314TeR Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Mam na sprzedaż karty WIFI + BT Apple BCM94360CD + w specjalnym adapterze PCI-E. Pod względem technologicznym jest to obecnie najnowocześniejsza karta, obsługuje wszystkie najnowsze standardy a w tym: Bluetooh w wersji 4.0, wraz ze wszystkimi standardami energooszczędnymi. Na tej karcie pod Yosemite i nowszymi systemami działają wszystkie nowoczesne rozwiązania Apple, jak Continuity, Handoff itp itd... Karta nie wymaga żadnych czynności konfiguracyjnych aby działała w komputerze, po prostu wkładasz i działa w macOS. Adapter jest wykonany na najwyższym poziomie, najlepsze wykonanie jakie dostępne wśród dostępnych adapterów. Slot na kartę jest dedykowany pod nią, tor radiowy zintegrowany z kartą, brak pigtaili jak w poprzednich rozwiązaniach. Karta z oryginalnym modułem Apple w którym BT i WIFI uruchamia się w 10.10.x, 10.11.x, 10,12.x od razu po włożeniu karty. BT działa bezproblemowo z bezprzewodową klawiaturą, myszką, touchpadem od Apple i innych producentów. Po sparowaniu w macOS działa też w BIOSie/UEFI/Cloverze/DOS i Windows, nie ma potrzeby podpinania w ogóle klawiatury i/lub myszki na USB. Działa wybudzanie komputera z klawiatury, touchpada, myszki na BT. WIFI 2,4 i 5GHz w standardzie A/B/G/N/AC - 3 pasma WIFI - dla AC w teorii do 1300Mb/s Karta działa w macOS bez konieczności instalacji jakichkolwiek sterowników, po prostu wkładasz i działa. Wszystkie adaptery przed wysyłką są starannie testowane przeze mnie i masz gwarancję że: Dostajesz oryginalny moduł Apple w którym BT i WIFI uruchamia się w 10.10, 10.11, 10,12 od razu po włożeniu karty. Każdą kartę indywidualnie i starannie testuję. Testuję czy WIFI podłącza się do sieci AC na 5GHz - testuję realne transfery - z moim sprzętem do ~370Mb/s rzeczywistego transferu. Podłączam klawiaturę i touchpad Apple na BT, sprawdzam czy działa w macOS, BIOSie (UEFI) oraz cloverze. Dostajesz w 100% przetestowany, działający w 100% jak opisane wyżej.* * Na niektórych starszych płytach pod Core 2 Duo z PCI-E 1.0 karta może być niewykrywana. Na płytach pod Intel Core i3/5/7 pierwszej generacji i nowszych karty działają. Czasami może nie działać poprawnie myszka w Cloverze - jest to wina obsługi myszki w Cloverze (każdej i USB też). W 10.12.4 zauważyłem spadek transferu na WIFI po wybudzeniu - prawdopobnie jest to błąd w macOS, bo tego efektu NIE ma pod 10.10.5, tam transfery na wifi po wybudzeniu są prawidłowe. Na wszystkie adaptery udzielam 1 msc gwarancji rozruchowej. Wysyłka z PL, mam je na półce, więc jak wpłata do mnie dotrze do 11, to wysyłka kurierem lub paczkomatem jest możliwa jeszcze tego samego dnia. Cena karty - 315PLN - możliwość wystawienia faktura VAT, po szczegóły na ten temat zapraszam na PW. Wysyłka kurierem od 15PLN, paczkomat 9PLN. ercheel 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdmesis Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 No nareszcie doczekałem się idealnie działającego wifi i bt na moim hacku. Po wielu przygodach z zakupem trzech różnych kart wifi mPCI (Atheros i dwa Broadcomy 4328(Apple) i 4311) i kompatybilnego dongla BT od Asusa (BT400) nie mogłem uruchomić wszystkich usług dostępnych w Yosemite. Teraz wszystko działa OOTB. Continuity, Handoff, Hotspot, Airdrop etc. Żadnych komplikacji. Wszystkie elementy solidnie i elegancko wykonane. Imponujący zestaw wszystkich potrzebnych elementów do montażu. I do tego świetna cena. Kolejny krok bliżej idealnego hacka Link to comment Share on other sites More sharing options...
martsine Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 Potwierdzam działanie sprzętu. Podłączyłem pod płytę i od razu działa niczego nie musiałem konfigurować Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamiPL Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 Masz jeszcze te cuda? Lub będziesz miał tak za około 2 miesiące? W październiku będę w Polsce i może bym wziął od Ciebie, podobny czas oczekiwania z ebaya chińskiego.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LunarOne Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 Kupię od ręki jaka cena? Masz jeszcze na stanie? PS. Jeśli budujesz ( instalujesz ) 314TeR za pieniążki osx to miałbym dla Ciebie ofertę w dziale kupię masz szczegóły. Proszę o szybki odzew Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek13 Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 Cenę masz w pierwszym poście 265+wysyłka , oczywiście można teraz znaleźć tańsze adaptery ale o dyskusyjnej jakości i wykonaniu no i bez gwarancji Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamiPL Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Widzę ze to ma jeszcze podłączenie pod usb w środku kompa, jest to niezbędne do działania całego układu? Przejrzałem swój komp,w środku i mam juz gotowe 2usb na płycie, bez tego wyjścia do podłączenia złączki ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 USB jest niezbędne aby działał BT, ponieważ on jest na USB. PCI-E jest tylko dla WIFI. AdamiPL 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamiPL Posted August 24, 2015 Report Share Posted August 24, 2015 Czyli wrazie co muszę dorabiać wtyczkę usb, bo na płycie głównej mam jedynie na sztywno wmontowane gotowe porty usb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolishApple Posted August 24, 2015 Report Share Posted August 24, 2015 Dorobić to 40s z lutownicą, albo na pewno Chińczycy mają w ofercie takie adaptery Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted August 24, 2015 Report Share Posted August 24, 2015 http://static.scan.co.uk/images/products/1146143-a.jpg Zrobienie czegoś takiego samodzielnie z byle jakiego kabelka to kilka minut roboty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted August 24, 2015 Author Report Share Posted August 24, 2015 Są adaptery - niestety gorszej jakości, co mają na końcu port USB A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartesss Posted August 25, 2015 Report Share Posted August 25, 2015 Są adaptery - niestety gorszej jakości, co mają na końcu port USB A. Jaka cena? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arielvanp Posted August 25, 2015 Report Share Posted August 25, 2015 Jaka cena? Mam na sprzedaż karty WIFI + BT Apple BCM94360CD + dedykowany adapter dla mniej. Jest to obecnie najnowocześniejsza karta, obsługuje wszystkie najnowsze standardy a w tym: WIFI 2,4 i 5GHz w standardzie A/B/G/N/AC - 3 pasam - AC w teorii do 1300Mb/s Bluetooh w wersji 4.0, wraz ze wszystkimi standardami energooszczędnymi. Na tej karcie pod Yosemite działają wszystkie nowoczesne rozwiązania Apple, jak Continuity, Handoff itp itd... Dodatkowo jest to jeden z niewielu modułów BT które też działają w BIOSie/UEFI/Cloverze przez co możemy korzystać z klawiatury BT przez cały czas, bez konieczności podpinania klasycznej na USB. Adapter jest wykonany na najwyższym poziomie, najlepsze wykonanie jakie widziałem wśród dostępnych adapterów. Slot na kartę jest dedykowany pod nią, a długości anten dopasowane. Dodatkowym bonusem jest bogate, właściwie to kompletne wyposażenie. To jest tego typu adapter (chodzi o jakość wykonania): http://proline.pl/?p=BCM94360CD+LE + śledź low profile + wewnętrzna antena BT + śrubokręt i śrubki Na wszystkie adaptery udzielam 12 msc gwarancji oraz jeśli któryś z modeli nie będzie działał po zakupie to od ręki wymieniam na nowy lub zwracam zapłatę. Wysyłka z PL, mam je na półce, więc jak wpłata do mnie dotrze do 11, to wysyłka kurierem jest możliwa jeszcze tego samego dnia. Cena karty to 265PLN Wysyłka kurierem od 16PLN, alternatywnie proponuje paczkomat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted August 25, 2015 Author Report Share Posted August 25, 2015 Jaka cena? Tych adapterów z portem USB A? Ostatnio były droższe niż te co sprowadzam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamiPL Posted August 26, 2015 Report Share Posted August 26, 2015 ja zamówiłem na amazonie, grosze http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003BCDYI4?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o01_s00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m8kbv Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Witam. Zauważyłem że występuje problem nie działania tej karty na pewnej częsci płyt głównych firmy ASROCK (z pewnością chipset z87). Rozwiązaniem problemu jest zaniżenie biosu (w moim przypadku do wersji 2.70).Karta HULA:D PolishApple and dnee 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil3x Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Do laptopa też podejdzie bez problemowo ? Szukam czegoś do mojego Y580 żeby działały wszystkie bajery handoff, możliwość dzwonienia i wysyłania wiadomości z komputera bez potrzeby używania iPhona itd. No i natknąłem się akurat na to i nie wiem czy lepiej kupić to czy wymieniać kartę sieciową i kartę bluetooth w lapku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolishApple Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Do laptopa też podejdzie bez problemowo ? Szukam czegoś do mojego Y580 żeby działały wszystkie bajery handoff, możliwość dzwonienia i wysyłania wiadomości z komputera bez potrzeby używania iPhona itd. No i natknąłem się akurat na to i nie wiem czy lepiej kupić to czy wymieniać kartę sieciową i kartę bluetooth w lapku ? Nie wejdzie. Wyjściem jest bcm94352- Azurewave AW-CE123H lub bcm94360 - Azurewave AW-CB160H. Obie wymagają patch'a, ale wtedy chodzą na stockowych kextach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil3x Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Wymagają one też odblokowanego bios'u ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estrax Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Żadna z powyższych kart nie znajduje się na whiteliście, w związku z tym potrzebujesz BIOSu/UEFI bez whitelisty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil3x Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 Ok, dzięki bardzo. Postaram się znaleźć najlepszą cenę i w najbliższym czasie zamówię taką kartę bo tak jak pisałem chciałbym mieć pełną współpracę pomiędzy OS X a iPhone'm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted November 10, 2015 Author Report Share Posted November 10, 2015 Nowa dostawa - karty są na miejscu, wysyłka od ręki. Ze względu na niekorzystne kursy walut też trochę wyższa cena, ale niewiele i są od ręki bez czekania. Dodatkowo mam adaptery do notebooków, czyli FULL mini PCI-E -> BCM94360CD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemot77 Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 Wymieniłem mojego staruszka Asusa WL-138g v2 i dongle BT 2.0 na ten zestaw i jestem bardzo zadowolony z zakupu. Nareszcie działa mi Handoff i Continuity, czego brakowało mi w moim Hacku. Także jeżeli ktoś się waha, to mogę z czystym sumieniem polecić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marv Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Może głupie pytanie trochę - mam kartę graficzną GTX650ti i sięga ona bardzo blisko drugiego portu PCI-Express (płyta gł. Gryphon Z87). Czy taka karta się zmieści? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts