się wyczarować hdd 3.0 to sprawdzę. Mi właśnie po update do 10.9.2 nie działa audio - właśnie usiadłem i zobaczyłem to [rano puściłem aktualizację i do pracy pojechałem]. Pewnie jakieś kexty nie kompatybilne czy cuś…albo jeszcze raz trzeba podegrać wszystko ?? A configa jak najbardziej w ciemno biorę…na pewno będzie dobry Pozdrawiam
  6. Ale odblokowało się po chwili - może po prostu coś bolało nasze hamaki;). Faktycznie znalazłem też jakieś info na temat usuwania całego sterownika od Ethernetu i podobno hamaczek sam sobie odbuduje ustawienia do fabrycznych i wtedy wszystko działa. ICloud'a w sumie nie odpalałem może warto się zainteresować tym
  7. Hej. To jest ta strona -> http://www.appleserialnumberinfo.com/Desktop/index.php Znalazłem teraz też coś takiego -> http://www.macbreaker.com/2012/03/champlist-vs-chameleon-wizard-vs.html ale to właśnie chameleon wizard i obok champlist - tego polecają. Ja staram się znaleźć odpowiedź czemu nie działa mi część stron, a część działa [ale dość wolno się odpala ] + nie działa mi teraz app store...słyszałeś kiedyś o czymś takim ?? Pozdrawiam hmmm…dziwne…działa już wszystko
  8. Hej. Po pierwsze chciałbym wszystkim podziękować za pomoc w uruchomieniu Hamaczka…w końcu buja się w rytm muzyki i do tego jeszcze surfuje po necie . Potem zobaczy się akcelerację graficzną, ale na chwilę obecną wszystko o czym marzyłem pomogliście mi zrealizować…za to wielkie i szczere DZIĘKUJĘ. Myślę, że w przyszłym tygodniu przygotuję taką paczkę dla potomnych, którzy podobnie jak ja skuszeni opinią o Gryphonie Z87 skuszą się na tę płytę. Co do SMBios Arthe to nie próbowałem, ale…podobno trzeba poszukać numeru na necie a później jest strona gdzie można sprawdzić wszystkie dane komputera [2 razy na godzinę]. Trzeba tylko poszukać numeru seryjnego Mac'a jakiego emulujemy naszym hamaczkiem [np. Imac 14,2]. Ogólnie zauważyłem, że Serial Number i Board Serial Number mają taki sam początek, tylko BoardSN jest dłuższy. Niestety nie pamiętam kurcze, jaka to była strona, a wyczyściłem historię przeglądarki Jak trafię na nią to dam znać…w zasadzie to chciałem poszukać, ale nie wiedzieć czemu google przestał mi działać pod safari [na win8 działa…dziwne ]. Pozdrawiam
  9. Witam. Niestety zrobiłem tak jak napisałeś, ale dalej nie mam dźwięku...mało tego próbowałem kombinacji wszystkich porad i doprowadziłem do tego, że chyba zawiesiła mi się karta na płycie [dopiero restart biosu przywrócił dźwięk pod windows]. Jak najprościej to zrobić bez zbędnych kombinacji ?? AppleHDA.kext - wrzucam do S/L/E HDAEnabler.kext - też do S/L/E ?? Czy potrzebuję w ogóle te ALC1150....kext ?? W config.plist na partycji EFI dodaję linjkę Audio Inject 12. Czy to powinno zadziałać, i czy trzeba jakieś specjalne wersje tych plików, które podgrywamy ?? Czy coś jeszcze do EFI dodajemy ?? Przez S/L/E rozumiem na partycji hamac System/Library/Extensions Czy jakieś modyfikacje wew kext trzeba wprowadzać ?? [to mi chyba ostatnio zawiesiło kartę, próbowałem bodajrze w HDAEnabler.kext dodać 12 we wpisie ]. Dziękuję i pozdrawiam.
  10. beep - dzięki śliczne…już prawie mam już jestem tak blisko…tylko jak mam ustawić layout 12… wyskakuje mi m sterownikach Audio ID 99
  11. No i niestety dźwięk ciągle głuchy. Zrobiłem wszystko wg instrukcji. Ponadto spróbowałem wgrać kext na pendrive do clovera [próbowałem też do partycji efi, ale niestety nie wiem dlaczego partycja efi jest pusta za każdym razem jak zamontuję ją wg http://www.insanelymac.com/forum/topic/287737-how-toclover-on-efi-partitionadd-to-bios/ [ za pierwszym razem wgrałem wszystko jeszcze raz na partycję EFI, ale za drugim razem odpuściłem sobie i spróbowałem wgrać na pendrive]]. Oczywiście całą instrukcję zrobiłem tak jak trzeba z paczki ALC1150.zip. Z innej beczki - czy ktoś mi może powiedzieć…jak zrobię partycję EFI w clover i system mi ją widzi…jak ja mogę do niej dostać się [w sensie podegrać cokolwiek]. No i dwa…czy jest coś jeszcze oprócz tej instrukcji co powinienem zrobić żeby dźwięk zadziałał ?? Kex Wizard pokazuje, że AppleHDAudio jest ładowane
  12. Patrz...byłem tam i myślałem, że wszystko już mam od Arthe...ale spróbuję z tym. Dziękuję
  13. Witam. Dziękuje za pomoc - generalnie hamaczek stoi nawet to działa...niestety nie mogę uruchomić karty dźwiękowej mam już nawet dwie partycje efi chyba ale dźwięk niestety się nie ładuje [przegrałem całą zawartość Twojego Clovera do siebie i nic ] Co nie zmienia faktu, że postęp ogromny Pozdrawiam i najwyżej jutro się jeszcze pobawimy z tym
  14. Dziękuję...zaraz spróbuję...w akcie desperacji jeszcze użyłem unibeast/multibeast. Pierwszy zainstalował mi mavericka i o dziwo miałem lan, ale drugi wszystko zepsuł hehe Biorę się za Twoją paczkę i stawiam to porządnie na Clover [mam nadzieję ] Z góry dziękuję
  15. Witam. Sprawa ma się tak - wczoraj w nocy a akcie desperacji sciagnalem z olarila wersje gm 10.9.1 i...ruszyła...niestety nie działa lan i audio...zresztą wolałbym za pomocą clovera w cywilizowany sposób to zrobić...niestety nie mogę dojść do tego co było przyczyną, że tam ruszyło bez problemu [nie mogę dojść do struktury clovera w tej wersji]. Spróbuję Twojego sposobu beep, chociaż kurcze mam obawy, że to nie to w końcu grafikę ładnie ładuje na pełną rozdzielczość...wisi długo na bluetooth i nei wiem jak to wyłączyć w clover. Arthe miałbym do Ciebie ogromną prośbę...jakbyś mógł zrobić obraz pendraka z cloverem Twojego i wrzucić do mnie...mamy praktycznie taką samą konfigurację z wyjątkiem grafiki. Byłbym zobowiązany . Dziękuję wszystkim za dotychczasową pomoc i mam nadzieję, że w końcu hamaczek będzie się bujał jak należy
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.