radek97 Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 w CLOVERZE nie działa mi klawiatura USB. Myszka działa. W systemie klawiatura już działa. Ale niestety w boot screenie Clovera nie działa. Jak to odpalić ? Drugie pytanie to jak bootować WINDOWS z Clovera. Instalacja na zwykłym biosie nie UEFI(płyta bez UEFI) i bootowanie windows nie działa. Narazie robię tak ,że na pendrivie mam chameleona. Czy clover może odpalić chameleona zainstalowanego na innej partycji>? Ubuntu tez mi Clover nie odpala. Grub zainstalowany na partycji linuxowej i nie wczytuje GRUBA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`jacekza1 Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 Witam Posiadam płytę p8p67 asusa karte graficzną 750ti zestawu pod którą płyte powinienem użyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 7, 2016 Author Report Share Posted April 7, 2016 Najodpowiedniejszy będzie zestaw dla Z68. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roratoga Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 Witam Czy ten nowy clover da rade z lapkiem z mojej sygnatury ? Czy coś będę musiał niestandardowego kombinować ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted May 26, 2016 Author Report Share Posted May 26, 2016 Musiałbyś na bazie jakiejś konfiguracji przygotować swoją własną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roratoga Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 Polecisz cos tak żeby zainstalować ? Do tej pory miałem maca na chameleonie ogólnie prawie wszystko działało musiałem się tylko pilnować żeby klapki nie zamykać ani nie usypiac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted May 27, 2016 Author Report Share Posted May 27, 2016 Nie da rady na szybko nic użyć z tych konfiguracji... musiałbyś porzeźbić je od zera... Jak masz jakikolwiek OS X, to zrób sobie pendrive i naprzemiennie startuj z pendrive z cloverem i testuj jego działanie, nanoś poprawki jak jesteś w systemie uruchomionym z chameleona. Jak osiągniesz satysfakcjonujące działanie to będziesz mógł prosto zmigrować clovera na dysk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnon Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Najnowszy UniBootX, kiedy wypakuję z zipu, nie ma rozszerzenia - jest to po prostu plik bez żadnego rozszerzenia. Poprzednia wersja ma rozszerzenie .img. Od czego to jest zależne? Bo oba poprawnie się nagrywają na pendrive Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted June 17, 2016 Author Report Share Posted June 17, 2016 Od tego czy pamiętałem dodać ".img" czy nie. Widać tu zapomniałem. Notabene ponad 6 miesięcy wisi i nikt nie zauważył tego "drobiazgu". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnon Posted June 17, 2016 Report Share Posted June 17, 2016 Notabene ponad 6 miesięcy wisi i nikt nie zauważył tego "drobiazgu". bo w sumie to i tak się poprawnie nagrywa na pendrive a w razie czego samemu można na końcu dopisać .img Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emde Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 0:100 0:000 Clover revision: 3320 running on MS-7971 0:100 0:000 ... with board Z170-A PRO (MS-7971) Na którym configu się oprzeć przy takiej płycie? Nie widzę żadnego configa dla Skylake Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted September 17, 2016 Author Report Share Posted September 17, 2016 Niestety nie ma configu pod skylake. Mozesz się wzorować z97 i go zmodyfikować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted September 28, 2016 Author Report Share Posted September 28, 2016 Będę aktualizował na dniach UniBootX do wersji kompatybilnej z macOS Sierra - czy chcecie abym dorzucił AppleALC do standardowych kextów? Jeśli tak to jakie wersje do jakich systemów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosmo Posted October 9, 2016 Report Share Posted October 9, 2016 kiedy można się spodziewać aktualizacji ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted October 9, 2016 Author Report Share Posted October 9, 2016 Na dniach... poprzestawiałem forum, wezmę się w następnej kolejności za aktualizację UniBootX. Tu osobiście bym prosił o informacje, co dodać domyślnie, jakie są największe bolączki z jakimi się borykacie, może jakiś kextów brakuje np do sieci, lub czy chcecie abym dołożył i przerobił configi pod np AppleALC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpha Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Jak tam temat aktualizacji ? Kosmo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted October 30, 2016 Author Report Share Posted October 30, 2016 Sierra nie chce u mnie działać na 2 monitorach, co zdemolowało moje środowisko testowe... trochę cierpliwości, postaram się to zrobić w przeciągu paru następnych dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpha Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 Właściwie udało mi się wczoraj zainstalować Sierrę na starym UniBoocie podmieniając tylko Clovera, więc z mojej strony nie ma już pośpiechu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted October 30, 2016 Author Report Share Posted October 30, 2016 Bo faktem jest, że configi z UniBootX starałem się napisać tak, aby były uniwersalne. Nowy Clover sam podstawia rzeczy potrzebne do działania El Capitan czy Sierry. Właściwie jedyna rzecz to mogą nie działać wszystkie porty USB, ale w czym problem aby poszukać działającego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebanik Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 Serwus! Mam, dziwny problem. Za nic nie moge wystartowac UBXC na laptopie (Lenovo W520, HD3000 i quadro 1000m). Zawsze bootowanie z pena konczy sie czarnym ekranem i migajacym kursorem. Clover bootuje sie normalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted November 17, 2016 Author Report Share Posted November 17, 2016 UniBootX to clover... skoro piszesz, że clover się bootuje, to nie rozumiem co się nie bootuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebanik Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 Nie laduje sie GUI UniBootX'a. Mam czarny ekran i migajacy kursor. Co ciekawe, dump po wcisnieciu F2 dziala. Pierwszy raz mam takie cos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted November 18, 2016 Author Report Share Posted November 18, 2016 To nie jest rozmowa na tę wątek. Załóż temat w stosownym dziale, opoisz dokładnie krok po kroku co robisz, na jakim sprzęcie. Tylko w ten sposób dasz sobie szansę aby ktoś Ci pomógł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptrfree Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 Witam, jeśli ktoś przygotowuje instalację pod Windowsem nazwę płyty głównej można także sprawdzić programem CPU-Z. W logu miałem "... with board Toronto 5A2" Po uruchomieniu programu CPU-Z w zakładce Mainboard kryje się właśnie nazwa Toronto 5A2, oraz kod modelu. Być może komuś pomoże, ja jestem na etapie szukania konfiguracji. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted November 18, 2016 Author Report Share Posted November 18, 2016 Cenna informacja. Dziękujemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts