Jump to content
Sign in to follow this  
AdamiPL

Gigabyte GTX650 TI 2 GB jednak nie OOTB..

Recommended Posts

Witam,

Sprzęt ze stopki,

przesiadłem się z AMD FirePro V4900 na Gigabyte GTX650 TI 2GB, wszystkie wpisy z configa odnosnie AMD usunięte, odpalam na GTX i ..

 

post-2022-0-85405100-1432755196_thumb.jpg

 

próbowałem z nv_disable = 1 i to samo co wyżej.. inject na true / false kombinacje, cuda na kiju i też nic… 

 

mój smbios to MacPro5,1, system 10.10.4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zrobilem tak i nadal po odpaleniu tej grafy still waiting for root devices .... Jedyna szansa chyba w próbie zaktualizowania biosu i sprawdzenia ... Jak wrócę z pracy to przetestuje

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok grafika ruszyła..

zrobiłem od nowa pod windowsem DSDT z włożonym GTX i ruszyło… widocznie na moim sprzęcie muszą być jakieś wzmianki odnośnie karty graficznej w DSDT… 

Najważniejsze że wszystko działa jak należy =)

 

Jest sens instalowania driverów webowych skoro chodzi OOTB?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Możesz porównać jakość/wydajność i sprawność OpenCL (główna sprawa) - jeżeli masz skopany podgląd obrazów tzn. że OpenCL źle działa, wtedy sprawdzasz drivery nVidii. Uwaga z driverami CUDA, najnowsze drivery (wersji 7) nie pozwalały odpalić u klienta starszego FCPX 10.1.3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.