Jump to content

shadov

Members
  • Content Count

    198
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location:
    London
  1. Jak w temacie, łączył ktoś razem tv lg z systemem webos 3.5 oraz ogryzkiem 7?
  2. Jest to błąd spowodowany tym, że posiadamy 4K sektor bootujący w dysku twardym, a nie jak w innych (starszych) 512b. Naprawa tego błędu jest banalna, każdy to zrobi. Czym się taki błąd objawia? Takim oto widokiem: Co będzie nam potrzebne? Jakiś Linux, który może pracować jako obraz live (ubuntu, debian, etc.) Ja do naprawy tego błędu użyłem Gparted live. Linków nie będę wklejał, bo każdy umie korzystać z googla. Gdy już załaduje Ci się obraz systemu, to na spokojnie uruchom sobie gparted i sprawdź jaki jest numer partycji,np. sda1 Kolejnym krokiem jest zapisanie gdzieś na pulpicie pliku boot1h.zip a następnie wypakowanie go. Teraz uruchamiasz terminal i wklepujesz: sudo su cd /home/user/Desktop/boot1h - tutaj jest przykładowa ścieżka i może się różnić dd if=boot1h of=/dev/sda* bs=4096 - gdzie * jest numerem partycji, np. sda1 czy sda3 teraz możesz zrestartować system i twoim oczom powinien ukazać się chameleon, chimera czy jakiś inny bootloader, jeśli go wcześniej zainstalowałeś. boot1h.zip
  3. Z tego co doczytałem, to problem wynika z tego że dysk ma 4K sektor, a nie 512b. Wszelkie próby naprawy z zamianą na boot1h nieudane. Macie jakiś pomysł jak to obejść?
  4. faktycznie, mój błąd "nie z przymiotnikami". Sprawdzimy, sprawdzę jeszcze którą partycję mam aktywną, bo teraz wpadłem dopiero na pomysł sprawdzenia tego(sic!), no nic instaluje go na boot0md czy jak to tam się nazywało
  5. Jak w temacie, zainstalowałem system dopieściłem go (prawie). Na jednym dysku ma być hybryda, utworzyłem więc GPT, zainstalowałem chameleona, kexty, bla, bla i nic (sic!). Jedyne co widzę to napis boot0 error i reset, początkowo myślałem, że gdzieś popełniłem błąd, więc zaczynam zabawę od nowa i to samo, nie wiem co robię nie tak, postępuje zgodnie z instrukcjami, a on nie chce działać, udało zainstalować mi się Clover, on ruszył jednak jest on dla mnie czarną magią, nie chcę tego. Co robię nie tak?
  6. moja nowa zabaweczka
  7. BigFox, Jest jeszcze jeden dobry sposób po prostu usuń windowsa :->
  8. Wszystko działa, jak należy. Napisz do jakiegoś moda, żeby Ci temat przeniósł do początkujących i poczytaj trochę forum, bo wątek do kosza może trafić
  9. coś o użyszkodnikach tego portalu
  10. tutaj są dobrze rozpracowane płyty Asus'a. Ja z moim gigusiem nie miałem problemu, żeby uruchomić
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.