kult1991 Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 witam otóż problem jest taki iż podczas ładowania dystrybucji osx86 zawiesza się podczas bootowania a dokładnie przy wersie ACPI: system state [s0 s4 s5] (s3) przy botowaniu z płyty a na vm w miejscu iobuetoothcicontroller nie mam pojęcia co z tym zrobić moja konfiguracja to amd athlon x64 2x 2,9Ghz nvidia 6100 nforce405 płyta Gigabyte ga-m61sme-s2 karta sieciowa wifi ralink 2GB ram dvd ts-croop dyski Seagate 250GB oraz Fujitsu 200GB obydwa sata system który próbowałem odpalić to Niresh-OSX-10.8.5 (lion) niby posiada jądra AMD próbowałem każdego i to samo bądź reset jeżeli ktoś ma możliwość podlinkowania jakiegoś os prosze o link na pw z góry dziękuje za sensowne odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnon Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Jaką dystrybucję próbowałeś zainstalować? W ogóle mało nam wszystko mówi, spróbuj uruchomić ją w verbose mode (z bootflagą -v) i powiedz, co się dzieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kult1991 Posted December 24, 2014 Author Report Share Posted December 24, 2014 własnie z bootflagą -v mi staje na ACPI: system state [s0 s4 s5] (s3) a jak wrzucę do vm to staje przy iobluetoothcicontroller w Darwinie na początku wpisuje jądro kernela czyli w mym wypadku amd64 i flaguje -v bez flagowania wyświetla tylko popielate tło i logo apple i stoi żądnego kółeczka ani nic przy oflagowaniu tak jak wyrzej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnon Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Jaką dystrybucję próbujesz zainstalować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kult1991 Posted December 25, 2014 Author Report Share Posted December 25, 2014 lion 10.8 napęd mieli potem co 2-3 min ruszy na kilka sekund i staje na ACPI: system state [s0 s4 s5] (s0) i tyle chciałem sprawdzić inne dystrybucje pod AMD ale nie jestem w stanie zrobić bootowalnego pendrive ps. nie posiadam żadnego sprzętu z mac os by zrobić takowy klucz usbnagrałem płyte ze snow leopard 10.8 tto nawet nie ładuje dalej tylko na samym darwinie odpala dokładnie coś takiego wyskakuje https://imageshack.com/i/eytFekVGj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolishApple Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Ja tak miałem przy hp'ku musiałem załadować inną karte graficzną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kult1991 Posted December 30, 2014 Author Report Share Posted December 30, 2014 no oki ale jak to zrobić jak mam tylko zintegrowaną nvidie mam dodatkowo laptopa no name (e-systems) na nim poszedł ale z kolei po instalacji wyskakuje podczas uruchamiania kernel panic i dalej jestem w czarnej d...e na amd wgl nie rusza instalator na lapku podzespoły intel kernel panic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts