Jump to content

danielosx86

Members
  • Content Count

    518
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    16

danielosx86 last won the day on November 5

danielosx86 had the most liked content!

Profile Information

  • Gender
    Mężczyzna (Male)
  • Location:
    Poznań

Recent Profile Visitors

542 profile views
  1. Spróbuj testowo włączyć CSM. Na nvidiach widziałem przypadki, gdzie włączenie csm aktywowalo wyjścia na karcie.
  2. Na razie nie podchodziłem do tematu, ale śledzę rozwój. Projekt wygląda bardzo obiecująco, ale jeszcze nie rozwiązuje moich problemów, np. brak nvram na Z390.
  3. Dlatego prędzej czy później. Niestety, sporo istotnych projektów, takich jak Lilu, WEG, AppleALC, VirtualSMC itd. są pod opieką twórców OC, którzy zapowiedzieli, że od września nie testują swoich rozwiązań pod Cloverem, a wyłącznie pod OC.
  4. Na dzień dobry masz burdel w driverach, wszystkie powinny się znajdować w nowych wersjach Clovera w drivers/UEFI. Żadnych drivers64UEFI itd. Masz zdublowany ApfsDriverLoader i do tego jeszcze wyciągnięty z systemu, zbędny w tym przypadku apfs.efi. Zrób tam porządek. Jeśli instalujesz po raz pierwszy, to zacznij od tutoriali albo gotowców, jak forumowy UnibootX.
  5. Opierając się na Twoim obszernym opisie problemu, spoglądając na Twoją konfigurację sprzętową, wersję systemu i zaglądając zdalnie w Twój katalog EFi, śmiało można z całą pewnością stwierdzić, że to jakiś błąd typu Kernel Panic.
  6. Jeśli nie jesteś na bieżąco z rozwojem OC, a chcesz mieć stabilną maszynę do pracy, to na razie lepiej zostać na sprawdzonym Cloverze. Sam jeszcze też nie zdecydowałem się na OC, niech projekt się ustabilizuje. Jedyna rzecz, która może mnie zachęcić do przesiadki w tym momencie, to natywny NVRAM albo rozwiązanie problemu z alokacją pamięci na Z390, żeby pozbyć się slide=0.
  7. Z HD2000 wcale nie jest aż tak źle, przy odpowiednim snb-platform-id działał u mnie QuickSync i bez problemu podawał obraz do Apple TV przez AirPlay. Apple stosowało w iMacach procesory i5-2400, które też są z HD2000. <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,snb-platform-id</key> <data> AABQAA== </data> </dict>
  8. Twój config jest mocno nieaktualny i nie ma prawa poprawnie działać. Po pierwsze - po co Ci fake ID do grafiki, skoro od 10.14.4 jest natywny support? Po drugie od wielu miesięcy WEG wymaga cloverowego Inject Intel na false i dodawania ig-platform-id metodą, którą podawałem w temacie poniżej (możesz wykorzystać, bo to dokładnie dla iMac19,1 i tej grafiki). Oczywiście cloverowe pole do podawania ig-platform-id powinno pozostać puste, jak i wszelkie inne rzeczy związane z uruchomieniem grafiki Intela.
  9. Powinieneś używać natywnego dla swojej grafiki, czyli 0x3E980003. W jaki sposób podajesz go w Cloverze, możes załączyć config?
  10. gotowy obraz do maszyny wirtualnej, a nie próba stawiania systemy z lewych DMG / zrobionych Transmaciem.
  11. Znajdź gotowy obraz macOS do maszyny wirtualnej, ściągnij system z MAS i zrób instalkę jak należy.
  12. Najprawdopodobniej wina Transmac. Jeśli jeszcze nie wyczyściłeś dysku, to jest szansa podnieść 10.15.1 z Whatevergreen 1.3.4, który rozwiąze problem czarnego ekranu. Kopia EFI na pendrive jest zawsze dobrym pomysłem.
  13. AptioMemoryFix został wchłonięty przez OpenCore, jednak ktoś postanowił wyodrębnić jego nowe wcielenie z OC, by móc z niego korzystać w Cloverze: https://github.com/ReddestDream/OcQuirks Podaję jako ciekawostę, bo prędzej czy później i tak wszyscy skończymy na OC
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.