Jump to content

UniBootX Clover - oficjalny uniwersalny bootloader haMac.pl

Recommended Posts

W dniu 16.08.2015 o 14:57, 314TeR napisał:

Konfiguracje dla Haswella i późniejsze na tę chwilę wymagają wygenerowania tabeli SSDT z stanami APSS i ACSS skryptem pike'a. 

Czy ten punkt nadal jest aktualny? Właśnie zdałem sobie sprawę, że nie wygenerowałem SSDT. Speed-step zdaje się u mnie działać - tzn widzę, że mnożniki się zmieniają gdy zmienia się obciążenie CPU, pytanie tylko czy zmienia się prawidłowo. 

56 minut temu, reyder napisał:

Haswell używa już XCPM do kontrolowania PM, więc raczej nie jest potrzebne.

Dzięki za wyjaśnienie.

Znalazłem informację, że SSDT/Generate/CStates oraz SSDT/Generate/PStates muszą być ustawione na False oraz SSDT/Generate/PluginType na True aby natywny power management działał. 
Obie te rzeczy są ustawione poprawnie w konfigu UnibootX dla Haswella, tak więc cytowany wyżej wpis można usunąć z poradnika. Obecnie może wprowadzać w błąd.

• 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 1 year later...

Cześć.

Zrobiłem według instrukcji, unibox prawidło się włącza i mogę przejść do instalacji macOS Sierra. Podczas próby instalacji dostaję komunikat: "Przed pobraniem i odtworzeniem systemu macOS, Apple musi sprawdzić, czy ten komputer kwalifikuję się do tego."

Po zamknięciu komunikatu nic się nie dzieje. 

Może ktoś poradzić co mogę z tym zrobić?