m8kbv Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Witam. Kupiłem Asus bt-400 z myślą o możliwości korzystania z opcji typu Handoff i jej podobnych.Problem polega na tym, że moja karta wifi (WN881ND) jest na chipie Atheros.Czy jest możliwość by w połączeniu w.w sprzętu zaczeły działać opcje typu community, handoff?hackintosh opisany jest w stopce. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 Z tego co się orientuję to nie. Czasami faktycznie można popchnąć handoff, ale niejako BT i WIFI musi być powiedzmy obrazowo pasujące do siebie, czyli odpowiednikami z karty combo jaką stosuje apple. Jeśli chcesz mieć święty spokój, to tylko coś takiego: http://hamac.pl/topic/11114-wifi-abgnac-bt-40-bcm94360cd-pe%C5%82en-komplet-sprawdzony-model/ Przy okazji BT działa w BIOS/UEFI/Clover i jako jedynej możesz używać klawiatury/myszki Apple. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
power911 Posted October 21, 2019 Report Share Posted October 21, 2019 W dniu 18.07.2015 o 10:02, 314TeR napisał: Z tego co się orientuję to nie. Czasami faktycznie można popchnąć handoff, ale niejako BT i WIFI musi być powiedzmy obrazowo pasujące do siebie, czyli odpowiednikami z karty combo jaką stosuje apple. Jeśli chcesz mieć święty spokój, to tylko coś takiego: http://hamac.pl/topic/11114-wifi-abgnac-bt-40-bcm94360cd-pe%C5%82en-komplet-sprawdzony-model/ Przy okazji BT działa w BIOS/UEFI/Clover i jako jedynej możesz używać klawiatury/myszki Apple. Jak zrobić, aby klawiatura Apple po bluetooth Asus BT400 działała w biosie i Clover? U mnie nie chce działać. proszę o podpowiedź! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maidenman Posted October 21, 2019 Report Share Posted October 21, 2019 (edited) Nie da się. Asus BT400 NIE DZIAŁA w biosie i Clover. Nie przeskoczysz tego. Potrzebujesz innego BT. Np. Fenvi FV-T919 lub to co linkuje 314TeR. Cokolwiek opartego na BCM94360CD. Takie karty dostaniesz w granicach 200zł za nowe. Edited October 21, 2019 by Maidenman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts