Jump to content

gruha

Members
  • Content Count

    47
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gruha

  1. Witam, jestem użytkownikiem hacka około roku czasu i dzisiaj zauważyłem taki oto błąd a w zasadzie dwa błędy, pojawiające się podczas wyłączania systemu , wszystko niby działa ok ale nie wiem nawet co może to oznaczać ponieważ google też nic mi nie powiedziało następujące błędy: "failed to send exception exc_corpse_notify 5 for pid 89" "failed to send exception exc_corpse_notify 5 for pid 226" Jeśli ktoś wie w czym może być problem to proszę o kontakt . pozdrawiam serdecznie
  2. Witam, Kupiłem iPada 3 i jest na pokładzie iOS 9.3.5, sprzętu jeszcze nie otrzymałem ale chce już wstępnie się przygotować na jakieś ewentualności czy na tym sprzęcie będzie widoczny spadek wydajności? Z rozmowy ze sprzedającym wynika, że ipad działa tak jak wcześniej. Czy można ewentualnie zrobić downgrade? I kolejne pytanie czy można zastosować Jailbreak ? Pozdrawiam
  3. Dzięki chłopie za pomoc kolejny raz. Pozdrawiam
  4. Witam, Kilka dni temu zauważyłem dość spory problem, a więc tak: Hack służy mi do produkcji muzycznej i problem jest tego typu że w DAW we wskaźniku CPU kiedy wyświetlone jest np 66% zużycia CPU to w monitorze aktywności jest pokazane 33%, kiedy zmieniam bufor na większy w DAW jest pokazane zużycie CPU na poziomie 100% a w monitorze aktywności jest to 52% poniżej zdjęcia, zaczynam się obawiać czy coś z moim hackiem przypadkiem nie jest nie tak jak być powinno czy jeszcze jedna opcja którą rozważam to czy nie jest winny tutaj interfejs który jest na USB podczas kiedy na innym forum odnośnie dźwięku doradzano mi używanie interfejsu na Firewire, ale póki co nie mam jak tego sprawdzić teraz ani nie sprawdzę tego w najbliższym czasie niestety. Doradzano mi również wyłączenie opcji turbo boost w biosie oraz speedstep co również uczyniłem niestety problem występuję nadal. Prosiłbym o pomoc w temacie moja konfiguracja : ASUS Z97-C I-7 4790K BOX 3x8Gb 1600mhz OCZ CoreX Stream 500W TOSHIBA 2TB 3.5' 7.2K SATA 6GB/S Goodram Iridium pro 240Gb
  5. Ok, dzięki, jeszcze jedno pytanie czy po dołożeniu np tej GT640 musze wgrywać jakieś kexty czy od strzała będzie działać wszystko ?
  6. Ja mam el capitana i prawie tą samą konfiguracje sprzętową jak pianista, ten sam procek i płyta głowna. można jakoś zaradzić temu problemowi z dwoma monitorami ?
  7. Witam, pianista jestem ciekaw czy poradziłeś sobie z problemem, mam dokładnie ten sam problem, z tym że dodatkowo jak zmienie w telewizorze w trakcie już pracy na dwóch monitorach (drugi monitor to TV) zmienie źródło sygnału np na telewizje, zaczyna się problem tego typu że kursor przerywa, czyli poprostu staje w miejscu na jakaś sekunde lub dwie i idzie dalej, wszystkie procesy są ok jedynie kursor staje w miejscu na tą sekunde lub dwie cyklicznie co kilka sekund, pomaga wtedy wyłączenie i włączenie telewizora. ale jest to dość uciążliwe czasami. Pozdrawiam
  8. Jakbyś chciał el capitana to obraz jest pod tym filmikiem w opisie, chyba że uparłeś się na scierke to już musisz kombinować.
  9. Jeszcze mogę polecić metode przygotowania pendrive z instalką na windowsie według metody z tego filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=NjTLYJXM8u4 prosto i szybko, sprawdzone. Pozdrawiam
  10. Witam, Zauważyłem kilka dni temu, podczas odtwarzanego dźwięku delikatne "prykanie" , zjawisko to ustępuję w momencie wyłączenia dźwięku, sprawdziłem podpięcie innego źródła dźwięku niż HaMac i nic takiego się nie dzieje. Nie wiem jak przedstawić ten problem bo pewnie nagraniem tego nie złape na telefonie czy kamerze, ale jest to dość irytujące, nie wiem czy problem był od początku trochę dziwne , że bym tego nie zauważyłem ale na tą chwile jest to naprawdę irytujące i utrudniające pracę. ASUS Z97-C I-7 4790K BOX Crucial Ballistix 2x8Gb 1600mhz OCZ CoreX Stream 500W TOSHIBA 2TB 3.5' 7.2K SATA 6GB/S Goodram Iridium pro 240Gb Presonus AudioBox USB Pozdrawiam ----------------------- Do zamknięcia, winny jest mikser jak się okazało ;/
  11. Witam, Pewnie już sporo ludzi wskoczyło na sierre i chciałbym poznać wasze opinie i spostrzeżenia na temat tej wersji systemu w porównaniu do el capitana czy yosemite, lepiej czy gorzej? stabilniej czy mniej stabilnie ? czy nie ma porblemu z wtyczkami, driverami? Może też ktoś się wypowie z punktu widzenia montażysty filmów. Temat otwarty. Pozdrawiam
  12. EDIT: Problem stwarzał nie sam interfejs jak się jednak okazuje a podłączona klawiatura midi (Novation LaunchKey 61) pod gniazdo USB 3.0, podłączona pod 2.0 nie sprawia problemów. Taka przestroga dla innych na przyszłość. Pozdrawiam raz jeszcze
  13. Dzisiaj jeszcze powalczyłem z tematem i udało mi się opanować sytuacje, udało mi się ściągnąć UC 1.8 ze strony presonusa i działa wszystko, dzięki wszystkim za pomoc i dobre rady. Interfejs napewno zmienię w najbliższym czasie ale jeśli działa to przełoże to na trochę później . Pozdrawiam
  14. W takim układzie chyba wezme tego UR22MKII chwilowo i za jakiś czas zmienie już na coś z większą ilością wejść i wyjść, Pablo kojarzysz może z którego roku jest ten Steinberg UR22MKII ? Pozdrawiam
  15. Szczerze mówiąc szykowałem się do kupna nowego interfejsu bo męczy mnie przepinanie kabli ciągle ale chwilowo mój budżet się wyczerpał głównie za sprawą zakupu kompa, ale też wydaje mi się że problem z presonusem jest, czy myślisz, że focusrite 2i4 mógłby być bezproblemowy, co prawda też jest na usb ale...
  16. Siemanko, DAW to MPC Software i Logic Pro X na jednym i drugim jest ta sama sytuacja , ustawione w DAW oczywiście input AudioBox i output AudioBox latencja 128, sprawdzałem też inne kombinacje z latencją oraz zmieniałem próbkowanie 44100 i 48000 ale jest to samo załączam foto Będę w domu po 18 także jakbyś chciał pomóc zdalnie to poproszę. PS na zdjęciu widać sygnał w input ponieważ leciał wtedy sampel z gramiaka. Pozdrawiam
  17. Tak, tutaj wszystko zmienia się, jak zmieniam w UC to przerzuca sie w DAW i na odwrót Mam nadzieję, że ktoś na forum wymyśli coś mądrego co z tym fantem zrobić Pozdrawiam
  18. Niestety ale nie mogę w ogóle zmieniać tych ustawień są na szaro , zaraz wrzuce screena (słaby net)
  19. Dzięki man, już pobieram, zastanawiam się jeszcze czy nie sprawia problem USB 3.0 czytałem chwilę temu że presonusy mają problem z usb 3.0 , zmieniłem wejście na usb 2.0 ale problem nadal nie ustał, czy po takiej zmianie wejścia interfejsu trzeba odinstalowywać w jakiś sposób interfejs czy powinno działać plug & play ?
  20. to samo cały czas, udaje mi się ściągnąć ok 10mb i dostaje odpowiedz że "nie można zanalizować odpowiedzi" cokolwiek to znaczy
  21. sorrki cos nie dodało, wrzucam na hosta : http://s000.tinyupload.com/?file_ Pablo tak na driverze systemowym, nie mogę sciagnac drivera ze strony presonusa , probowałem na kilku kompach, a na ich stronie jest napisane że powinno działać na OSX bez żadnego drivera
  22. Oswaldini w załączniku to co wypluło, Pablo, karta Presonus Audiobox USB
  23. Pablo1975 cięzko powiedzieć , sprawdź sam https://clyp.it/f2yfvhca oswaldini, zrobiłem widoczną partycję EFI niestety folder ACPI mam pusty, domyślam się że tam powinno być to o co pytasz, jeśli nie to proszę o nakierowanie na odpowiednie miejsce gdzie mogę znaleźć ten plik
  24. Witam, mam problem z interfejsem, kiedy udało mi się postawić cały system poinstalować cały software do produkcji , odpaliłem DAW i gramofon wszystko ładnie podłączone tak jak miałem podłączone pod windowsa, dzwięk działa słychać wszystko co wylatuje z interfejsu, natomiast przy próbie zgrywania dźwięku z gramofonu, (gramofon podłączony pod mikser następnie wszystko podpięte pod audiobox USB), po nagraniu i odsłuchaniu nagranego materiału jestem bardzo niepocieszony ponieważ dźwięk strasznie dropi i wogóle straszna kicha z tego nagranego sampla wyszła, sprawdzałem z różnymi ustawieniami latencji oraz na dwóch różnych DAW. Help mój set up : ASUS Z97-C I-7 4790K BOX Crucial Ballistix 2x8Gb 1600mhz OCZ CoreX Stream 500W TOSHIBA 2TB 3.5' 7.2K SATA 6GB/S Goodram Iridium pro 240Gb Pozdrawiam
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.