Jump to content

javazlaz

Members
  • Content Count

    1667
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    37

Everything posted by javazlaz

  1. Link pierwszy z brzegu, chciałem zamarkować autorowi, że istnieje coś takiego.
  2. https://www.dipol.com.pl/konwerter_hdmi_na_jedna_skretke_kat_6_60m_z_ir_signal_H3612.htm Coś tego rodzaju możesz zastosować. Mieliśmy u nas w firmie tak podłączone TV (niektóre po HDMI, inne po D-Sub) i sprawdzało się nieźle.
  3. Asus Z97-C też w porządku, ale ostatni BIOS z natywnym NVRAMem to taki jak w mojej stopce.
  4. https://www.morele.net/dysk-ssd-corsair-mp510-480gb-pcie-x4-nvme-cssd-f480gbmp510-5616538/
  5. Masz coś takiego w BIOSie jak Native PCI-E Power Management? Jeśli tak to włącz.
  6. Po Corsairze tego bym się nie spodziewał... Widziałem takie akcje, ale w zasilaczach "Take Me".
  7. Fajna alternatywa dla SSD Samsunga: https://www.x-kom.pl/p/465067-dysk-ssd-corsair-480gb-m2-pcie-nvme-force-series-mp510.html Wi-Fi Fenvi sprawdza się dobrze, gdybyś miał problem z zasięgiem lub przerywaniem BT, wkręć dłuższą antenkę. Karta jest wykrywana jako Apple, więc pod Windowsem musisz zainstalować sterowniki z BootCampa.
  8. Zależy jakie masz złącze. Jeśli to zwykłe mPCI-E to wystarczy nawet DW1510/DW1520 (Wi-Fi N).
  9. Albo czytnik ma chip niewspierany przez macOS.
  10. Na moim sprzęcie działała elegancko 7770 1GB GHz Edition a teraz RX 560 4GB. Obie karty od Gigabyte. W przypadku 7770 dopisałem radpg=15, przy RX 560 kompletnie nic, sam WEG.
  11. Dokładnie, wpisujesz tam radpg=15 https://github.com/acidanthera/WhateverGreen
  12. Jak dla mnie uszkodzona klawiatura. Na innym systemie jest ok? Na Linuksie na przykład. Masz inną klawiaturę, aby się upewnić?
  13. 1. Raczej nie. 2. Na wirtualnej maszynie działają te z Windows.
  14. Usuwałeś za pomocą BootCampa czy Windows był instalowany bez udziału macOS?
  15. Zmień SSD na coś faktycznie pod NVME skoro chcesz pakować się w M.2. https://www.x-kom.pl/p/465050-dysk-ssd-corsair-240gb-m2-pcie-nvme-force-series-mp510.html jest 60 zł tańszy a różnica w szybkości będzie znaczna.
  16. Z racji na egzotyczny chipset spróbowałbym jakiejś dystrybucji, np. iAtkos, a z racji na naprawdę starą grafikę wersji 10.6 lub 10.7.
  17. Może wyłączenie hibernacji pomoże? https://apple.stackexchange.com/questions/198995/turn-off-macbook-automatic-hibernation-mode
  18. Super, że udało się naprawić problem, nie spodziewałem się, że szkopuł tkwił w BIOSie GPU...
  19. Do mojej paczki dorzuć AppleALC a w configu Clovera ustaw inject na 2, ja używam zewnętrznej karty/wzmacniacza na USB, dlatego nie mam kextów do zintegrowanego audio. Karta sieciowa w Z97 Gaming3 to Qualcomm a nie Intel, który Ty masz Dlatego z tamtą paczką nie masz internetu.
  20. Próbowałeś włączyć w BIOSie HD 4600 ale ustawić domyślną RX 580? Chyba, że tak masz zrobione to spróbuj jeszcze wyłączyć integrę.
  21. A jeśli monitor będzie wpięty pod GTX przed włączeniem komputera to również obrazu brak?
  22. https://www.insanelymac.com/forum/topic/334689-mojaveg210-tesla/
  23. Cześć Sprawdź z moim configiem, też mam Z97-C. Pouzupełniaj tylko numery seryjne swoimi danymi, moje usunąłem z configu Z97-C.zip
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.