Jump to content

wojko6

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

  1. Jak w temacie.UniBootX Clover nie widzi drugiego Pendrive z Mac OS High Sierra. Załączam log: 0:100 0:100 MemLog inited, TSC freq: 1696146939 0:100 0:000 CPU was calibrated with ACPI PM Timer 0:100 0:000 0:100 0:000 Now is 16.4.2018, 23:14:8 (GMT) 0:100 0:000 Starting Clover revision: 4439 on TOSHIBA EFI 0:100 0:000 Build with: [Args: -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED -t XCODE8 | -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED -D USE_LOW_EBDA -a X64 -b RELEASE -t XCODE8 -n 5 | OS: 10.12.6 | XCODE: 9.2] 0:100 0:000 SelfDevicePath=PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x0,0x0)\HD(1,MBR,0x00000000,0x2,0x1EBBFE) @C8023318 0:100 0:000 SelfDirPath = \EFI\BOOT 0:100 0:000 === [ Get Smbios ] ======================================== 0:100 0:000 Type 16 Index = 0 0:100 0:000 Total Memory Slots Count = 2 0:100 0:000 Type 17 Index = 0 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 1600MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 4096MB 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 0 DIMM0 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = Hynix/Hyundai 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 3D9281CE 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = HMT351S6CFR8C-PB 0:100 0:000 Type 17 Index = 1 0:100 0:000 Ignoring insane frequency value 0MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 0MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 0MB 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 2 DIMM2 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = <null string> 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = <null string> 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = <null string> 0:100 0:000 Boot status=0 0:100 0:000 Running on: 'SATELLITE U920T' with board 'SATELLITE U920T' 0:100 0:000 === [ GetCPUProperties ] ================================== 0:100 0:000 CPU Vendor = 756E6547 Model=306A9 0:100 0:000 The CPU supported SSE4.1 0:100 0:000 BrandString = Intel® Core i5-3317U CPU @ 1.70GHz 0:100 0:000 The CPU supported turbo 0:100 0:000 MSR 0x35 20004 0:100 0:000 MSR 0xE2 before patch 1E008404 0:100 0:000 MSR 0xE2 is locked, PM patches will be turned on 0:100 0:000 MSR 0xCE 00080813_E0011100 0:100 0:000 corrected FLEX_RATIO = 100000 0:100 0:000 MSR 0x1B0 00000000 0:100 0:000 FSBFrequency = 100 MHz, DMI FSBFrequency = 100 MHz, Corrected FSBFrequency = 100 MHz 0:100 0:000 MaxDiv/MinDiv: 17.0/8 0:100 0:000 Turbo: 24/24/24/26 0:100 0:000 Features: 0xBFEBFBFF 0:100 0:000 Threads: 4 0:100 0:000 Cores: 2 0:100 0:000 FSB: 100 MHz 0:100 0:000 CPU: 1700 MHz 0:100 0:000 TSC: 1700 MHz 0:100 0:000 PIS: 100 MHz 0:100 0:000 ExternalClock: 25 MHz 0:100 0:000 === [ GetDevices ] ======================================== 0:100 0:000 PCI (00|00:00.00) : 8086 0154 class=060000 0:100 0:000 PCI (00|00:02.00) : 8086 0166 class=030000 0:100 0:000 - GFX: Model=Intel HD Graphics 4000 (Intel) 0:100 0:000 PCI (00|00:14.00) : 8086 1E31 class=0C0330 0:100 0:000 PCI (00|00:16.00) : 8086 1E3A class=078000 0:100 0:000 PCI (00|00:16.01) : FFFF FFFF class=FFFFFF 0:100 0:000 PCI (00|00:1A.00) : 8086 1E2D class=0C0320 0:100 0:000 PCI (00|00:1B.00) : 8086 1E20 class=040300 0:100 0:000 PCI (00|00:1C.00) : 8086 1E10 