Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'gt330 / i3'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Informacje
    • Aktualności ze świata Apple i OSx86
    • Forum haMac.pl
  • macOS na PC - OSx86 - hackintosh - haMac
    • Dla początkujących - czy na moim sprzęcie dam radę zainstalować macOS
    • Jaki wybrać sprzęt na haMaca
    • Poradniki jak zainstalować macOS na PC
    • UniBootX Clover - oficjalny bootloader haMac.pl
    • Instalacja macOS na PC
    • Uruchamianie podzespołów w macOS
    • Projekty haMac.pl i sceny OSx86, FakeSMC, Kexty, etc
    • DSDT - opisy, narzędzia, przykłady
    • Clover - bootloader OSx86
    • Chameleon, PC_EFI, dualboot, multiboot
    • Wirtualizacja macOS na Windows, Linux
    • Przydatne programy OSx86
    • Kącik dewelopera
  • Apple, sprzęt, oprogramowanie, dla profesjonalistów
    • Komputery Apple
    • macOS, system, aplikacje, gry
    • iPhone, iPad, iPod, Apple TV, Apple Watch
    • iOS, system, aplikacje, gry
    • Dla profesjonalistów
  • haMac.pl
    • Hydepark
    • Giełda
    • Testownia

Categories

  • UniBootX Clover
    • UniBootX - Oficjalne wydania
    • UniBootX - Konfiguracje użytkowników.
  • Bootloadery OSx86
    • Clover
    • Chameleon

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location:


Interests

Found 2 results

  1. Witam, mam problem z instalacją os x 10.9. Stworzyłem bootowalny dysk na wirtualnej maszynie za pomocą uniBeast(użyłem do tego HDD 500 GB- może to jest powodem błędu?). Wszystko ładnie się bootuje do momentu pojawienia się takiego czegoś: "No interval found for . Using 800000000 Still waitig for root device Still waitig for root device ..." Wygrzebałem starego samsunga r780 i próbuję zainstalować tego maca lecz już tracę nadzieję, może mi pomożecie Próbowałem zmieniać porty USB, próbowałem różnych boot flagsów, próbowałem wgrywać kexty na boot dysk ale nie wiem czy to dobrze robię i czy wgrywam dobre kexty - za pomocą kext wizard na wirtualu. Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dzięki. Mój lapek jak już wspomniałem samsung r780 GPU gt330m / CPU i3 / chipset intel HM55 4GB Ram. Dołączam fotkę jak to wygląda (img_0045 Pozdrawiam edit~ Wgrałem GenericUSBXHCI.kext i teraz wychodzi inaczej (img_0048) ale dalej still waiting for root device
  2. Witam, mam problem z instalacją os x 10.7.2 Iatkos L2, mianowicie wyłącza mi się komp przy końcu instalacji (4min do końca). Uruchamiam bootloadera z komendami : -v nv_disable=1 (bez tego staje na DSMOS has arrived) wszystko przebiega zgodnie z planem, włącza się instalator, wybieram język, klikam customize i zaznaczam jakieś sterowniki (według poradnika na yt - Iatkos l2 samsung r780) dalej leci instalator i prawie przy samym końcu jest crash i lapek się wyłącza. Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną? Próbowałem z GraphicsEnabler=No, jest to samo. Laptop to samsung r780 i3/ gt330m/ chipset HM55
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.