Jump to content

Kondorro

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

  1. W takim razie lepiej kupić nową płytę oraz i3 8100 ewentualnie i5 8400?
  2. Witam, mam zamiar zainstalować sierrę/ high sierrę. Rozważam i3 8100 lub coś z i5 Nie wiem czy nie lepiej wybrać coś z nowszej generacji np i5 8400 lub i5 8400k bądź i5 7600K. Moja płyta główna to MSI B250M PRO-VDH. GTX 970 8Gb Ram DDR4 Jaki procesor będzie wspierany najlepiej bez zmian fake cpuid. Edit: widzę, że moja płyta nie obsługuje 8 generacji. Wybór pomiędzy i3 a i5?
  3. Czy z takim cpu i5-7600K będę mógł spokojnie na mojej płycie zainstalować high sierre / sierre?
  4. Dziękuję. Niestety przy bootowaniu mam logo i nic się nie dzieje. Proszę o pomoc. 0:100 0:100 MemLog inited, TSC freq: 3600512860 0:100 0:000 CPU was calibrated without ACPI PM Timer: ACPI I/O space is not enabled., use RTC 0:100 0:000 0:100 0:000 Now is 22.3.2018, 16:28:2 (GMT) 0:100 0:000 Starting Clover revision: 4334 on American Megatrends EFI 0:100 0:000 Build with: [Args: -mc --no-usb -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED -t XCODE8 | -D DISABLE_USB_SUPPORT -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED -D USE_BIOS_BLOCKIO -D USE_LOW_EBDA -a X64 -b RELEASE -t XCODE8 -n 9 | OS: 10.12.6 | XCODE: 9.1] 0:100 0:000 SelfDevicePath=PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x8,0x0)\HD(1,MBR,0x00000000,0x2,0x1EBBFE) @8A3CE398 0:100 0:000 SelfDirPath = \EFI\BOOT 0:100 0:000 === [ Get Smbios ] ======================================== 0:100 0:000 Type 16 Index = 0 0:100 0:000 Total Memory Slots Count = 4 0:100 0:000 Type 17 Index = 0 0:100 0:000 Ignoring insane frequency value 0MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 0MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 0MB 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 0 ChannelA-DIMM0 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = <null string> 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = <null string> 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = <null string> 0:100 0:000 Type 17 Index = 1 0:100 0:000 Ignoring insane frequency value 0MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 0MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 0MB 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 1 ChannelA-DIMM1 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = <null string> 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = <null string> 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = <null string> 0:100 0:000 Type 17 Index = 2 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 2400MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 8192MB 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 2 ChannelB-DIMM0 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = 075D 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 00000000 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = IR2400D464L15S/8G 0:100 0:000 Type 17 Index = 3 0:100 0:000 Ignoring insane frequency value 0MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 0MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 0MB 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 3 ChannelB-DIMM1 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = <null string> 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = <null string> 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = <null string> 0:100 0:000 Boot status=0 0:100 0:000 Running on: 'MS-7A70' with board 'B250M PRO-VDH (MS-7A70)' 0:100 0:000 === [ GetCPUProperties ] ================================== 0:100 0:000 CPU Vendor = 756E6547 Model=906E9 0:100 0:000 The CPU supported SSE4.1 0:100 0:000 BrandString = Intel(R) Pentium(R) CPU G4600 @ 3.60GHz 0:100 0:000 The CPU not supported turbo 0:100 0:000 MSR 0x35 20004 0:100 0:000 TSC/CCC Information Leaf: 0:100 0:000 numerator : 300 0:100 0:000 denominator : 2 0:100 0:000 Calibrated ARTFrequency: 24003419 0:100 0:000 MSR 0xE2 before patch 1E008000 0:100 0:000 MSR 0xE2 is locked, PM patches will be turned on 0:100 0:000 MSR 0xCE 00080838_F1012400 0:100 0:000 MSR 0x1A0 00850089 0:100 0:000 corrected FLEX_RATIO = 0 0:100 0:000 FSBFrequency = 100 MHz, DMI FSBFrequency = 100 MHz, Corrected FSBFrequency = 100 MHz 0:100 0:000 MaxDiv/MinDiv: 36.0/8 0:100 0:000 Turbo: 36/36/36/36 0:100 0:000 Features: 0xBFEBFBFF 0:100 0:000 Threads: 4 0:100 0:000 Cores: 2 0:100 0:000 FSB: 100 MHz 0:100 0:000 CPU: 3600 MHz 0:100 0:000 TSC: 3600 MHz 0:100 0:000 PIS: 100 MHz 0:100 0:000 ExternalClock: 25 MHz 0:100 0:000 === [ GetDevices ] ======================================== 0:100 0:000 PCI (00|00:00.00) : 8086 590F class=060000 0:100 0:000 PCI (00|00:01.00) : 8086 1901 class=060400 0:100 0:000 PCI (00|01:00.00) : 10DE 13C2 class=030000 0:100 0:000 - GFX: Model=MSI GeForce GTX 970 family 124 (Nvidia) 0:100 0:000 PCI (00|01:00.01) : 10DE 0FBB class=040300 0:100 0:000 - HDMI Audio: 0:100 0:000 PCI (00|00:08.00) : 8086 1911 class=088000 0:100 0:000 PCI (00|00:14.00) : 8086 A2AF class=0C0330 0:100 0:000 PCI (00|00:14.02) : 8086 A2B1 class=118000 0:100 0:000 PCI (00|00:16.00) : 8086 A2BA class=078000 0:100 0:000 PCI (00|00:17.00) : 8086 A282 class=010601 0:100 0:000 PCI (00|00:1C.00) : 8086 A296 class=060400 0:100 0:000 PCI (00|02:00.00) : 10EC 8168 class=020000 0:100 0:000 - LAN: 0 Vendor=Realtek 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.00) : 8086 A2C8 class=060100 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.02) : 8086 A2A1 class=058000 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.03) : 8086 A2F0 class=040300 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.04) : 8086 A2A3 class=0C0500 0:100 0:000 === [ GetDefaultSettings ] ================================ 0:100 0:000 Clover load options size = 0 bytes 0:125 0:025 EFI\CLOVER\config.plist loaded: Success 0:125 0:000 === [ GetListOfThemes ] =================================== 0:131 0:005 - [00]: embedded 0:136 0:005 - [00]: random 0:147 0:010 - [00]: BGM 0:161 0:013 - [01]: newyear 0:171 0:010 - [02]: christmas 0:182 0:010 - [03]: metal 0:196 0:013 - [04]: bootcamp 0:206 0:010 === [ Found config plists ] =============================== 0:206 0:000 - config.plist 0:207 0:000 === [ GetEarlyUserSettings ] ============================== 0:207 0:000 timeout set to 5 0:207 0:000 Custom boot CUSTOM_BOOT_DISABLED (0x0) 0:207 0:000 Default theme: metal 0:207 0:000 === [ LoadDrivers ] ======================================= 0:212 0:005 Loading apfs.efi status=Success 0:260 0:047 - driver needs connecting 0:260 0:000 Loading NTFS.efi status=Success 0:276 0:015 - driver needs connecting 0:276 0:000 Loading AppleImageCodec-64.efi status=Success 0:282 0:006 Loading AppleKeyAggregator-64.efi status=Success 0:288 0:005 Loading AppleUITheme-64.efi status=Success 0:289 0:001 Loading DataHubDxe-64.efi status=Success 0:296 0:007 Loading FirmwareVolume-64.efi status=Success 0:302 0:005 Loading FSInject-64.efi status=Success 0:308 0:005 Loading OsxFatBinaryDrv-64.efi status=Success 0:309 0:000 Loading SMCHelper-64.efi status=Success 0:315 0:005 Loading CsmVideoDxe-64.efi status=Success 0:326 0:011 - driver needs connecting 0:326 0:000 Loading EmuVariableUefi-64.efi status=Success 0:332 0:005 EmuVariableUefi Initialize: VariableCommonInitialize = Success, orig services stored, install gEmuVariableControlProtocolGuid = Success 0:332 0:000 Loading Fat-64.efi status=Success 0:337 0:005 - driver needs connecting 0:338 0:000 Loading OsxAptioFix2Drv-64.efi status=Success 0:343 0:005 Loading PartitionDxe-64.efi status=Success 0:354 0:011 - driver needs connecting 0:354 0:000 Loading HFSPlus.efi status=Success 0:361 0:006 - driver needs connecting 0:361 0:000 6 drivers needs connecting ... 0:361 0:000 PlatformDriverOverrideProtocol->GetDriver overriden 0:361 0:000 Partition driver loaded: CD disconnect Success 0:361 0:000 HFS+ driver loaded 0:361 0:000 APFS driver loaded 0:361 0:000 Video driver loaded: disconnect Success 0:435 0:074 Searching for invalid DiskIo BY_DRIVER connects: not found, all ok 0:458 0:023 CsmVideoDriverBindingStart 0:458 0:000 mixed support=40010 0:458 0:000 Controller is [030000] 0:458 0:000 Check for VBE 0:516 0:057 found Detail Timing 1920x1080 0:528 0:012 0 640x480 attr=3BF - ok, edid+, 640x480, working, highest, pref=0 0:530 0:002 1 800x600 attr=3BF - ok, edid+, 800x600, working, highest, pref=1 0:533 0:002 2 1024x768 attr=3BF - ok, edid+, 1024x768, working, highest, pref=2 0:535 0:002 3 1280x1024 attr=3BF - ok, edid+, working, highest, pref=3 0:547 0:012 4 1920x1080 attr=3BF - ok, edid+, working, highest, pref=4 0:549 0:002 5 1280x800 attr=3BF - ok, edid- 0:549 0:000 CsmVideo: New mode: 4 1920x1080 - set 0:752 0:203 - SetMode pref 4 (4) = Success 0:752 0:000 CsmVideoCheckForVbe - Success 0:752 0:000 CsmVideoDriverBindingStart end Success 0:869 0:116 CsmVideo: New mode: 4 1920x1080EmuVariable InstallEmulation: orig vars copied, emu.var.services installed, CreateEvent VirtualAddressChange = Success, CreateEvent ExitBootServices = Success, set Status=Success 1:290 0:420 === [ InitScreen ] ======================================== 1:290 0:000 SetScreenResolution: 1280x1024 - setting Mode 3 1:290 0:000 CsmVideo: New mode: 3 1280x1024 - set 1:435 0:145 Video mode change to mode #3: Success 1:435 0:000 Console modes reported: 4, available modes: 1:435 0:000 - [01]: 80x25 (current mode) 1:435 0:000 - [02]: 80x50 1:435 0:000 - [03]: 100x31 1:435 0:000 - [04]: 128x40 1:435 0:000 SetScreenResolution: 1280x1024 - already set 1:435 0:000 reinit: self device path=PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x8,0x0)\HD(1,MBR,0x00000000,0x2,0x1EBBFE) 1:436 0:000 Using embedded font: Success 1:437 0:000 === [ GetMacAddress ] ===================================== 1:437 0:000 MAC address of LAN #0= 30:9C:23:0D:32:15: 1:437 0:000 === [ ScanSPD ] =========================================== 1:437 0:000 SMBus device : 8086 A2A3 class=0C0500 status=Success 1:437 0:000 SMBus CmdReg: 0x3 1:437 0:000 Scanning SMBus [8086:A2A3], mmio: 0xDF22A004, ioport: 0xF000, hostc: 0x1 1:437 0:000 Slots to scan [8]... 1:438 0:000 SPD[2]: Type 12 @0x52 1:455 0:017 Unknown vendor bank=0x07 code=0x5D 1:455 0:000 Not using XMP because it is not present 1:455 0:000 DDR speed 2400MHz 1:455 0:000 Slot: 2 Type 26 8192MB 2400MHz Vendor=NoName PartNo=IR2400D464L15S8G SerialNo=0000000000000000 1:456 0:000 === [ GetAcpiTablesList ] ================================= 1:456 0:000 Get Acpi Tables List from RSDT: 1:456 0:000 - [00]: FACP A M I len=132 1:456 0:000 - [01]: APIC A M I len=132 1:456 0:000 - [02]: FPDT A M I len=68 1:456 0:000 - [03]: FIDT A M I len=156 1:456 0:000 - [04]: MCFG A M I len=60 1:456 0:000 - [05]: SSDT SataTabl len=931 1:456 0:000 - [06]: SSDT SaSsdt len=12662 1:456 0:000 - [07]: SSDT PegSsdt len=9637 1:456 0:000 - [08]: HPET KBL len=56 1:456 0:000 - [09]: SSDT Ther_Rvp len=3557 1:456 0:000 - [10]: SSDT xh_rvp08 len=2603 1:456 0:000 - [11]: UEFI A M I len=66 1:456 0:000 - [12]: SSDT CpuSsdt len=3806 1:456 0:000 - [13]: LPIT KBL len=148 1:456 0:000 - [14]: SSDT HdaDsp len=321 1:456 0:000 - [15]: SSDT sensrhub len=671 1:456 0:000 - [16]: SSDT PtidDevc len=12290 1:456 0:000 - [17]: SSDT TbtTypeC len=1303 1:456 0:000 - [18]: DBGP len=52 1:456 0:000 - [19]: DBG2 len=84 1:456 0:000 - [20]: WSMT A M I len=40 1:456 0:000 Calibrated TSC Frequency = 3600512860 = 3600MHz 1:456 0:000 === [ GetUserSettings ] =================================== 1:456 0:000 USB FixOwnership: yes 1:456 0:000 Dropping 3 tables: 1:456 0:000 - [00]: Drop table signature="DMAR" (52414D44) 1:456 0:000 - set table: 52414D44, 0 to drop: no 1:456 0:000 - [01]: Drop table signature="SSDT" (54445353) table-id="CpuPm" (0000006D50757043) 1:456 0:000 - set table: 54445353, 6D50757043 to drop: no 1:456 0:000 - [02]: Drop table signature="SSDT" (54445353) table-id="Cpu0Ist" (0074734930757043) 1:456 0:000 - set table: 54445353, 74734930757043 to drop: no 1:456 0:000 - final DSDT Fix mask=3FE7B1D5 1:456 0:000 Using ProductName from clover 1:456 0:000 ProductName: iMac17,1 1:456 0:000 BiosVersion: not set, Using BiosVersion from clover 1:456 0:000 BiosVersion: IM171.88Z.0110.B00.1708080012 1:456 0:000 BiosReleaseDate: 08/08/2017 1:457 0:000 Using FirmwareFeatures from clover 1:457 0:000 FirmwareFeatures: 0xFC0FE136 1:457 0:000 Using FirmwareFeaturesMask from clover 1:457 0:000 FirmwareFeaturesMask: 0xFF1FFF3F 1:457 0:000 Using PlatformFeature from clover 1:457 0:000 PlatformFeature: 0x0 1:484 0:027 === [ ScanVolumes ] ======================================= 1:484 0:000 Found 12 volumes with blockIO 1:484 0:000 - [00]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0) 1:486 0:002 - [01]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x8,0x0) 1:487 0:001 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 1:487 0:000 USB volume 1:487 0:000 - [02]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x8,0x0)\HD(1,MBR,0x00000000,0x2,0x1EBBFE) 1:488 0:001 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 1:488 0:000 USB volume 1:492 0:004 This is SelfVolume !! 1:492 0:000 - [03]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x1,0xFFFF,0x0) 1:493 0:000 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 1:493 0:000 - [04]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0) 1:520 0:027 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 1:520 0:000 - [05]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x3,0xFFFF,0x0) 1:520 0:000 Found optical drive 1:520 0:000 - [06]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,8CD1BB71-7725-4854-BE95-D1CFA64E339D,0x800,0xF9800) 1:521 0:000 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 1:521 0:000 - [07]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,0AFB8D3C-F3BD-4BE3-9C12-B94E97B1405C,0xFA000,0x32000) 1:522 0:000 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 1:523 0:001 - [08]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(3,GPT,74FFE0EA-DD53-4005-AC32-74EE5F0B82EE,0x12C000,0x8000) 1:524 0:000 - [09]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(4,GPT,2507B6EA-DDAF-42D1-8981-69D3DECF3A99,0x134000,0xDE60800) 1:525 0:000 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 1:525 0:000 - [10]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x1,0xFFFF,0x0)\HD(1,MBR,0xDDF883F3,0x800,0x74705000) 1:525 0:000 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 1:525 0:000 - [11]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)\HD(1,MBR,0x72011792,0x2,0x74706DAE) 1:527 0:001 PutNvramPlistToRtVars: nvram.plist not found 1:527 0:000 === [ InitTheme ] ========================================= 1:527 0:000 Using theme 'metal' (EFI\CLOVER\themes\metal) 1:534 0:006 Loading font from ThemeDir: Success 1:535 0:000 Choosing theme metal 1:535 0:000 after NVRAM boot-args= 1:535 0:000 === [ Dump SMC keys from NVRAM ] ========================== 1:535 0:000 found AppleSMC protocol 1:535 0:000 === [ ScanLoader ] ======================================== 1:535 0:000 - [02]: 'UNIBOOTX' 1:549 0:013 - [06]: 'Odzyskiwanie' 1:552 0:003 - [07]: 'EFI' 1:564 0:012 AddLoaderEntry for Volume Name=EFI 1:570 0:005 [!] Icon 18 (icons\vol_internal_ntfs.icns) not found (path: EFI\CLOVER\themes\metal) 1:589 0:018 - [09]: '' 1:592 0:003 - [10]: 'Dysk Lokalny' 1:595 0:003 - [11]: 'Untitled' 1:622 0:026 AddLoaderEntry for Volume Name=Untitled 1:638 0:016 Check if volume Is Hibernated: 1:638 0:000 Check sleep image 'by signature': 1:670 0:031 using default sleep image name = \private\var\vm\sleepimage 1:695 0:025 no valid sleep image offset was found 1:695 0:000 sleepimage offset could not be acquired 1:695 0:000 hibernated: no - sign 1:708 0:013 Scanning legacy ... 1:708 0:000 6: 'Odzyskiwanie' (vista,win) add legacy 1:708 0:000 added 'Boot Windows from Odzyskiwanie' OSType=2 Icon=vista,win 1:708 0:000 7: 'EFI' (vista,win) add legacy 1:709 0:000 added 'Boot Windows from EFI' OSType=2 Icon=vista,win 1:709 0:000 9: '' (vista,win) add legacy 1:709 0:000 added 'Boot Windows from ' OSType=2 Icon=vista,win 1:709 0:000 10: 'Dysk Lokalny' (vista,win) add legacy 1:710 0:000 added 'Boot Windows from Dysk Lokalny' OSType=2 Icon=vista,win 1:710 0:000 === [ AddCustomTool ] ===================================== 1:715 0:005 found tool \EFI\CLOVER\tools\Shell64U.efi 1:715 0:000 Checking EFI partition Volume 7 for Clover 1:731 0:016 EmuVariable InstallEmulation: EFI_ALREADY_STARTED 1:731 0:000 === [ GetEfiBootDeviceFromNvram ] ========================= 1:731 0:000 - efi-boot-device-data: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)\HD(1,MBR,0x72011792,0x2,0x74706DAE) 1:731 0:000 - Volume: 'PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)\HD(1,MBR,0x72011792,0x2,0x74706DAE)' 1:731 0:000 - LoaderPath: '<null string>' 1:731 0:000 === [ FindStartupDiskVolume ] ============================= 1:731 0:000 - Volume: partition = PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)\HD(1,MBR,0x72011792,0x2,0x74706DAE) 1:731 0:000 - searching for that partition 1:731 0:000 - found entry 1. 'Boot macOS from Untitled', Volume 'Untitled' 1:731 0:000 Boot redirected to Entry 1. 'Boot macOS from Untitled' 1:731 0:000 EmuVariable UninstallEmulation: CloseEvent = Success, original var services restored 1:731 0:000 DefaultIndex=1 and MainMenu.EntryCount=11 2:215 0:483 GUI ready
  5. Czytam i nie do końca rozumiem. Dlatego, też zapytałem czy idę dobrym tropem. System jaki chce zainstalowac to 10.12.04.
  6. Rozumiem, że mowa o tej UniBootX-Clover-2017-12-08.zip wesji? Jaką wersję będę mógł zainstalować sierra czy el kapitan? Który folder OEM jest odpowiedni dla mojej płyty MS-7A70' with board 'B250M PRO-VDH (MS-7A70) ? Z87 czy Z97 Haswell? Rozumiem, że np folder o nazwie Haswell Z97 zamieniam na B250M PRO-VDH po czym startuje z tego pendriva bez wpisywania komend?
  7. Witam, czy na takim sprzęcie będzie można zainstalować Sierrę lub High Sierrę? procek: G4600 Pentium Płyta główna (mam dwie) : MSI B250M PRO-VDH lub Asus H110M-K Grafa : GTX 970 lub GTX 1050Ti Dyski: Samsungi ssd i talerzowe WD. Proszę o pomoc oraz namiar na dobry poradnik.
  8. Witam, próbowałem zainstalować na moim sprzęcie Sierrę. Niestety nie udało mi się. Obraz pobrałem z poradnika tutaj Czy mógłby mi ktoś proszę pomoc z instalacja? Przy probie instalacji na WMware tez mam problem panic(cpu 2 caller 0xffffff7f85bd176b) Domyślam się, ze w tych gotowych plikach ISO jest zła konfiguracja clovera. Ja niestety nie mam jak go stworzyć skoro nawet nie mogę zainstalować na maszynie wirtualnej.
  9. Po 2 dniach wielkiej walki. W końcu działa!!! Pomoc z mojej strony dla tych którym podczas boot-owania wywali błąd "wykryto problem z kartą graficzną". Ja żeby włączyć system bez tego błędu musiałem wpisać takie komendy. -v npci=0x3000 maxmem=6144 nvda_drv=1 msibase=0x90 Dokładnie ta msibase=0x90 pomaga w zwalczeniu tego błędu z grafiką. Temat do zamknięcia!
  10. Ok. Czyli ta płyta Asusa + ten procek 4690k będą działać tak? Rozumiem, że z grafiką gtx970 nie będzie problemu? Czy możesz mi jeszcze jakieś inne dobre płyty główne polecić?
  11. Skoro ta płyta nie będzie miała problemów z audio i Lanem to spoko. A jaki procek do niej kupić? Czy mowa o tej płycie http://www.x-kom.pl/p/186009-plyty-glowne-socket-1150-msi-z97-gaming-5-z97-3xpci-e-ddr3.html a porcek który będzie dobry? http://www.x-kom.pl/p/185296-procesory-core-i5-1150-intel-i5-4460-320ghz-6mb-box.html http://www.x-kom.pl/p/201146-procesory-core-i5-1150-intel-i5-4690k-350ghz-6mb-box.html
  12. Witam, powoli czas przejść z AMD na Intela. Mam zamiar kupić nową płytę główna + dobry procek (mowa o i5). Mógłby mi ktoś proszę polecić płytę i procek. Czy MSI gamingowe beda kompatybilne z Yosemite? Tzn. wykryje dźwięk i sieciówkę? Może warto zainwestować w proc i5 szóstej generacji? Mój sprzęt to: AMD fx6300 asus m5a97 evo r2.0 MSI GTX 970 4Gb ram Crucial balistix Sport DDR3 8GB 1600 CL9 Samsung EVO 840 SSD 1xWD 1TB 1xSamsung 1TB Do drugiego systemu mógłbym jeszcze dokupić kolejny ssd aby tam postawić osx. Takżę na 1 będzie winda a na drugim osx. Temat w niewłaściwym dziale, przeniosłem. MKjanek32
  13. Poradziłem sobie z włączeniem systemu cmd: -v npci=0x3000 maxmem=6144 nv_disable=1 Po pierwszym włączeniu zainstalowałem sterowniki nvidii 343.01.02po czym zrestartowałem i uruchomiłem ponownie tym razem z cmd: -v npci=0x3000 maxmem=6144 nvda_drv=1 przez minute rozdzielczość była 1920x1080 ale niestety po chwili pojawił się komunikat wykryto problem z karta graficzna. teraz przy tym komunikacie komputer strasznie zamula i nie jestem w stanie niczego zrobić. Kolejnym problemem są sterowniki od karty sieciowej i dźwięku. Ktoś wie jak sobie z tym poradzić?
  14. Przy próbie bootowania z nvda_drv=1 komp się nie włącza (zwiecha na logo jabłka). Dodam, ze zainstalowałem jakieś web drivery nvidii. A kompa startuje przez komende nv_disable=1. Yosemite podarowałem sobie bo tam nie miałem wielu sterowników a tutaj mam tylko jeden jedyny problem z grafą.
  15. Jest ktoś w stanie udzielić mi pomocy? Wczoraj zainstalowałem Yosemite ale niestety tam było jeszcze gorzej bo nie wykryło grafy, dźwięku i karty sieciowej. Naprawdę nie ma możliwości instalacji drivera od gtx970 na mavericksa? Sprzęt: Asus M5A97 Evo r 2.0 AmdFX 6300 MSI GTX 970 4Gb ram Crucial balistix Sport DDR3 8GB 1600 CL9
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.