Jump to content

AB76

Members
  • Content Count

    194
  • Joined

  • Last visited

  1. Ten Legion Y530 ze specyfikacji ok ale wygląd jak dla mnie beznadziejny. A któryś z tych byłyby ok ? https://www.x-kom.pl/p/433773-notebook-laptop-156-acer-nitro-5-i5-8300h-8gb-256-win10-gtx1050.html lub https://www.x-kom.pl/p/441451-notebook-laptop-156-msi-gf63-i5-8300h-8gb-1tb-win10x-gtx1050.html Chodzi oczywiście o jakość wykonania, ekran, throttling bo dane techniczne tego mi niestety nie powiedzą.
  2. Witam Szukam jakiegoś laptopa do około 3,5k tak coby było można od czasu do czasu popykać w jakąś gierkę a jako że ostatnio nie jestem w temacie z tąd gorąca prośba do was abyście coś doradzili. Pozdrawiam
  3. Szczerze polecam MacBook Pro 13 2015, mam i nie zamieniłbym na nowszy model. Nie ma to jednak jak sprzęt oryginalny, bezproblemowe działanie a jak wiadomo z laptopami jest najgorzej dopracować system. Na wydajność jeszcze nigdy nie narzekałem a mam wersję podstawową z 8 GB RAM i prockiem i5 5257U system Mojave działa bardzo sprawnie. No i mega plus za retinę i gładzik.
  4. A więc tak po wygenerowaniu indywidualnych numerów SMBIOS coś mnie tknęło aby spróbować jeszcze raz z instalką mojawe i o dziwo wszystko zatrybiło , może nie całkiem bo napewno działają DP a DVI nie ale to już niewielki problem.
  5. Coż poczekam na nowszą wersję może wtedy odpali. Puki co jako że mam w monitorze jeszcze złącze DP zamówiłem kabelek z mini DP na DP wcześniej korzystałem z adaptera mini DP do DVI, może to jeszcze coś zmieni.
  6. A co to WEG ? sorki za głupie pytanie ale nie wiem
  7. No za holere nie mogę odpalić teraz jako że miałem dzisiaj wolny dzień instalowałem wszytko od zera el capitana, sierre, high sierre i na tych systemach działa bezproblemowo natomiast na mojave nic z tego, trzeba chyba się poddać i zostawić narazie high sierrę. Ale najdziwniejsze jest to że za pierwszym razem się udało ?!
  8. Karta działa bez zarzutu na Windows 10 wszystkie złącza dvi hdmi 2x dp, Lilu 1.2.7 WhateverGreen 1.2.3 nowszych nie znalazłem. Teraz odpalił z taką sieczką. Normalnie bym pomyślał że padnięta jest karta ale odpalałem nawet gry na windowsie i działają bezproblemowo. Jedyne co jeszcze zauważyłem to cokolwiek dzieje się tylko na ostatnim złaczu dp na reszcie kompletnie nic się nie dzieje cokolwiek bym nie zmieniał w konfiguracji.
  9. Cały czas go dodaję ale i tak nic to nie zmienia.
  10. A więc tak faktycznie jak wybiorę w Windows 8 Futures Windows 8 pojawia się opcja CSM Support a w niej można wybrać Always/Newer tylko że to w dalszym ciągu nic nie zmienia bez względu którą opcję wybiorę. Kupiłem jeszcze przelotkę mini displayport na DVI aby sprawdzić czy na mini displayport jest jakiś sygnał. No i coś się dzieje jak podłącze przez nią to zamiast czarnego ekranu jest żółty i kursor. Oczywiście nie zmienia to za wiele ale nie mam już pomysłów co jeszcze mogę zrobić.
  11. CSM ? nie za bardzo rozumiem o co chodzi, jeżeli jest to jakaś opcjia w biosie to nie mam jej.
  12. -v darkwake=0 -gux_defer_usb2 -gux_no_idle kext-dev-mode=1 radpg=15 Próbowałem od zera zainstalować i jest to samo. Dodam jeszcze że karta to Gigabyte z uaktualnionym biosem FZ1 (UEFI BIOS) identyfikacja ustawiona na iMac 13,2.
  13. DVI ale sprawdzam też na HDMI na TV. Spróbuję jeszcze raz od zera zainstalować, system był stawiany na zintegrowanej grafice a radeon dołożony może przez to się coś pokaszaniło.
  14. Niestety nie pomaga też ten argument.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.