Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'imac'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Informacje
    • Aktualności ze świata Apple i OSx86
    • Forum haMac.pl
  • macOS na PC - OSx86 - hackintosh - haMac
    • Dla początkujących - czy na moim sprzęcie dam radę zainstalować macOS
    • Jaki wybrać sprzęt na haMaca
    • Poradniki jak zainstalować macOS na PC
    • UniBootX Clover - oficjalny bootloader haMac.pl
    • Instalacja macOS na PC
    • Uruchamianie podzespołów w macOS
    • Projekty haMac.pl i sceny OSx86, FakeSMC, Kexty, etc
    • DSDT - opisy, narzędzia, przykłady
    • Clover - bootloader OSx86
    • Chameleon, PC_EFI, dualboot, multiboot
    • Wirtualizacja macOS na Windows, Linux
    • Przydatne programy OSx86
    • Kącik dewelopera
  • Apple, sprzęt, oprogramowanie, dla profesjonalistów
    • Komputery Apple
    • macOS, system, aplikacje, gry
    • iPhone, iPad, iPod, Apple TV, Apple Watch
    • iOS, system, aplikacje, gry
    • Dla profesjonalistów
  • haMac.pl
    • Hydepark
    • Giełda
    • Testownia

Categories

  • UniBootX Clover
    • UniBootX - Oficjalne wydania
    • UniBootX - Konfiguracje użytkowników.
  • Bootloadery OSx86
    • Clover
    • Chameleon

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location:


Interests

Found 4 results

  1. Cześć wszystkim! Mam problem, z którym próbuję się uporać od długiego czasu. Mój sprzęt to iMac 21,5" Retina 4K i5 3.0 GHz/8GB. Jakiś czas temu przeglądając internet wyłączyła mi się karta wifi. Myślałem, że to wina routera, ale okazało się, że iMac nie widzi karty sieciowej i w żaden sposób nie można się z nią połączyć. Próbowałem podpiąć internet przez kabel Ethernet, ale to też nic nie dało. Internet działał jedynie przez podłączenie iPhona do komputera i udostępnienie hotspota. Pobrałem aktualizację na laptopa, przełożyłem na iMaca, zainstalowałem i najważniejsze, że wifi wróciło, ale działało tylko przez 15 minut, po czym znów wszystko się powtórzyło. Pomyślałem, że być zrobię format dysku, a system zainstaluję jeszcze raz. Tak zrobiłem, ale kiedy już dysk był sformatowany i przyszło do instalacji, kliknąłem "Zainstaluj ponownie macOS", wyskoczył mi błąd. To było coś w rodzaju, że aktualnie nie można tego zrobić. Próbowałem kilka razy, ale bez zmian. Wyłączyłem więc iMaca przyciskiem i uruchomiłem ponownie, ale teraz był zupełnie wyczyszczony i wyskoczył mi tylko szary folder na środku ekranu ze znakiem zapytania. Gdyby karta sieciowa działała prawidłowo poradziłbym sobie z tym bez problemu, ale bez internetu została mi opcja instalacji systemu z pendrive'a. Stworzyłem bootowalny pendrive przez program TransMac, włożyłem do portu iMaca, włączyłem go trzymając przycisk OPTION i nic. Wyświetliło mi się tylko połączenie wifi, a właściwie jego brak. Czy ktokolwiek z Was miał taki przypadek albo jest w stanie mi na to coś poradzić? Ja już nie mam pomysłów, a do tego to pierwsza moja grubsza przygoda z macOS.
  2. Witajcie. Wczoraj przyjechała do mnie paczka z kartą Broadcom BCM943602CS. Po wpięciu karty do slotu od razu zaczął działać tylko bt. Wifi - nie działa Co może być nie tak? Płyta główna - AsRock Z87 Extreme4 CPU - i7 4770k
  3. Siemanko Mam sieć LAN złożoną z dwóch komputerów, serwera plików Synology DS216 i routera Actina P6802. Problemem jest bardzo niski transfer między tymi urządzeniami który jest nie większy jak 11MB/s. Sprawdzałem na różnych kablach. Łączyłem też dwa komputery bezpośrednio kablem z pominięciem routera i nie mogłem wydusić większego transferu. Macie jakiś pomysł co jest nie tak?
  4. Witam, Nie potrafię zresetować hasła EFI. Posiadam iMac 24". Normalnie wejść nie mogę bo co się zdąży załadować to jest napisane "You computer is disabled. Try again in 60 minutes" .. Próbowałem już na początku przytrzymywać klawisze Command (⌘), Opcja, P i R i zrobić reset pram/nvram, ale jak przyciskam to od razu przechodzi do logowania EFI. Próbowałem wejść w tryb single mode user (Command+S), ale również klawisze nie działają. Da radę może wejść jakoś z live cd ? np. przez jakiegoś debiana live cd i zresetować hasło na dysku maca. Próbowałem takie coś wykonać z bootującego pendriv'a i nie zadziałało. Da radę postawić system na nowo bez wpisywania hasła do EFI ? Będę wdzięczny za pomoc.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.