Morbios Posted November 24, 2016 Report Share Posted November 24, 2016 Panowie, moja konfiguracja Plyta AsusP8P67 Deluxe Procesor i7-3770 3.40 Grafika MSI GT610 Laduje sie ale potem czarna dziura i kursor w czarnej odchlani Poniewaz mam starego powerbooka do kopiowania czy ktos z was moglby mi podeslac rozpakowanego Clowera?? Na moim staruszku juz nie startuje instalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
under88 Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 u mnie to wyglada tak. odpalam przez wbuodowany bootmanager i jedyne co się pojawia to czarny ekran z migającym kursorem. jakieś sugestie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted December 11, 2016 Author Report Share Posted December 11, 2016 Ustaw kolejność w BIOSie - przez "F8" nie zawsze płyta poprawnie wybiera urządzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
under88 Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 @314TeR Jest cały czas ustawiany boot na to co jest na pendrivie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted December 13, 2016 Author Report Share Posted December 13, 2016 To na kluczu nie możesz mieć UniBootixa. On jest tak skonstruowany, że albo odpala legacy, albo uefi... Migający kursor sugeruje brak trybu legacy. Sprawdź czy na pewno dobrze odtworzyłeś. A może masz klucz uwalony... Ciężko mi spekulować... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbonio Posted December 15, 2016 Report Share Posted December 15, 2016 I jak tam z updatem? Trzeba właściwie robić coś więcej poza aktualizacją Clovera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariodj Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 można spodziewać się predefiniowanych płyt pod z170? ogólnie czy w planach jest odświeżenie pod nowsze zabawki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted December 27, 2016 Author Report Share Posted December 27, 2016 Planowane jest - dziś wrzuciłem aktualną konfigurację pod Z97-Pro Gamer. Wraz z aktualizacją do wersji z aktualnym cloverem zaktualizuję configi pod El Capitana i pod Sierrę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted January 4, 2017 Author Report Share Posted January 4, 2017 UniBootX Clover wraz z wszystkimi aktualizacjami pod El Capitan i Sierrę został dodany do działu pliki. Link do pobrania w pierwszym poście. mariodj and pasazer13 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad2271 Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Dostaje takie cudo. (p7p55lx) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Zmień klucz USB na inny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad2271 Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 Tzn? Rozumiem że nie chodzi o fizyczny 'klucz', jako pendrive? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 Tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad2271 Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 Faktycznie zbootowało. Mam natomiast takie pytanie, czy po instalacji, unibootx sam pokopiuje odpowiednie pliki? Jak to wygląda? Przeprowadzałem wczoraj instalacje uzywająć unibeast a pozniej multibeast. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted January 9, 2017 Author Report Share Posted January 9, 2017 Tu nic samemu się nie dzieje - wszystko pod kontrolą ma operator. Klucz jest zbudowany w taki sposób aby odpalić możliwie jak największą ilość podzespołów bez jakiejkolwiek modyfikacji systemu. Równie dobrze możesz pozostawić clovera na kluczu i z niego uruchamiać system. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzicho Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 Udało mi się, uruchomić clovera i dojść do etapu proby instalacji Sierry. Niestety, wyrzyca mi błąd : AppleUSBHostController : setPowerStateGated: going to state 2 failed with 0x00002bc AppleUSBHostController : setPowerStateGated: going to state 1 returned 0xe00002e9 AppleUSBXHCI: raiseOnePowerStateTo: host controller was not halted, USBStatus 0x00000000 czyli cos z USB, czy podpowiecie co może być przyczyną? Komputer Asus Zeenbook UX31E Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gelo3d Posted March 19, 2017 Report Share Posted March 19, 2017 Witam a jesli utworzyłem klucz windowsem i na starym laptopie asusa działa menu clovera. A na nowszej toshiba l50 125 b nie działa mimo, ze zmieniam wszystkie możliwe opcje ? Jest czarny ekran da się wcisnąć numer locka, tak jakby nie było obrazu, ale też jakiegoś freezza nie złapało. Jakieś pomysły ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roratoga Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 takze na nowszym laptopie nie moge odpalic clovera czy z uefi czy bez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasior22 Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Witam poszukuje konfiguracji pod taki zestaw : Procesor intel core 2 quad q6600 2.40 ghz socket 775 Ram 6 gb ddr 2 1066 Grafika nvidia gt 710 2gb ddr5 pci express dysk ssd 120 gb adata oraz sata wd green 500 gb płyta główna gigabyte GA-P35-DS3L Pytanie czy sierra na tym ruszy?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reyder Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
music Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Witam poszukuje konfiguracji pod taki zestaw : Procesor intel core 2 quad q6600 2.40 ghz socket 775 Ram 6 gb ddr 2 1066 [/size] Grafika nvidia gt 710 2gb ddr5 pci express dysk ssd 120 gb adata oraz sata wd green 500 gb płyta główna gigabyte GA-P35-DS3L Pytanie czy sierra na tym ruszy?? sprawdzałem procesor nie obsługuje instrukcji sse4.1 aby działała Sierra, ale El Capitan już zadziała więc można spróbować. Tylko nie wiem co z kartą graficzną, trzeba sprawdzać przez wyszukiwarkę Google? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegarek Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 A ja posiadam Lapka specjalnie kupiłem go pod Osx 2 lata temu i nawet odpaliłem osx- a. ale nigdy nie doszedłem do tego jak zrobić dźwięk i grafike... na tą chwilę chcę znów zacząć walkę z nim , : HP ProBook 450 G1 Procesor: Intel Core i7-4702MQ (4 rdzenie, od 2.20 GHz do 3.20 GHz, 6 MB cache) Pamięć: 16 GB (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz) Dysk: 256SSD i 750 GB SATA 5400 obr. Grafika: AMD Radeon HD 8750M, + Intel HD Graphics 4600 Zmieniłem org kartę sieciową na atheros 2985 (sieć nawet mi działała) High Definition Audio Device driver and is supported on Hewlett-Packard HP ProBook 450 G1 Ktoś pomoże z tym zestawem >??? Niby jest łatwo to zrobić ale zawsze mi coś nie działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasazer13 Posted April 23, 2017 Report Share Posted April 23, 2017 Jest może w planach nowa wersja UniBootX z nowym Cloverem 4061? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 23, 2017 Author Report Share Posted April 23, 2017 Tak, postaram się ją przygotować w ciągu najbliższych paru dni. pasazer13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hajne Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Próbuję po raz pierwszy zainstalować Sierrę, clover ładnie się załadował, ale przy próbie instalacji systemu (z drugiego pendriva, oczywiście sformatowanego tak jak trzeba), gdy w cloverze klikam enter, włącza się czarny ekran, na którym u góry miga tylko pojedyncza kreseczka, nie mam w ogóle opcji wybrania nośnika z systemem. Próbowałem z włączoną i wyłączoną kartą, ale jest cały czas to samo. 4670k z87 gryphon gtx 560ti Wiem, że karta nie jest w pełni wspierana, ale czy to aby na pewno jej wina? Chyba nie powinna blokować instalacji, a problem tkwi w czym innym. Na dniach i tak będzie wymieniana i nie wiem czy jest sens przełączać się na Intel HD 4600. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts