Jump to content

hottt

Members
  • Content Count

    162
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

hottt last won the day on January 4 2018

hottt had the most liked content!

Recent Profile Visitors

581 profile views
  1. Zamówiłem della z 11th i tak się zastanawiam czy da się na nim postawić macos. Są już jakiekolwiek informacje czy apple już wyłącznie przejdzie na M1?
  2. Nie wiem co jest z płytą nie tak. Windows postawiony penem zrobionym na rufusie GPT UEFI. Śmiga aż miło. Skonfigurowałem OC, kexty, drivery itp... a ten za cholerę nie może zbootować i przynajmniej pokazać menu z wyborem systemu. Pojawia się migający kursor i potem czarno. Czy te płyty asusa są aż tak ułomne?
  3. U mnie podobna specyfika, p8h61lx2, i3-2110, gt430. Nijak nie mogę odpalić HS. Config z unitboox.
  4. Mam dosyć złożony problem z modyfikacją biosu. Posiadam z97-c i robiłem wedle opisu (zamieniłem sekcję odpowiadającą za nvram kopiując ze starego biosu 2402 do najnowszego). Zapisałem, wgrałem przez pendrive i niby ok. Ruszyła instalacja BS, wszystko się zainstalowało, ale po pewnym czasie nie jest możliwe wejście do biosu. Trzeba powtarzać myk z programowaniem od nowa. Pomimo, że wgrywałem oryginalny, najnowszy bios z poziomu biosu to tak się dzieje nadal. Co należy zrobić aby nie było takich problemów?
  5. Mój sprzęt w stopce. Zmodyfikowałem bios aby działał na najnowszym nvram. W przypadku gdy uruchomię w biosie grafikę intela (64MB) to często na yt pojawia się zielony obraz. Niby podczas testowania systemu przez VDADecoderChecker mam komunikat, że "fully supported" a jednak coś jest nie tak. Czy to świadczy o ułomności płyty głównej? Podczas wyłączonej grafiki intela nie ma żadnych problemów.
  6. U mnie się nie odpalał system. Skoro u Ciebie odpala to nie ma problemu.
  7. Spróbuj jeszcze IgnoreInvalidFlexRatio = true
  8. 11:552 00:003 AAPL: [EB|#LOG:EXITBS:START] 2020-04-24T20:20:16 Męczyłem się z tym dłuższy czas. Trzeba zmienić: ProvideConsoleGop w UEFI -> Output dać na True.
  9. Witajcie, spodobał mi się OC bo jest prostszy od clovera i generalnie bezproblemowo przebiega instalacja systemu. Działa sleep itd... Nie wiem tylko dlaczego i czy to normalne, że AppleLPC jest nie wczytywane. U Was też tak wygląda sytuacja? (Na cloverze ładował). Kexty, które posiadam: AppleALC, Lilu, VirtualSMC, WheateverGreen, IntelMausi Sprzęt w stopce.
  10. Jeden pacjent p8h61lx2 nie chce bootować na żadnym pendrive unitboota. Windows zainstalowany na osobnym dysku w UEFI. Boot menu rozpoznaje pena w uefi, ale na czarnym ekranie się kończy. Pomoże ktoś?
  11. Komputer przechodzi na sleep jak kliknę i wybudza się bez problemu. Dalej screeny:
  12. Możesz jeszcze napisać jak mogę sprawdzić czy postawiony system działa prawidłowo? (PM itd...) Zrobiłem ssdtPrgen i wydobyty ssdt.aml wrzuciłem do patched.
  13. Chodziło mi o zaznaczanie opcji "ptaszków" Teraz tak to wygląda: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>ACPI</key> <dict> <key>DSDT</key> <dict> <key>ReuseFFFF</key> <false/> </dict> <key>DropTables</key> <array> <dict> <key>Signature</key> <string>DMAR</string> </dict> <dic
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.