Jump to content

domirob1

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

62 profile views
  1. Na początek dzięki za reakcje, a więc udało się i to bez przesady za 3xx razem w załączeniu plik config. działa Grafika, wifi, dźwięk, a to z Clover ver. 2,4k r4257. kexty w katalogu: FakeSMC NewLegancyArtheros RealtekRTL8111 VoodooHDA VoodooPS2Controller VoodooPS2Keyboard VoodooPS2Mouse WhateverGreen Nie działa na razie: wskaźnik baterii klawiatura - zamienione i nie działające klawisze Gładzik - brak gestów Lecz to jest prawdopodobnie łatwiejsze
  2. Witam, Specyfikacja sprzętu: Procesor: Intel i3-3217U Grafika: Intel HD 4000 Dwa dyski 1-SSD: Windows, na drugim OS X Lan: Realtek RTL8110 Wifi: AR5B195 Dźwięk: Realtek ALC270 Mój problem to poprawne uruchomienie grafiki HD4000, próbuje z różnymi ustawieniami i albo mam bez emulacji i wykrywaną jako 3Mb 1024x768, albo jako 1536Mb i mnóstwo artefaktów. Próbowałem już wielu opcji z wpisaniem wartości 0x01668086, 0x01660003, 0x015308086 i nie wiem gdzie popełniam błąd? System zainstalowany to El Capitan
  3. Witam, Dziękuje wszystkim za pomoc, temat już nieaktualny, wymieniłem płytę na Asrock Z68 Pro3 Gen3. Teraz kolej na następną walkę
  4. Witam ponownie , niestety tak jak kolega powyżej zauważył płyta jest na H67 więc UEFI nie ma. Wygenerowałem SSDT skryptem (ssdt.aml) i otrzymałem calkiem inny wynik niż z MaciASL(SSDT old). Oczywiście system wstaje tylko z plikim wygenerowanym z "MaciASL.". pokombinowalem w pliku config.plist lecz nie daje sie wylączyć Fixa"Darwin", zlikwidowałen żołte ikony dysków i nic więcej nie osiągnąwszy znowu jestem na forum . ssdt.aml.zip SSDT old.zip config.plist 2.zip
  5. Z nadruku wynika "Rev 1.0" z danych producenta innych nie było. Patrzyłem na inne płyty z H67, lecz z USB 3.0 Etron EJ168 nie znalazłem nic z UEFI ( pewnie bym śrubował wgrać jak by była zgodność sprzętowa). Bios ustawiony na AHACI, i HEPT na 64 bit ( na 32 bit wolniej startuje), wszystkie stany procesora z auto przestawione na Enabled - nic to nie wnosi.
  6. Niestety nie ma UEFI, ostatnia wersja BIOS to F6. Nie znalazłem nigdzie modyfikowanych biosów. Z osx walczę już 1-2 miesiące z różnymi opiasami z tego i tylko tego forum. Oprócz braku slepu nieraz mam freza po czym startule do ekranu logowania. Co ciekawe mam na innym dysku ml2 (10.8.2 po aktualizacji 10.8.4 ) gdzie działał slep ? Lecz chciałem mieć czystego OSX z cloverem. Ogólnie mam jeszcze win 8.1; win 10 i xubuntu ( oczywiście każdy system na innych dyskach). Powracając do tematu ciągle kombinuje z różnymi ustawieniami w Clover i nie wim czy tak powinno być iż Cinabech pokazuje że mam 2 rdzenie 4 wątki ?
  7. Bardzo dziękuje, zmiany wprowadzone według poradnika niestety nadal Slep nie działa ( komputer się nie wzbudza) i wydajność spadła do 400 cla CPU w Cine.. . Dodatkowo mam kilka pytań podczas uruchamiania w Clover mam max rozdzielczość 1024x768 przy uruchamianiu z dysku ( wprowadzanie wyżych wartości obniża rozdzielczość) lecz w Cluverze awaryjnym na USB startuje z wyższymi rozdzielczościami. Przy zmianach DSDT pokazuje mi się uwaga "(269, 1081, Reserved method must return a value (Integer/Package required for _WAK)" - czego może dotyczyć DSDT_amiany 16062016.zip
