Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Radeon RX 4xxx'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Informacje
    • Aktualności ze świata Apple i OSx86
    • Forum haMac.pl
  • macOS na PC - OSx86 - hackintosh - haMac
    • Dla początkujących - czy na moim sprzęcie dam radę zainstalować macOS
    • Jaki wybrać sprzęt na haMaca
    • Poradniki jak zainstalować macOS na PC
    • UniBootX Clover - oficjalny bootloader haMac.pl
    • Instalacja macOS na PC
    • Uruchamianie podzespołów w macOS
    • Projekty haMac.pl i sceny OSx86, FakeSMC, Kexty, etc
    • DSDT - opisy, narzędzia, przykłady
    • OpenCore - EFI/Lagacy bootloader OSx86
    • Clover - EFI/Lagacy bootloader OSx86
    • Chameleon, PC_EFI, dualboot, multiboot
    • Wirtualizacja macOS na Windows, Linux
    • Przydatne programy OSx86
    • Kącik dewelopera
  • Apple, sprzęt, oprogramowanie, dla profesjonalistów
    • Komputery Apple
    • macOS, system, aplikacje, gry
    • iPhone, iPad, iPod, Apple TV, Apple Watch
    • iOS, system, aplikacje, gry
    • Dla profesjonalistów
  • haMac.pl
    • Hydepark
    • Giełda
    • Testownia

Categories

  • UniBootX Clover
    • UniBootX - Oficjalne wydania
    • UniBootX - Konfiguracje użytkowników.
  • Bootloadery OSx86
    • Clover
    • Chameleon

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location:


Interests

Found 1 result

  1. Witam kolegów Hamac'owców. Sprawiłem sobie kartę XFX Radeon RX460 i zamontowałem na miejsce Geforce GT740 i dostaje Kernel Panic przy rozruchu, gdy ma się przełączyć do ekranu logowania. Raport (który zamieszcze później) wskazuje na procesor. Nadmienię, że mam Xeona e3 1230v3, bez integry, ale zostawiłem sobie Geforca w razie w. Usunąłem Web Drivery i Cuda, jak i wszystkie ustawienia dot. NVidii. Lilu.kext i Whatevergreen mam w najnowszej wersjii. Bios też. SMBIOS to iMac 14.2, Płyta MSI B85m-E45 Na razie bez sukcesu. Zrobiłem clean Install na zapasowym dysku, ale z Bootladera na głównym dysku. Tam nie było żadnych problemów z obrazem karty. Chodizła płynnie, ale gdy system się załadował po instalce, też miałem KP. Wiem, że nie jest to najłatwiejsza karta do ustawienia, ale teoretycznie od 12.6 dzięki Lilu.kext is Whatevergreen wszystkie karty AMD z chipem Polarisa powinny działać, a przynajmniej wyświetlać obraz, ale bez pełnej akceleracji. Może HS było by lepszą opjcją? Jeszcze jedno: CPUID zmieniłem na Unknown w configu, żeby w profilu systemu zmienić opis na Quad Core Intel Xeon, bo pokazywała się i7-ka. może to być powód KP? Próbowałem slfashować VBIOS w Cloverze, bez zmian, ale chyba muszę Spatchować coś jeszcze. Póki co wysyłam zdjęcia z trybu Verbbode. Próbowałem slfashować VBIOS w Cloverze, bez zmian, ale chyba muszę Spatchować coś jeszcze. Póki co wysyłam zdjęcia z trybu Verbbode.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.