class=060400 0:100 0:000 PCI (00|00:1C.02) : 8086 1E14 class=060400 0:100 0:000 PCI (00|02:00.00) : 8086 0887 class=028000 0:100 0:000 - WIFI: Vendor=Intel 0:100 0:000 PCI (00|00:1D.00) : 8086 1E26 class=0C0320 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.00) : 8086 1E59 class=060100 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.02) : 8086 1E03 class=010601 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.03) : FFFF FFFF class=FFFFFF 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.06) : FFFF FFFF class=FFFFFF 0:100 0:000 === [ GetDefaultSettings ] ================================ 0:100 0:000 Clover load options size = 0 bytes 0:140 0:039 EFI\CLOVER\config.plist loaded: Success 0:140 0:000 Found UEFI Acpi 2.0 RSDP at CA3AE014 0:140 0:000 === [ GetListOfThemes ] =================================== 0:168 0:028 - [00]: metal 0:196 0:027 === [ Found config plists ] =============================== 0:196 0:000 - config.plist 0:202 0:005 === [ GetEarlyUserSettings ] ============================== 0:202 0:000 timeout set to 5 0:202 0:000 Custom boot CUSTOM_BOOT_DISABLED (0x0) 0:202 0:000 Default theme: metal 0:202 0:000 === [ LoadDrivers ] ======================================= 0:229 0:027 Loading AppleImageCodec-64.efi status=Success 0:257 0:028 Loading AppleKeyAggregator-64.efi status=Success 0:258 0:000 Loading AppleUITheme-64.efi status=Success 0:263 0:005 Loading DataHubDxe-64.efi status=Success 0:270 0:007 Loading FSInject-64.efi status=Success 0:270 0:000 Loading FirmwareVolume-64.efi status=Success 0:271 0:000 Loading SMCHelper-64.efi status=Success 0:299 0:028 Loading VBoxHfs-64.efi status=Success 0:300 0:000 - driver needs connecting 0:300 0:000 1 drivers needs connecting ... 0:300 0:000 PlatformDriverOverrideProtocol not found. Installing ... Success 0:300 0:000 Searching for invalid DiskIo BY_DRIVER connects: not found, all ok 0:619 0:318 === [ InitScreen ] ======================================== 0:619 0:000 SetScreenResolution: 1280x1024 - not found! 0:619 0:000 SetMaxResolution: found best mode 0: 1366x768 0:619 0:000 - already set 0:619 0:000 Console modes reported: 4, available modes: 0:619 0:000 - [01]: 80x25 0:619 0:000 - [03]: 100x31 0:619 0:000 - [04]: 170x40 (current mode) 0:619 0:000 reinit: self device path=PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x0,0x0)\HD(1,MBR,0x00000000,0x2,0x1EBBFE) 0:620 0:001 Using embedded font: Success 0:621 0:001 === [ GetMacAddress ] ===================================== 0:621 0:000 get legacy LAN MAC, 0 card found 0:621 0:000 === [ ScanSPD ] =========================================== 0:621 0:000 === [ GetAcpiTablesList ] ================================= 0:621 0:000 Found UEFI Acpi 2.0 RSDP at CA3AE014 0:621 0:000 Get Acpi Tables List from RSDT: 0:621 0:000 - [00]: FACP A0085 len=268 0:621 0:000 - [01]: HPET A0085 len=56 0:621 0:000 - [02]: APIC A0085 len=188 0:621 0:000 - [03]: MCFG A0085 len=60 0:621 0:000 - [04]: ASF! A0085 len=160 0:621 0:000 - [05]: BOOT A0085 len=40 0:621 0:000 - [06]: MSDM A0085 len=85 0:621 0:000 - [07]: SLIC A0085 len=374 0:621 0:000 - [08]: SSDT SataAhci len=1168 0:621 0:000 - [09]: SSDT PtidDevc len=1824 0:621 0:000 - [10]: SSDT Vp1Table len=214 0:621 0:000 - [11]: SSDT Cpu0Ist len=2250 0:621 0:000 - [12]: SSDT CpuPm len=2686 0:621 0:000 - [13]: DMAR SNB len=232 0:621 0:000 - [14]: BGRT A0085 len=56 0:621 0:000 - [15]: FPDT A0085 len=68 0:621 0:000 Calibrated TSC Frequency = 1696146939 = 1696MHz 0:622 0:000 === [ GetUserSettings ] =================================== 0:622 0:000 USB FixOwnership: yes 0:622 0:000 Dropping 3 tables: 0:622 0:000 - [00]: Drop table signature="DMAR" (52414D44) 0:622 0:000 - set table: 52414D44, 0 to drop: yes 0:622 0:000 - [01]: Drop table signature="SSDT" (54445353) table-id="CpuPm" (0000006D50757043) 0:622 0:000 - set table: 54445353, 6D50757043 to drop: yes 0:622 0:000 - [02]: Drop table signature="SSDT" (54445353) table-id="Cpu0Ist" (0074734930757043) 0:622 0:000 - set table: 54445353, 74734930757043 to drop: yes 0:622 0:000 - final DSDT Fix mask=3FE7B1D5 0:622 0:000 PatchesDSDT: 5 requested 0:622 0:000 - [00]: (Add _SUN property for GIGE) lenToFind: 18, lenToReplace: 25, Target Bridge: <null string> 0:622 0:000 patch disabled at config 0:622 0:000 - [01]: (Rename GFX0 to IGPU) lenToFind: 4, lenToReplace: 4, Target Bridge: <null string> 0:622 0:000 - [02]: (Rename HDEF to AZAL) lenToFind: 4, lenToReplace: 4, Target Bridge: <null string> 0:622 0:000 patch disabled at config 0:622 0:000 - [03]: (Rename oem _DSM to ZDSM) lenToFind: 4, lenToReplace: 4, Target Bridge: <null string> 0:622 0:000 - [04]: (Rename HECI to IMEI) lenToFind: 4, lenToReplace: 4, Target Bridge: <null string> 0:622 0:000 Using ProductName from clover: MacBookAir5,2 0:622 0:000 BiosVersion: not set, Using BiosVersion from clover 0:622 0:000 BiosVersion: MBA51.88Z.00F7.B00.1802021100 0:622 0:000 BiosReleaseDate: 02/02/2018 0:622 0:000 Using FirmwareFeatures from clover: 0xE00DE137 0:622 0:000 Using FirmwareFeaturesMask from clover: 0xFF1FFF3F 0:622 0:000 PlatformFeature will not set in SMBIOS 0:628 0:006 === [ ScanVolumes ] ======================================= 0:628 0:000 Found 7 volumes with blockIO 0:628 0:000 - [00]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x0,0x0) 0:650 0:021 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 0:650 0:000 USB volume 0:650 0:000 - [01]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x0,0x0)\HD(1,MBR,0x00000000,0x2,0x1EBBFE) 0:672 0:021 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 0:672 0:000 USB volume 0:672 0:000 This is SelfVolume !! 0:672 0:000 - [02]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Ata(0x0) 0:673 0:001 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 0:673 0:000 - [03]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Ata(0x0)\HD(1,GPT,041D42AC-DA99-4EBD-8474-C286BE025FB4,0x800,0xF9800) 0:674 0:001 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 0:674 0:000 - [04]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Ata(0x0)\HD(2,GPT,A75BA352-2A11-4545-BEF8-48EE8B6497C1,0xFA000,0x31800) 0:676 0:001 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 0:678 0:002 - [05]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Ata(0x0)\HD(3,GPT,B3308736-051E-4E25-99CB-D95C59363AB8,0x12B800,0x8000) 0:680 0:001 - [06]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Ata(0x0)\HD(4,GPT,674A5E3B-2796-47E6-925C-1E31C5652B0C,0x133800,0xED48800) 0:681 0:001 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 0:681 0:000 === [ InitTheme ] ========================================= 0:689 0:007 Using theme 'metal' (EFI\CLOVER\themes\metal) 0:721 0:032 Loading font from ThemeDir: Success 0:722 0:001 Choosing theme metal 0:733 0:011 after NVRAM boot-args= 0:733 0:000 === [ Dump SMC keys from NVRAM ] ========================== 0:733 0:000 found AppleSMC protocol 0:734 0:000 Registered 0 SMC keys 0:760 0:026 === [ ScanLoader ] ======================================== 0:760 0:000 - [01]: 'UNIBOOTX' 0:826 0:065 - [04]: 'EFI' 0:834 0:007 AddLoaderEntry for Volume Name=EFI 0:863 0:029 [!] Icon 18 (icons\vol_internal_ntfs.icns) not found (path: EFI\CLOVER\themes\metal) 0:905 0:041 Scanning legacy ... 0:905 0:000 3: 'Legacy HD1' (vista,win) add legacy 0:906 0:001 added 'Boot Windows from Legacy HD1' OSType=2 Icon=vista,win 0:906 0:000 4: 'EFI' (vista,win) add legacy 0:907 0:001 added 'Boot Windows from EFI' OSType=2 Icon=vista,win 0:907 0:000 6: 'Legacy HD4' (vista,win) add legacy 0:908 0:001 added 'Boot Windows from Legacy HD4' OSType=2 Icon=vista,win 0:908 0:000 === [ AddCustomTool ] ===================================== 0:936 0:028 found tool \EFI\CLOVER\tools\Shell64U.efi 0:936 0:000 Checking EFI partition Volume 4 for Clover 0:994 0:057 === [ GetEfiBootDeviceFromNvram ] ========================= 1:016 0:021 - efi-boot-device-data: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Ata(0x0)\HD(2,GPT,A75BA352-2A11-4545-BEF8-48EE8B6497C1,0xFA000,0x31800)\EFI\microsoft\Boot\bootmgfw.efii 1:016 0:000 - Volume: 'PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Ata(0x0)\HD(2,GPT,A75BA352-2A11-4545-BEF8-48EE8B6497C1,0xFA000,0x31800)' 1:016 0:000 - LoaderPath: '\EFI\microsoft\Boot\bootmgfw.efi' 1:016 0:000 - Guid = A75BA352-2A11-4545-BEF8-48EE8B6497C1 1:016 0:000 === [ FindStartupDiskVolume ] ============================= 1:016 0:000 - Volume: partition = PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Ata(0x0)\HD(2,GPT,A75BA352-2A11-4545-BEF8-48EE8B6497C1,0xFA000,0x31800) 1:016 0:000 - searching for that partition and loader '\EFI\microsoft\Boot\bootmgfw.efi' 1:016 0:000 - found entry 0. 'Boot Microsoft EFI Boot from EFI', Volume 'EFI', '\EFI\microsoft\Boot\bootmgfw.efi' 1:016 0:000 Boot redirected to Entry 0. 'Boot Microsoft EFI Boot from EFI' 1:016 0:000 DefaultIndex=0 and MainMenu.EntryCount=9 2:037 1:021 GUI ready Z góry dzięki za pomoc.
  2. Wgrałem na pendrive (USB 3.0) bootloader UniBootX, przy próbie wystartowania nic się nie dzieje, widzę tylko czarny ekran (Pendrive z obrazem zrobiłem za pomocą Win32Imager). Co może być tego przyczyną?
  3. Po instalacji kext reset maca?
  4. NIe można użyć rozszerzenia systemowego Roszerzenie systemowe "Library/Extensions/ALXEthernet.kext" zainstalowano nieprawidłowo i nie nadaje się do użycia.
  5. wojko6

    P5QL Pro

    To wie ktoś jak uruchomić internet? Karta sieciowa Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E (NDIS6.20)
  6. Dobra wgrałem go od nowa. Model mojej karty sieciowej to jednak:Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E (NDIS6.20)
  7. Teraz nie moge włączyć systemu. Cały czas pisze: Still waiting for root device
  8. Po wpisaniu komendy pisze mi: Cannot find any working access method.
  9. A jak wygląda karta sieciowa?
  10. Co to jest lcpi? Problem z dzwiękiem rozwiązałem.
  11. Bo właśnie mam taki problem, że w sekcji Sieć mam pusto.
  12. A może chociaż sterowniki do karty sieciowej?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.