  8. Witam ponownie wszystkich (testy testy testy), a wiec pozostało z KEXT-ów FakeSmc i VoodooHDA. wydajność w "CINEBENCH_R15" dla cpu 450 dla Gpu 58 fps. nadal nie działa slep. Jeżeli zmieniam rożne konfiguracja w pliku Config to wydajność może spadać ponad 2x ( 198 dla cpu ) lub system nie wstaje. Płyta GIGABYTE oczywiście tylko z BIOS-em zmieniłem DSDT (DSDTFixer) , sprawdziłem MaciASL i wyedytowłem SSDT MaciASL ( w tej konfiguracji działa ). w załączniku wszyskie wersje plików ( stare i nowe) Archiwum.zip
  9. Przestawienie w config.plist powyższego parametru pomaga na tyle że nie ma twardego resetu lecz nadal system nie wstaje po uśpieniu. Wyłączenie "AppleRTC"powoduje za każdym razem reset biosu do ustawień fabrycznych. Przestawianie innych parametrów w tej sekcji nie pomaga ( ewentualnie pogarsza). Pracuje nad DSDT ponieważ nadal nie mogę pozbyć się kaxta Null.... , żadna zmiana parametrów w KernelAndKextPatches; CPU; Acpi nie pomaga w rozruchu ( wczoraj cały dzień ).
  10. Uf uruchomiłem system Z kextów pozostało Fake, GenericUSB...; VoodooHDA i NullCPUPowerManagement ( bez którego mam eror i system nie wstaje. Przepraszam iż dopiero teraz dolączyłem plik config config.plist.zip
  11. Ok wykasowałem "NullCPUPM" + "Voodoohda" i clover nie widzi żadnego dysku, walczę z HDAEnabler AppleHDA i Voodoohda. Config . plist nie mogę załączyć ponieważnie mam uprawnień ? ( to mój pierwszy temet) .
  12. Witam, Moja konfiguracja: 1. Gigabyte PH67A-D3-B3 - bios f6 2. Intel® Core i5-2500 CPU @ 3.30GHz 3. Intel® H67 4. Brak 5. Palit GeForce GTX 460 768mb + Acer H233H 1920x1080@60Hz 6. Realtek ALC889 7. RTL 8168 (RealtekRTL8111.kext) 8. wifi brak 9. Dyski podłączone Sata tryb AHACI, każdy system inny dysk (SSD EVO 250- win10; ST9320423ASG win 8,1: WDC WD1200BEVS-00UST0 OSX 10.10.3 - SATA-3Gb/s 10. Klawiatura i mysz USB 11. USB 3.0 Etron EJ168 Clover 2.3k_r3215 Dziala i uruchamia się, dźwięk, lan, grafika ( zainstalowane CUDA) Nie działa całkowicie PM, po uśpieniu nie ma możliwości uruchomić komputera (cały czas uruchamia się i wyłącza po 3 sek) , muszę resetować BIOS zworka do tego stopnia iż nieraz przywraca Bios z recowery, dodatkowo nieraz podczas działania nieregularnie się zawiesza ( zamraża, wylogowuje lub zawiesza się). Na innym dysku ma 10.8.4 z chameleonem który działa dobrze natomiast z 10.10.3 walczę już miesiąc zmieniając różne kexty i zapisy w config.plist i nic nie pomaga lub jest gorzej. Lista kextów: AppleHDA FakeSMC GenericUSBXHCI HDAEnabler7 NullCPUPowerManagement VoodooHDA. mój "config.plist" w załączniku Potrzebuję pomocy przy ustawieniu configu, kextów
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.