Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'wake'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Informacje
    • Aktualności ze świata Apple i OSx86
    • Forum haMac.pl
  • macOS na PC - OSx86 - hackintosh - haMac
    • Dla początkujących - czy na moim sprzęcie dam radę zainstalować macOS
    • Jaki wybrać sprzęt na haMaca
    • Poradniki jak zainstalować macOS na PC
    • UniBootX Clover - oficjalny bootloader haMac.pl
    • Instalacja macOS na PC
    • Uruchamianie podzespołów w macOS
    • Projekty haMac.pl i sceny OSx86, FakeSMC, Kexty, etc
    • DSDT - opisy, narzędzia, przykłady
    • OpenCore - EFI/Lagacy bootloader OSx86
    • Clover - EFI/Lagacy bootloader OSx86
    • Chameleon, PC_EFI, dualboot, multiboot
    • Wirtualizacja macOS na Windows, Linux
    • Przydatne programy OSx86
    • Kącik dewelopera
  • Apple, sprzęt, oprogramowanie, dla profesjonalistów
    • Komputery Apple
    • macOS, system, aplikacje, gry
    • iPhone, iPad, iPod, Apple TV, Apple Watch
    • iOS, system, aplikacje, gry
    • Dla profesjonalistów
  • haMac.pl
    • Hydepark
    • Giełda
    • Testownia

Categories

  • UniBootX Clover
    • UniBootX - Oficjalne wydania
    • UniBootX - Konfiguracje użytkowników.
  • Bootloadery OSx86
    • Clover
    • Chameleon

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location:


Interests

Found 4 results

  1. Mam ten problem w zasadzie od zawsze, po ostatniej aktualizacji z El Capitan na macOS Sierra problem jest nadal. Daję komputer w stan uśpienia i podczas wybudzenia może się zrestartować - jest to losowe. Choć jeśli coś jest podłączone do portów USB to na 99% komputer podczas próby wybudzenia zresetuje się. Płyta główna Z97 Gigabyte Gaming Z3 / i5 4460 / GPU: GTX 960. Na innym GPU efekt był ten sam, również były 2 różne PSU. Windows odpalany z clovera też potrafi się podczas wybudzania zrestartować. Oczywiście kombinowałem z Cloverem z wszelkimi możliwymi ustawieniami ale bez efektu. Możę zablokować głęboki uśpienie ? Z tego co pamiętam na początku miałem tak stany ustawione, że wchodził w usypianie nie pełne - włączone wentylatory nie pamiętam który to już był stany czy zależny od C-State czy z globalnych S2/S3 itp.
  2. Bry wieczor tak na szybko - posiadam wifi usb rtl8188eu, uzylem 'all-in-one' kextow + wireless network utility, karta jako karta dziala calkiem przyzwoicie - szczgolnie, ze jest praktycznie pozbawiona anteny, problem pojawia sie przy sleep/wake - mac nie zasnie (wylacza tylko ekran) , oczywiscie, jezeli wypne karte z portu lub wylacze radio wtedy sleep/wake dziala normalnie, jakies sugestie ?? z gory dziekuje
  3. cześć, wybaczcie, że znów zaczynam wątek z prośbą o pomoc, ale straciłem wiarę w to że uda mi się rozwiązać ten problem samemu (już kilka wieczorów poszło na przestrzeni ostatnich dwóch miesięcy...). mój konfig: i7-6700, Asrock Z170 Extreme7+, 32GB RAM GSkill (F4-2800C16Q-32GRK), GeForce GTX 960 DirectCU II OC Strix 2GB, Broadcom BCM94360CD Komputer przechodzi do stanu uśpienia, wybudza się po kliknięciu myszy/klawiatury (Bluetooth), po kilku sekundach włącza się monitor i pojawia się ekran POST. Po przejściu przez Clovera pojawia się Kernel Panic (Your computer restarted because of a problem...), po zalogowaniu do systemu pojawia się jeszcze okno z raportem KP (załączam). Odłączyłem wszystkie zewnętrzne urządzenia od USB oraz kable Ethernet - łączę się z wykorzystaniem BT i WiFi - dało to tyle, że przy podłączonym UPS'ie po USB komputer automatycznie wybudzał się po 2-3 sekundach od przejścia w stan uśpienia. Na chwilę obecną mam podłączony przez USB odbiornik IR. Identyfikację SMBIOS mam ustawioną na iMac 17,1. Wygenerowałem SSDT i wrzuciłem do OEM/.../ACPI/patched. DSDT również - żadnych zmian w obydwu plikach nie wprowadzałem. Czy ktoś z Was ma może pomysł co może być przyczyną tego problemu? Wydaje mi się, że sprawdziłem wszystko za wyjątkiem modyfikacji DSDT, ale może się mylę. Będę wdzięczny za każdą radę. ustawienia PM: Active Profiles: AC Power -1* Currently in use: standby 0 Sleep On Power Button 1 womp 0 autorestart 0 hibernatefile /var/vm/sleepimage powernap 0 gpuswitch 2 networkoversleep 0 disksleep 0 sleep 5 autopoweroffdelay 14400 hibernatemode 0 autopoweroff 0 ttyskeepawake 1 displaysleep 5 standbydelay 10800 config.plist.zip kp.zip
  4. PŁYTA GŁÓWNA TO GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 (U1L) SYSTEM - MAVERICK 10.9.4 (NAJNOWSZY UPDATE) KARTA SIECIOWA DZIAŁA NA REALTEK 81XX Nie potrafię ogarnąć WOL pod mac os. W panelu konfiguracji mam zaznaczone wybudzanie poprzez ethernet, a bios jest poprawnie skonfigurowany. Dodam że na linux i windows działało od ręki. Opiszę co się dzieje podczas próby wybudzenia ze stanu sleep. Wysyłam z innej sieci za NATem MAGIC PACKET na mój komputer z mac os w stanie snu, ten się wybudza i poza czarnym ekranem niestety nic się nie dzieje. Mija kilkadziesiąt sekund i komputer znowu przechodzi w sleep. Wybudzanie działa poprawnie (tak mi się wydaję) ponieważ kliknięcie w klawiaturę, czy też LPM PPM wybudza komputer w około 2 sekundy.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.