Jump to content

JWRomek

Members
  • Content Count

    65
  • Joined

  • Last visited

  1. Odłączyłem wszystkie sprzęty łącznie z kartą sieciową, graficzną , tylko klawiatura i nic to nie dało. Jak startuję w legacy to w miarę szybko się uruchamia i narazie przy tym zostaję. Dzięki za każdą odpowiedź!
  2. Tak ,patrzyłem ma najnowszą wersję. Z czym jeszcze można eksperymentować? A czy wina może siedzieć w złych ustawieniach biosu?
  3. Nie dodałem wpisów bo nie bardzo wiedziałem jakie, ale zresetowałem nvram i teraz komputer widzi partycję efi i załadowuje clover w uefi. Tyle że oczywiście mam pasek+++++++ i jak sobie cierpliwie ! ok.30 min. poczekam ,to High Sierra ładnie się uruchomi , ale taki efekt mnie nie zadowala. Na insanelymac doczytałem że uruchamiali skrypt aptiomemoryfixbuilder.sh w terminalu i problemów z tym paskiem nie było. , ale już tego nie można pobrać.https://www.insanelymac.com/forum/topic/331381-aptiomemoryfix/?page=2#comment-2567294
  4. Wielkie dzięki za pomoc. Pobrałem High Sierrę , utworzyłem instalacyjnego pendrive. Tym razem clover pokazał to co na drugim zdjęciu-co kolega załączył, mineło jakieś 30min. i instalacja ruszyła. System się ładnie zainstalował , zainstalowałem też clover na esp dla komputerów z uefi, przeniosłem cały katalog efi z unibootx do partycji efi i zrestartowałem komputer ale nic nie wystartowało, szukał dysku. W biosie bootowanie dysku ustawiłem dobrze, ale odpalę system jeszcze raz z pena unibootx i zainstaluję clover dla zwykłego bios , czyli tak jak wcześniej. Ciekawostką jest dla mnie to że z pendrive załaduje tylko unibootx w uefi bo jeśli bym chciał tą drugą wersję w legcy to error, a clovera zainstalowanego na partycji efi to nie załaduje - bo nie widzi dysków do załadowania.
  5. Pobierałem też High Sierrę, tylko że jakiś inny ten obraz , nie mogłem z poziomu terminala utworzyć instalki - po wprowadzeniu komend do terminala i podaniu hasła komp jakby nagle spowolnił , zostawiłem go tak na godzinę, mając nadzieję że obraz się utworzy, ale nic to nie dało. Komendy do utworzenia instalacyjnego pendrive wziołem ze strony Appla. Instalkę próbowałem wykonać na drugim hackintosh z Cataliną na pokładzie. No ale jeszcze raz spróbuję i dam znać.
  6. Aktualnie Catalinę na HDD, Chciałem El Capitan bo miałem pena z instalką i na HDD był by chyba lepszy, ale się nie udało bo rzekomo uszkodzona instalka.
  7. Nawet przed chwilą pobrałem UniBootX jeszcze raz ,katalog z87 zmieniłem na swoją nazwę płyty i efekt taki sam jak był☹️
  8. Niestety ta sama historia po starcie w UEFI z AptioMemoryFix. Więc może jakiś inny sterownik?
  9. Dzięki 314TeR ,udało się zainstalować Catalinę😊. A problem z długo wyświetlającym się po 10-20 min. paskiem ,, +++++++++++++++++++++” ustąpił jak zainstalowałem clover dla standardowego bios zamiast uefibios.
  10. Witam , Tak jak w temacie instalacja macOS 10.11 nie chce ruszyć, clover unibootx w uefi ładnie startuje lecz nie może załadować systemu. W clover wybierając pendrive z macOs i zatwierdzając Enter , pojawia mi się w lewym górnym rogu do połowy wyświetlacza taki oto pasek z łożony z krzyżyków: +++++++++++++++++++ , i tak stoi przez 10-20 min. ,i restart kompa. TESTOWAŁEM PENDRIVE Z CLOVEREM JAK I TEN Z MACOS NA INNYM KOMPIE WSZYSTKO ŁADNIE DZIAŁA I INSTALACJA RUSZA. Mój sprzęt: Fujitsu Esprimo P720 -płyta główna z Chipsetem Q85 Haswell -CPU i3 4130 -GPU Geforce gt640 Używam unibootx clover ,ostatnie wydanie z konfiguracją pod Z87
  11. Zmieniłem na link daj znać czy się pobiera.
  12. Może pobierz całego liona , zrób instalacyjny pendrive z systemem , robiąc tym sposobem nie będziesz potrzebował się logować do konta apple by pobrać liona. Link do liona: https://www.hackintosh.download/file/12-mac-os-x-lion/?do=download&confirm=1 wybierz lion.php
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.