Astarael Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Da się postawić maszynę na procesorach AMD? Wsparcie wirtualizacji posiada. Da się. Sprawdź, czy masz włączoną wirtualizację w biosie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zearid Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Wirtualizację mam zawsze włączoną. Nie raz potrzebuję skorzystać z innego systemu (choć na co dzień korzystam z VirtualBox-a). Niestety komunikat dalej mam. Korzystam z tutka podczepionego. Pliki pobrane, wskazane i odpalone. niestety komunikat o braku wirtualizacji skutecznie uniemożliwia zrobienie czegokolwiek ;/ Ciekawostka. Od wersji 6.3 VMWare nie wspiera oficjalnie wirtualizacji AMD (zwłaszcza dla OS X). Zobaczymy na wersji 6.0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maivo252 Posted September 16, 2012 Report Share Posted September 16, 2012 Nie dziala mi to , odpalam ._Mac OS X Server 10.6 (experimental).vmx i dostaje error: Could not open virtual machine: C:\Snowy_VM\Mac OS X Server 10.6 (experimental).vmwarevm\._Mac OS X Server 10.6 (experimental).vmx "C:\Snowy_VM\Mac OS X Server 10.6 (experimental).vmwarevm\._Mac OS X Server 10.6 (experimental).vmx" is not a valid virtual machine configuration file. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pc-qwerty Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Ten błąd jest "self-explanatory" i na dodatek prawdopodobnie nie jest związany z OSx86. Próbowałeś utworzyć nową VMkę? Nie dziala mi to To = ? W temacie jest kilka sposobów podanych. Najlepiej skorzystać z najnowszego, trzeba tylko przesunąć stronę odrobinę w dół... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serekwiejski Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 mam, taki problem. Ponieważ gdy zaczyna ładować mi się ten szary ekran z jabłkiem, pojawia się po chwili znak stop, a kółko od ładowania się kręci i nic się nie dzieje. Wiecie może oco chodzi? Albo czy istnieje inny sposób na zgranie obrazu .dmg na pendrive, abym mógł zainstalować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MietasSR Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 Nie możesz otwierać plików z początkiem ._ - to pliki indeksowania Spotlight. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lifanek Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Witam! Nie znalazłem takiej informacji tutaj dlatego wrzucam. Jeśli wyrzuca wam błąd przy starcie VM mówiący o tym, że jest coś nie tak z procesorem i możecie wyłączyć albo zrestartować VM to: -edytujecie plik vmx w folderze z plikami danej VM, -dopisujecie linijke cpuid.1.eax = "0000:0000:0000:0001:0000:0110:1010:0101" (to jest identyfikacja procka chyba jako jakiś Xeon) -done Testowane na: i5-3570k (tu własnie siedzi chyba problem - Ivy Bridge) VMWare Workstation 7 + Unlocker Windows 8 Z tego co wyczytalem nowsze VMWare'y radzą sobie z tym problemem z automatu. Możliwe, że jest jakaś lepsza metoda, wybaczcie ale jestem nadal początkujący i dużo czasu zajęło mi uruchomienie SL na VM, więc komuś może się przydać @serekwiejski: dot. pendrive'a - chcesz go przerzucić bo VMware nie otwiera DMG tylko ISO? Jeśli tak to looknij tutaj : http://www.insanelymac.com/forum/topic/268533-how-to-install-retail-os-x-106-snow-and-os-x-107-lion-under-vmware-workstation-8-player-and-fusion-4/#entry1751317 Sa jakies linki do programow zamieniajacych DMG na ISO, sam nie probowalem ale moze pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasta312 Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 u mnie znowu wyskakuje cos takiego : Mac OS X is not supported with binary translation. To run Mac OS X you need a host on which VMware Workstation supports Intel VT-x or AMD-V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmagiko Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 rasta312, włącz obsługę virtual dla swojego procka w BIOSie, o ile Twój procek obsługuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frag Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Niestety nie mogę zainstalować owej wersji na VMware, mam taki błąd: nie czyta ani z płyty darwin_snow.iso ani SnowOSX3.6.iso Pomoże ktoś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts