Jump to content

Karty NVIDII i monitory 4k - co działa i jak działa w OS X.

Recommended Posts

• 1 year later...

CUDA raczej nie uświadczysz już w macOS powyżej 10.13.6. Jak chcesz mieć nowszego macOSa niż 10.13.6 to i tak czeka Cię przesiadka na Radeona. Można jeszcze poczekać kilka tygodni aż pierwsze nowe Mac Pro pokażą się u klientów. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź Apple na niemożliwość uruchomienia aktualnych modeli VGA od nvidii w nowym Mac pro.

Po cichu liczę, że użytkownicy zgłoszą blokowanie do jakiś urzędów antymonopolowych...

Chociaż jak myślę o teoretycznej wydajności Mac Pro vs Threadripper 3970X już Mac Pro wydaje się przestarzały, a przyszły rok i premiera 3990X pozamiata w ogóle intela i apple z Mac Pro.

• 5 months later...

Wracając poniekąd do tematu.

Natrafiłem na taki artykuł: https://www.4kshooters.net/2020/04/28/15000-mac-pro-vs-5000-threadripper-for-video-editing/

i ludzie w komentarzach piszą:

Cytat

Threadripper does run Hackintosh, you just need a Radeon VII with 16 GB as the video card.

Czy to prawda? Jeśli tak to czy to jest stabilne? :)

12 godzin temu, nurek napisał:

Wracając poniekąd do tematu.

Natrafiłem na taki artykuł: https://www.4kshooters.net/2020/04/28/15000-mac-pro-vs-5000-threadripper-for-video-editing/

i ludzie w komentarzach piszą:

Czy to prawda? Jeśli tak to czy to jest stabilne? :)

Uruchomić się da, ale hackintosh na AMD to niestety nadal proteza - do benchmarków spoko, ale np. natywnego PM'u na takim setupie nie uświadczysz. Mogą pojawić się też problemy z niektórymi programami pro, które korzystają z instrukcji Intela.