Jump to content
Sign in to follow this  
razor1995

MSI B85M-G43 - Instalacja OS X, pytania

Recommended Posts

Cześć, wymieniłem niedawno sprzęt, więc chciałbym zainstalować OS X na nowo. Na starym sprzęcie ( http://hamac.pl/topic/10671-gigabyte-ga945-gzm-s2/ )instalacja w końcu poszła i OS X działał. Teraz mam taki sprzęt:

Płyta - MSI B85M-G43
CPU - Intel Core i3 4170 @3,7 GHz
GPU - nVidia GeForce GTX 750Ti
RAM - 4x4 GB Crucial 1600 MHz DDR3
SSD -Patriot Blaze 120GB SSD (SATA3), Seagate Pipeline 320GB HDD (SATA2)

Karta Wi-FI - TP-Link TL-WR-727N

Klawiatura pod PS2 USB, mysz bezprzewodowa pod USB.

OS - Windows 10 x64 GPT (chciałbym multiboot z Win10 odpalającym domyślnie)

Macie dla mnie jakieś propozycje, jakie tutaj kexty wrzucić, żeby to najlepiej działało ? Dysponuję dwoma pendrive 8GB + 16GB , jeden na Clovera, drugi na obraz systemu.

 

Zakładam, że teraz działam wg. tego tutka: http://hamac.pl/topic/11957-instalacja-os-x-1011-el-capitan-krok-po-kroku/http://hamac.pl/topic/11766-windows-przygotowanie-klucza-z-recovery-hd-do-instalacji-os-x-1011/ 

Edited by lukaszuk1995

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na czas instalacji odpalaj z parametrem nv_disable=1. Potem zainstaluj webowe drivery NVidii, usuń nv_disable i zamiast niego bootuj z parametrem nvda_drv=1. Audio odpalisz sposobem z forum. Ethernet to Realtek 8111 (rev. G o ile dobrze pamiętam), kext łatwy do znalezienia. Wi-Fi raczej nie do odpalenia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na czas instalacji odpalaj z parametrem nv_disable=1. Potem zainstaluj webowe drivery NVidii, usuń nv_disable i zamiast niego bootuj z parametrem nvda_drv=1. Audio odpalisz sposobem z forum. Ethernet to Realtek 8111 (rev. G o ile dobrze pamiętam), kext łatwy do znalezienia. Wi-Fi raczej nie do odpalenia.

 

Odpalam Clovera z nv_disable=1, robię wszystko zgodnie z tym jednak instalator nie odpala, ładuje się, ale po Apple logo występuje black screen i nic się nie dzieje.

Próbowałem też ruszyć gotowe distro, tam instalator się ładuje, ale przy próbie instalacji, zawiesza się na pozostałym czasie - 14 minut. 

Dodatkowo przy dostosowywaniu Clovera z tego poradnika nie wiem jaką nazwę płyty zamienić, bo nie ma tam mojego chipsetu.

Zaktualizowałem specyfikację w pierwszym poście. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.