reyder Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Power ManagementPłyta ma od kopa odblokowany PM, nie trzeba żadnego patcha. Karta sieciowa (Atheros AR8161)Do tej karty dostępne są 2 kexty, AtherosL1cEthernet.kext i ALXEthernet.kext. Zalecam używanie tego pierwszego, co prawda drugi jest nowszy ale jest bardzo niestabilny. Oparty został o driver alx z Linkuxa, który porzucił wsparcie dla tego kodeka. Kext jest skompilowany przeze mnie bez debug mode. Karta muzyczna (VIA VT2021)Jest możliwe odpalenie za pomocą AppleHDA lub VoodooHDA. Ja osobiście używam Voodoo, gdyż działają na nim wszystkie porty. Nie spotkałem się z zmodyfikowaną wersją AppleHDA, która obsługiwałaby wszystkie lub większość ważnych portów. Kext jest skompilowany przeze mnie z poprawionym MIC, gdyż działał bardzo cicho podczas nagrywania dzwięku. USBPłyta posiada 4 porty USB 3.0, 2 Intela i 2 Etron EJ168. Jeśli potrzebujesz używaj tych Intela (dokładnie to są TE). Etron da się odpalić innym kextem ale jest on nie stabiliny na nowszej wersji OS X. Kexty w załączniku: AtherosL1cEthernet.kext VoodooHDA.kext https://mega.nz/#F!J9AARSzR!-jahRNKxXfoI19W5a4vFgw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek_bogdan Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 PYTANIE. Mam dodać tylko folder Clovera ? Co z SSDT ? SSDT zależy od procesora, więc każdy musi sobie wygenerować samodzielnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 SSDT NIE dodajemy. Najlepiej jak zbierzesz to na wzór przykładowych konfiguracji na UniBootX. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts