zet120 Posted May 3, 2010 Author Report Share Posted May 3, 2010 instalowałem tą wersję 'retail' z iso A skąd wziąłeś wersję Retail w ISO? Przerobiłeś z dmg na iso czy jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebus1996 Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 ściągnąłęm z torrentów od razu taką wersję ale to nie ma nic do rzeczy. właśnie w tym folderze co jest ten darwin_snow.iso jest taki plik do przeczytania w którym jest napisane: "Installing Snow Leopard in Vmware Workstation 7 Prerequisites... Patience VMware Workstation 7 Basic knowledge of OS X and the terminal Previous boot-132 experience Retail Snow Leopard 29.99 DVD (as an ISO) A pre-made Snow Leopard VMX (included) dariwn_snow.iso (included) Intel Based Processor ----- Step 1 ----- preparing the image Open VMware, load the vmx that came with this pkg edit the vmware settings to match your needs set the darwin_snow.iso as the cdrom media. save your settings ----- Step 2 ----- Installing Start up your OS X VM once at the darwin boot prompt eject the darwin_snow.iso and load your Snow Leopard ISO Install Snow Leopard as normal reboot** **note: FakeSMC causes kernel panics on reboot in Snow Leopard for some reason. Just ignore the Kernel panics. ---- Post Install ---- TAKE A SNAPSHOT before updating or making any other chages to the VM. Use Apple Software Update Reboot Take a Snapshot Install Vmware Tools Reboot ---- Caveats ---- It seems that for some reason it takes about 10 reboots before Snow Leopard will boot normally into the VM. you will get stuck at the apple logo for about 3-4 reboots, then you will get to the dekstop but only get the beachball of death. Keep rebooting and eventually you will get to the registration form, once the registration form loads you will be smooth sailing from now on. You will always need to use the darwin_snow.iso to boot your vm but this is a small price to pay for having Snow Leopard in a vm right? -P|astikman Thanks to PolishOX for forcing me to do this the right way " PS. przed pojawieniem się tego szarego ekranu z napisami o wyłączeniu komputera pojawia mi się informacja z Vm: The CPU has been disabled by the guest operating system. You will need to power off or reset the virtual machine at this point. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zet120 Posted May 3, 2010 Author Report Share Posted May 3, 2010 ściągnąłęm z torrentów od razu taką wersję ale to nie ma nic do rzeczy Wręcz przeciwnie, w tej materii jest to najbardziej istotne. Moje doświadczenia obejmują tylko i wyłącznie instalację jednej dystrybucji czyli wersji Mac OS X Snow leopard Universal v3.6 (10.6.2) oraz instalację z oryginalnego fizycznego nośnika czyli z wersji Retail inaczej sklepowej. Taką też wersję do instalacji zaleca autor dodatkowych sterowników, zatem spróbuj... Czy uda się uruchomić to co masz tego nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebus1996 Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 ściągnąłęm z torrentów od razu taką wersję ale to nie ma nic do rzeczy Wręcz przeciwnie, w tej materii jest to najbardziej istotne. Moje doświadczenia obejmują tylko i wyłącznie instalację jednej dystrybucji czyli wersji Mac OS X Snow leopard Universal v3.6 (10.6.2) oraz instalację z oryginalnego fizycznego nośnika czyli z wersji Retail inaczej sklepowej. Taką też wersję do instalacji zaleca autor dodatkowych sterowników, zatem spróbuj... Czy uda się uruchomić to co masz tego nie wiem. Różni się czymś to Mac OS X Snow leopard Universal v3.6 (10.6.2) od wersji retail? Ale jak bym miał zainstalować tego macOSx'a z rozszerzeniem DMG? vm też zalicza to jako obraz pliku? To jest pewnie zwykła wersja taka sama jak ta dmg tylko ma zmienione rozszerzenie kurde... no już chyba dziesiąty raz próbuje go uruchomić i zawsze stoi tylko na ciągłym ładowaniu z logiem apple... czy to normalne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smk Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 ten sam problem co u "rybak17" "Mac OS X is not supported with software virtualization. To run Mac OS X you need a host on which VMware Workstation supports hardware virtualization." tylko na AMD 4000+ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrn Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Hej mam problema stawiam wszystko tak jak należy wkładam płytkę wpisuje wartość C żeby czytał instalke retaila z DvD (wersja retaila to 10.6.4) przeznaczam około 2k ramu i jak dam C wywala mi błąd. "The CPU has been disabled by the guest operating system. You will need to power off or reset virtual machine at this point." Jakieś pomysły ? Okno wygląda następująco Drawin/x86 boot v5.0.132_r74_vmware 2051 memory VESA v2.0 16MB (V M ware, Inc. VBE support 2.0) Loading Drawin/x86 Invalid front-side bus frequency 66000000 Hz. Disabling the CPU... ZWIECHA Dodam procek e8400 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebasx Posted August 14, 2010 Report Share Posted August 14, 2010 dolaczam sie do pytania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwi Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Taka sama sytuacja jak u xrn. "The CPU has been disabled by the guest operating system. You will need to power off or reset virtual machine at this point." Płyta GigaByte H55M-S2H - obsługuje wirtualizacje, bios w najnowszej wersji. Procesor Intel G6950 - na stronie intela twierdzą również, że obsługuje VT. Zobaczcie inne dystrybucje, iDeneb 1.4 działa poprawnie, cpus=1 i poszła instalka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patyczak1 Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Dzięki za świetny poradnik zainstalowałem retaila przy użyciu vmware player 3.1.1 i wszystko działa świetnie, szkoda że tradycyjna instalacja na dysku nie idzie tak łatwo i bezproblemowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajak Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Ja mam taki problem po wpisaniu -v mam tak http://ifotos.pl/zobacz/Beztytulu_waqaah.png/ linki zewnetrzne podajemy w code, bardzo prosze zapoznac sie z regulaminem ! warn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuSzzzzz Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Hej mam problema stawiam wszystko tak jak należy wkładam płytkę wpisuje wartość C żeby czytał instalke retaila z DvD (wersja retaila to 10.6.4) przeznaczam około 2k ramu i jak dam C wywala mi błąd. "The CPU has been disabled by the guest operating system. You will need to power off or reset virtual machine at this point." Jakieś pomysły ? Okno wygląda następująco Drawin/x86 boot v5.0.132_r74_vmware 2051 memory VESA v2.0 16MB (V M ware, Inc. VBE support 2.0) Loading Drawin/x86 Invalid front-side bus frequency 66000000 Hz. Disabling the CPU... ZWIECHA Dodam procek e8400 Miałem to samo. Żeby zadziałało, musiałem w biose włączyć wirtualizację na processorze, bo inaczej raczej Ci nie ruszy nic. Bodajże w Intelu ma to skrót VT w biosie. U mnie schowane było w zakładce Security. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eclip Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 Witam, u mnie zatrzymuje się instalacja: http://femtokomorka.com.pl/vmware.jpg komp: Abit Ip35e q6600 3Ghz 2GB ram iPC_OSx86_10.5.6 Co jest nie tak ? Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ese Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 wygląda na to, że na VMware nie da się postawić retaila 10.6.3. Próbowałem na win 7 oraz na xp pro, niestety maszyna się resetuje po mignięciu jabłkiem. iAtkos S3 v2 bez problemu idzie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qura12 Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Dzisiaj gdy próbowałem odpalić wirtualną maszynę z OSX'em wyskoczył mi błąd: 'The VMware Authorization Service is not running.' Co może być tego powodem i jak to naprawić? Dodam, że nic nie grzebałem, nic nie kombinowałem, wszystko jest tak jak było. edit: Wystarczyło otworzyć jako administrator... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzooff Posted October 28, 2010 Report Share Posted October 28, 2010 Przeczytaj: http://communities.vmware.com/thread/88396?start=0&tstart=0 ...gdzieś tam chyba jest solucja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zet120 Posted November 6, 2010 Author Report Share Posted November 6, 2010 Wszystkie moje dotychczasowe próby uruchomienia Mac OSX na VMware jak dotąd kończyły się uruchomieniem systemu w 32bitach. Ale właśnie znalazłem w sieci gotowca zresztą świetnie przygotowanego (sieć działa, dźwięk działa, kilkanaście rozdzielczości do wyboru) przez naszych kolegów za wschodniej granicy bazującego na wersji Retail 10.6.3 plus update do 10.6.4 który uruchamia się tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qura12 Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Wiem, że to może naiwne z mojej strony ale właśnie ściągam update do 10.6.5... Zobaczymy czy ruszy na VMware O dziwo działa elegancko, można instalować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrPr0h Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Wiadomo czy na tym szarym tle z jabłkiem ma się chwilę zatrzymać? U mnie mieli i mieli i coś nie może nic zdziałać. Kręci się tylko na dole to kółeczko Applowskie i tyle. Ok, pospieszyłem się - moja wina. Poszło Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjawo Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Zrobiłem wszystko według instrukcji, system się zainstalował, niestety nie chce działać. Po restarcie wskakuje komunikat "Operating system not found" Przy wyborze bootowania z DVD (darwin_snow.iso) wywala się: please insert the CD jeśli jeszcze raz podłączę DVD to wyświela się: "You should eject this CD and insert an OS X disc Do you want to continue booting this CD (probably won't work)?" //Cały czas ustawione jest przy DVD "Connect at Power ON" // Acer 3820TG i5-450M RAM 4GB Grafika Radeon 5650M i Intel GMA HD IDE ATA/ATAPI Intel 5 Series 4 Port SATA AHCI Atheros AR5B93 Wireless Atheros AR8151 Gigabit Ethernet Mostek Intel 82801 PCI - 2448 Klawiatura PS2 Mysz USB Brak DVD Windows 7 Home Premium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marucins Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Z lenistwa naściągałem różne gotowe "dyski" ze snow (10.6.2/4) jak i 10.5.x pod VMware ale wszystkie kończą się przy uruchomieniu. System wstaje po czym po kilku sekundach na pulpicie mam zwis a VMware częstuje mnie tym oto komunikatem. Co się dzieje? Wiecie co jest nie tak? Czy to może być wina tego iż odpalam to pod OSX gdzie obrazy były robione pod Windowsowską wirtualizację? Cała zabawa będzie jest dedykowana dla koleżanki pod XP'ka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witucha0 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Przyłączam się do pytania, mam dokładnie ten sam komunikat przy starcie jakiegokolwiek MacOS X'a. Oczywiście VT-x włączone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 A próbowaliście zainstalować OS X jako opcję Mac OS X Server w VMware Fusion? Ja niestety nie mam jak tego sprawdzić, bo mój CPU nie ma VT-x... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witucha0 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 A próbowaliście zainstalować OS X jako opcję Mac OS X Server w VMware Fusion? Tak, co do zabezpieczeń to je złamałem (wystarczyło zrobić prostą komendę w terminalu), ale potem nie wiadomo dlaczego japco zmienia się na znak stop (nie wygląda jak klasyczny Still waiting for root device ), a trybu verbose się wymusić nie da :\ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marucins Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Zaczynam testy nowego VirtualBox'a 4.0. Może tam konkretnie ruszy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwolvie7 Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 Witam wszystkich, Mam problem z uruchomieniem MAC OS X Leoparda w wersji 10.5.5. Jest to obraz płyty do uruchomienia poprzez program VMware. No więc ustawiłem opcje uruchomienia, przypisałem 2gb ramu, procesor, 30 gb miejsca do dyspozycji na dysku. I gdy uruchamiam to zatrzymuję się na logo szarym logo Apple'a i nic dalej się nie dzieje. Wiecie o co może chodzić? Mój konfig : Intel Core 2 Quad 2.5 GHz 4gb Ram GeForce GTS 250 Win 7 Ultimate x64 Dysk 320 gb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts