Jump to content

arielvanp

Donator
  • Content Count

    1135
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

arielvanp last won the day on November 20 2017

arielvanp had the most liked content!

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location:
    Żory PL / Cork IE
  1. hub z monitora testowalem to samo, dosc mozliwa opcja na osx jest raczej panel kontrolny tylko do tej karty , albo wymienic moj zasilacz ocz ZS650W-UK
  2. Tylko dziwna sprawa ze na windowsie cisza , problem jest tylko na os x tak jak ruszam myszka slychac poglebianie sie dzwieku. Jakie dobre huby usb 3.0 polecacie z zasilaniem ?
  3. Szumy nie sa spowodowane kiepskimi glosnikami czy interfejsem , odsluchy to krk rokit rp6 , po pracy nagram ten szum.
  4. Obie karty native instruments sa zasilane przez zasilacze wiec raczej ta opcja z hubem odpada , tym bardziej ze na windowsie problem nie wsytepuje , mysle ze potrzebna poprawka dsdt do usb ktora mozna wykonac w locie w cloverze moze ktos wie ktora ?
  5. Takie rzeczy sprwdzalem jako pierwsze w kolejnosci , dodam ze problem nie wystepuje na windowsie, potrzebna jest poprawka do usb jesli dobrze pamietam chce sie dowiedziec jaka bo napewno jest mozliwosc zrobienia jej w cloverze w locie.
  6. Witam Mam problem z interfejsami/DAC na usb , posiadam karty Native instruments Audio 10 , Audio 6 oraz Fiio e10, niestety w glosnikach slychac szumy , Jest latka w cloverze lub kext do naprawienia tego problemu ? Sprzet ze stopki (haMAC i7) , najnowszy clover , system 10.12.4 , Identyfikator modelu Mac14,2 Kexty: config - usuniety SMBIOS oraz ROM tylko na forum <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>ACPI</key> <dict> <key>DSDT</key> <dict> <key>Debug</key> <false/> <key>DropOEM_DSM</key> <false/> <key>Fixes</key> <dict> <key>FixHDA_8000</key> <true/> </dict> <key>ReuseFFFF</key> <false/> </dict> <key>DropTables</key> <array> <dict> <key>Signature</key> <string>DMAR</string> </dict> </array> <key>SSDT</key> <dict> <key>DropOem</key> <false/> <key>Generate</key> <false/> </dict> </dict> <key>Boot</key> <dict> <key>Arguments</key> <string>-alcbeta</string> <key>Debug</key> <false/> <key>DefaultVolume</key> <string>LastBootedVolume</string> <key>Legacy</key> <string>PBR</string> <key>NeverHibernate</key> <true/> <key>Secure</key> <false/> <key>Timeout</key> <integer>0</integer> <key>XMPDetection</key> <false/> </dict> <key>CPU</key> <dict> <key>UseARTFrequency</key> <false/> </dict> <key>Devices</key> <dict> <key>Audio</key> <dict> <key>Inject</key> <string>1</string> </dict> <key>USB</key> <dict> <key>FixOwnership</key> <false/> <key>Inject</key> <false/> </dict> </dict> <key>DisableDrivers</key> <array> <string>OsxAptioFixDrv</string> <string>EmuVariableUefi</string> <string>OsxLowMemFixDrv</string> <string>DataHubDxe</string> <string>CsmVideoDxe</string> <string>PartitionDxe</string> <string>VBoxHfs</string> <string>FSInject</string> </array> <key>GUI</key> <dict> <key>CustomIcons</key> <true/> <key>Language</key> <string>pl:30788:0</string> <key>Mouse</key> <dict> <key>DoubleClick</key> <integer>500</integer> <key>Enabled</key> <true/> <key>Mirror</key> <false/> <key>Speed</key> <integer>2</integer> </dict> <key>Scan</key> <dict> <key>Entries</key> <true/> <key>Legacy</key> <false/> <key>Linux</key> <false/> <key>Tool</key> <true/> </dict> <key>Theme</key> <string>bootcamp</string> </dict> <key>Graphics</key> <dict> <key>Inject</key> <dict> <key>ATI</key> <false/> <key>Intel</key> <false/> <key>NVidia</key> <false/> </dict> <key>NvidiaSingle</key> <false/> </dict> <key>KernelAndKextPatches</key> <dict> <key>AppleRTC</key> <false/> <key>AsusAICPUPM</key> <false/> <key>Debug</key> <false/> <key>ForceKextsToLoad</key> <array> <string>\System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext</string> </array> <key>KernelCpu</key> <false/> <key>KernelHaswellE</key> <false/> <key>KernelLapic</key> <false/> <key>KernelPm</key> <false/> <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>TRIMM Enabler</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> QVBQTEUgU1NEAA== </data> <key>Name</key> <string>IOAHCIBlockStorage</string> <key>Replace</key> <data> AAAAAAAAAAAAAA== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>remove usb limit</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> g710////EA== </data> <key>Name</key> <string>AppleUSBXHCIPCI</string> <key>Replace</key> <data> g710////Fg== </data> </dict> </array> </dict> <key>RtVariables</key> <dict> <key>BooterConfig</key> <string>0x28</string> <key>CsrActiveConfig</key> <string>0x3</string> </dict> <key>SystemParameters</key> <dict> <key>InjectKexts</key> <string>Yes</string> </dict> </dict> </plist>
  7. Aktualnie nie uzywam juz apple tv a htpc z kodim wiec streamowanie nie jest mi potrzebne , dokladnie tak jak piszesz oswaldini zmienilem opcje auto na pci-e w cloverze inject intel wylaczony , tylko bardzo dziwne co jest zmienione ze na straszych wersjach nie bylo problemu no nic znajde chwilke blizej weekendu to zrobie dumpy tak jak 314ter poleca dla porownania co sie zmienilo z wstrzykiwaniem grafiki
  8. Nigdy nie bawilem sie w kompilowanie clovera zawsze uzywalem tych gotowych paczek przez oswaldiniego (clover.rox.pl) lub z oficjalnego zrodla Pamiec dla HD4600 ustawiona na 1024MB niestety sa artefakty w oknie filmu
  9. Okazalo sie ze winna jest grafika igpu jesli sa wlaczone obie hd4600 + GTX760 to blad wystepuje w najowszyche wersjach clovera bardzo dziwne ze w starszych bylo ok , wylaczylem w biosie igpu i wszystko dziala jak powinno
  10. Ok wiec najnowszy fakeSMC z sensorami czy bez + Clover 3650 blad nadal wystepuje wiec mozna wykluczyc kext jako winowajce
  11. Wersja 3389 wszystko ok , 3411 oraz 3424 blad juz wystepuje. FakeSMC wersja 6.16.1372 , IntelMausiEthernet 2.1.0 wiec wszystko wyglada dosc swiezo kolejna dziwna sprawa to ze bootowanie na 3389 , 3368 jest dosc dlugie na nowszych wersjach 3650 i pare w tyl start systemu do samego biurka trwa max 15/20 sekund
  12. Kexty ktory uzywam: FakeSMC i IntelMausiEthernet Tak wyglada moj Config. Seriale usuniete z SMbiosu poniewaz pochodza z mojego macbooka pro <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>ACPI</key> <dict> <key>DropTables</key> <array> <dict> <key>Signature</key> <string>DMAR</string> </dict> </array> <key>SSDT</key> <dict> <key>DropOem</key> <false/> <key>Generate</key> <dict> <key>CStates</key> <false/> <key>PStates</key> <false/> </dict> </dict> </dict> <key>Boot</key> <dict> <key>Arguments</key> <string>kext-dev-mode=1</string> <key>DefaultVolume</key> <string>LastBootedVolume</string> <key>Fast</key> <false/> <key>Legacy</key> <string>PBR</string> <key>Log</key> <false/> <key>NeverHibernate</key> <true/> <key>Secure</key> <false/> <key>Timeout</key> <integer>0</integer> <key>XMPDetection</key> <false/> </dict> <key>Devices</key> <dict> <key>Audio</key> <dict> <key>Inject</key> <string>7</string> </dict> <key>USB</key> <dict> <key>AddClockID</key> <false/> <key>FixOwnership</key> <false/> <key>Inject</key> <false/> </dict> </dict> <key>DisableDrivers</key> <array> <string>CsmVideoDxe</string> <string>DataHubDxe</string> <string>EmuVariableUefi</string> <string>FSInject</string> <string>OsxAptioFixDrv</string> <string>OsxLowMemFixDrv</string> <string>PartitionDxe</string> <string>VBoxHfs</string> </array> <key>GUI</key> <dict> <key>Custom</key> <dict> <key>Entries</key> <array> <dict> <key>Disabled</key> <false/> <key>Hidden</key> <string>Always</string> <key>Path</key> <string>\EFI\BOOT\BOOTX64.efi</string> <key>VolumeType</key> <array> <string>External</string> <string>Internal</string> </array> </dict> <dict> <key>Disabled</key> <false/> <key>FullTitle</key> <string>CD/DVD</string> <key>Hidden</key> <false/> <key>Path</key> <string>\EFI\BOOT\BOOTX64.efi</string> <key>Title</key> <string>CD/DVD</string> <key>VolumeType</key> <string>Optical</string> </dict> <dict> <key>Disabled</key> <false/> <key>FullTitle</key> <string>Windows</string> <key>Hidden</key> <false/> <key>Path</key> <string>\EFI\Microsoft\Boot\bootmgfw.efi</string> <key>Title</key> <string>Windows</string> </dict> </array> </dict> <key>CustomIcons</key> <true/> <key>Language</key> <string>pl:30788</string> <key>Mouse</key> <dict> <key>Enabled</key> <true/> <key>Speed</key> <integer>2</integer> </dict> <key>Scan</key> <dict> <key>Entries</key> <true/> <key>Legacy</key> <false/> <key>Tool</key> <true/> </dict> <key>TextOnly</key> <false/> <key>Theme</key> <string>bootcamp</string> </dict> <key>Graphics</key> <dict> <key>Inject</key> <dict> <key>ATI</key> <false/> <key>Intel</key> <true/> <key>NVidia</key> <false/> </dict> <key>PatchVBios</key> <false/> </dict> <key>KernelAndKextPatches</key> <dict> <key>AppleRTC</key> <false/> <key>AsusAICPUPM</key> <false/> <key>Debug</key> <false/> <key>ForceKextsToLoad</key> <array> <string>\System\Library\Extensions\IONetworkingFamily.kext</string> </array> <key>KernelCpu</key> <false/> <key>KernelLapic</key> <false/> <key>KextPatchesAllowed</key> <true/> <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>TRIMM Enabler</string> <key>Find</key> <data>QVBQTEUgU1NEAA==</data> <key>Name</key> <string>IOAHCIBlockStorage</string> <key>Replace</key> <data>AAAAAAAAAAAAAA==</data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>ALC892</string> <key>Find</key> <data>ixnUEQ==</data> <key>Name</key> <string>AppleHDAController</string> <key>Replace</key> <data>kgjsEA==</data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>ALC892 10.11</string> <key>Find</key> <data>gxnUEQ==</data> <key>Name</key> <string>AppleHDA</string> <key>Replace</key> <data>AAAAAA==</data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>remove usb limit</string> <key>Find</key> <data>g72M/v//EA==</data> <key>Name</key> <string>AppleUSBXHCIPCI</string> <key>Replace</key> <data>g72M/v//Fg==</data> </dict> </array> </dict> <key>RtVariables</key> <dict> <key>BooterConfig</key> <string>0x28</string> <key>CsrActiveConfig</key> <string>0x3</string> <key>MLB</key> <string>Usuniety na forum </string> <key>ROM</key> <string>Usuniety na forum </string> </dict> <key>SMBIOS</key> <dict> <key>BiosReleaseDate</key> <string>09/03/2013</string> <key>BiosVendor</key> <string>Apple Inc.</string> <key>BiosVersion</key> <string>IM142.88Z.0118.B00.1309031249</string> <key>Board-ID</key> <string>Mac-27ADBB7B4CEE8E61</string> <key>BoardManufacturer</key> <string>Apple Inc.</string> <key>BoardSerialNumber</key> <string>Usuniety na forum </string> <key>BoardType</key> <integer>10</integer> <key>ChassisAssetTag</key> <string>iMac-Aluminum</string> <key>ChassisManufacturer</key> <string>Apple Inc.</string> <key>ChassisType</key> <string>13</string> <key>Family</key> <string>iMac</string> <key>Manufacturer</key> <string>Apple Inc.</string> <key>Mobile</key> <false/> <key>ProductName</key> <string>iMac14,2</string> <key>SerialNumber</key> <string>Usuniety na forum </string> <key>SmUUID</key> <string>Usuniety na forum </string> <key>Trust</key> <false/> <key>Version</key> <string>1.0</string> </dict> <key>SystemParameters</key> <dict> <key>InjectKexts</key> <true/> </dict> </dict> </plist>
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.