Jump to content

Wasze opinie na temat iPhonów

Recommended Posts

Nigdy nie kupuje wersji S, bo to poprostu robienie ludzi w ch...a. Nie rozni sie niczym, po za paroma MHz i przypuszczam, ze wypuszczajac wersje np.6, 6S jest juz gotowa dawno.

Mam obecnie 6+ i nastepny bedzie 7, jesli bedzie na to zaslugiwal.

też nie do końca..

iPhone 6S: Apple A9 64-bit dual-core 1.84GHz, PowerVR GT7600 GPU, 2GB RAM

iPhone 6: Apple A8 64-bit dual-core 1.4GHz, PowerVR GX6450 GPU, 1GB RAM

te 2GB ramu da sporo przy kolejnej aktualizacji do ios10 gdzie pewnie 6 zacznie już lekko lagować, nie wspominając o poprzednich iphonach. 

Nigdy nie kupuje wersji S, bo to poprostu robienie ludzi w ch...a. Nie rozni sie niczym, po za paroma MHz i przypuszczam, ze wypuszczajac wersje np.6, 6S jest juz gotowa dawno.

Mam obecnie 6+ i nastepny bedzie 7, jesli bedzie na to zaslugiwal.

Ja nigdy nie kupię wersji bez "s". Wersja goła właśnie to robienie betatesterów nowych rozwiązań i to co nie działa, poprawiają w modelach z "s".

4 - pierwsza retina - sypiące się wyświetlacze - żółte plamy, słynny antena gate, mulenie masakryczne w 7-dem. 4s - brak w/w wad.

5 - rysująca się obudowa, praktycznie te same bebechy co w 4s a znów większy wyświetlacz. 5s poprawiona obudowa, 64 bitowy dwurdzeniowy CPU, prawie 2 razy szybszy od tego w 5.

6 - nowy większy wyświetlacz, wyginająca się obudowa, słabe bebechy - 6s 2GB RAM, szansa że nie zamuli go 10-tka.

Też jestem zdania, że obecnie minimalnym iPhonem jaki powinno się kupić to 6s z min 64GB flasha... Z 16GB w iOS9 w 5s zostaje 11 z hakiem... to za mało aby swobodnie używać telefonu... Ja np nie wieżę w bezpieczeństwo usług chmurowych Apple i nie mam zamiaru wysyłać do nich swoich zdjęć aby potem mógł je cały świat podziwiać tak jak nagie zdjęcia celebrytek, aktorek. 

Teraz w iCloud można używać dwustopniowej weryfikacji, co jest niezłym zabezpieczeniem. Poza tym, nawet w najbardziej bezpiecznej chmurze nie trzymałbym rzeczy bardzo osobistych. Jak już bym musiał, to dodatkowo bym takie dane zaszyfrował AES-em 256 z silnym hasłem. Sam korzystam z Dropboxa i jestem zadowolony. Ma bardzo duże wsparcie aplikacji firm trzecich i dwustopniowe uwierzytelnienie. Jedyne co bym im zarzucił, to fakt, że szyfrują dane, ale mają do nich dostęp.

• 4 weeks later...

Arnon, przede wszystkim jaki masz budżet(ew jak szybko dozbierasz) i preferencje? Liczy się to jak korzystasz z telefonu. Jeśli masz kasę na 6 a przez 6S miałbyś przebiedować parę miesięcy na jakimś szajsie to IMO lepiej kupić 6. Bo potem będzie blisko do 7 i śpiewka będzie ta sama.

Ogólnie to tak:

Jak robisz dużo zdjęć, masz sporo muzyki to wersje 16GB odpadają na starcie.

Najważniejsze różnice:

2 GB RAM, szybszy procesor i pamięć bardziej upodobniona do dysków SSD (szybsza). Jeśli odpalasz paręnaście apek czy kart w Google - odczujesz. Jeśli nie - nie sądzę, przynajmniej do n wersji IOS'a.

Aparat.

Odpowiedz więc sobie sam , zgodnie z zasobnością portfela, szybkością jej wzrostu i preferencjami.

W zasadzie, to postanowiłem jednak kupić coś na androidzie. Za mniej, niż 1000zł dostałem 3gb ramu, 8-rdzeniowy procek mt6753, 16mpx aparat tylni i 8mpx aparat przedni, ekran full hd, czytnik linii papilarnych. Telefon zapieprza jak petarda :D No i ile pieniędzy mi w kieszeni zostało :P

Czy mógłbyś sprawdzić czy obydwa sloty SIM obsługują LTE?

W większości podobnych sprzętów LTE jest tylko na karcie 1, a na drugiej jest tylko 2G.

Podaj dokładnie jak to wygląda w tym telefonie.

Jasne, sprawdzę jutro (dzisiaj na razie nie mam dostępu do jakiejś drugiej karty sim) :P

• 4 weeks later...

O tym że iphony naprawiane poza autoryzowanymi serwisami się uceglają pewnie słyszeliście ;)

http://www.antyradio.pl/Technologia/Mobile/Apple-niszczy-iPhone-y-w-trosce-o-ich-wlascicieli-6474

Ja się zastanawiam czy/jak to wpłynie na ceny używanych

No bo teraz zakup to trochę loteria: przeżyje update czy nie? Sprzedający naprawiał przycisk czy nie? Mówi że nie, ale kto go tam wie. Trzeba mieć cojones żeby wcisnąć "aktualizuj".

A może takich kwiatków przybędzie w przyszłości. Bezpieczny wyświetlacz wymyślą np. (zintegrowany z przyciskiem).

Ale chyba jednak chętni na japko się zawsze znajdą