Jump to content

zawieszenie się na bootowaniu

kult1991
 Share

Recommended Posts

witam otóż problem jest taki iż podczas ładowania dystrybucji osx86 zawiesza się podczas bootowania a dokładnie przy wersie ACPI: system state [s0 s4 s5] (s3) przy botowaniu z płyty a na vm w miejscu iobuetoothcicontroller nie mam pojęcia co z tym zrobić moja konfiguracja to

amd athlon x64 2x 2,9Ghz

nvidia 6100 nforce405

płyta Gigabyte ga-m61sme-s2

karta sieciowa wifi ralink

2GB ram

dvd ts-croop

dyski Seagate 250GB oraz Fujitsu 200GB obydwa sata

system który próbowałem odpalić to Niresh-OSX-10.8.5 (lion)

niby posiada jądra AMD próbowałem każdego i to samo bądź reset

jeżeli ktoś ma możliwość podlinkowania jakiegoś os prosze o link na pw

z góry dziękuje za sensowne odpowiedzi

własnie z bootflagą -v mi staje na ACPI: system state [s0 s4 s5] (s3) a jak wrzucę do vm to staje przy iobluetoothcicontroller w Darwinie na początku wpisuje jądro kernela czyli w mym wypadku amd64 i flaguje -v bez flagowania wyświetla tylko popielate tło i logo apple i stoi żądnego kółeczka ani nic przy oflagowaniu tak jak wyrzej

lion 10.8 napęd mieli potem co 2-3 min ruszy na kilka sekund i staje na  ACPI: system state [s0 s4 s5] (s0) i tyle chciałem sprawdzić inne dystrybucje pod AMD ale nie jestem w stanie zrobić bootowalnego pendrive  

ps. nie posiadam żadnego sprzętu z mac os by zrobić takowy klucz usb
nagrałem płyte ze snow leopard 10.8 tto nawet nie ładuje dalej tylko na samym darwinie odpala

dokładnie coś takiego wyskakuje

https://imageshack.com/i/eytFekVGj

no oki ale jak to zrobić jak mam tylko zintegrowaną nvidie mam dodatkowo laptopa no name (e-systems) na nim poszedł ale z kolei po instalacji wyskakuje podczas uruchamiania kernel panic i dalej jestem w czarnej d...e na amd wgl nie rusza instalator na lapku podzespoły intel kernel panic