krzyssp Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Jakoś mnie to mimo wszystko nie zachęca do update'u, troche sie o płynność boję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosmo Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Warto w tej chwili kupować najnowszy model ( iphone 6s Plus), czy czekać na premierę wersji siódmej ? ( jestem bardzo cierpliwym człowiekiem ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czyzo Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Wszystko zależy od zasobności portfela. Aktualnie 6S osiągnął przyzwoite ceny, 7 można spodziewać się dopiero na Jesień a ich ceny będą kosmiczne. Na dzień dzisiejszy 6S działa bardzo dobrze, czytaj poprawiona wersja 6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnon Posted February 26, 2016 Author Report Share Posted February 26, 2016 To prawda, ceny 7 będą na początku kosmiczne, natomiast Apple podobno szykuje wielkie zmiany i nowości wraz z wydaniem nowego iPhona. Wszystko zależy od tego, ile pieniędzy chcesz przeznaczyć na nowy telefon Mi osobiście nie podoba się design iPhona 6 i 6s, w moim odczuciu jego tył wygląda jak taka tania plastikowa zabawka. O wiele lepiej prezentował się iPhone 5s i myślę, że iPhone 7 również będzie się prezentować lepiej, niż iPhone 6/6s. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Zawsze "mydełko fa" można wsadzić w porządną obudowę, która nie tylko zabezpiecza telefon przed uszkodzeniem podczas upadku, ale też poprawia wygląd i uchwyt, który wg mnie w 6s jest wyjątkowo kiepski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyx Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Z wyrobami Apple jest problem... kupujemy jak cena robi się normalna i bardzo szybko potem okazuje się, że kupiliśmy model z poprzedniej generacji... bo wszedł nowy Taki model sprzedaży... ale według mnie to tylko telefon. Wygodny telefon A rozsądni użytkownicy zakładają na plecki osłonę, polecam to zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyssp Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 Ja mam Lifeproof Fre - bez niej telefon jakoś dziwnie w łapie siedzi, no i nie boję się upadku. Poza tym telefon nie wygląda jak IPhone, chociaż ja tam wygląd 6tki lubię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamiPL Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 @krzyssp masz 6/6s czy plusa? plus pewnie mega cegłowato by w tym etui wyglądał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyssp Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 6 zwykłego, a mimo to wygląda jak cegła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnon Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 Powiem szczerze, że cieszę się, że nie kupiłem iPhona 6. Męczyłbym się z 1gb ramu oraz bardzo mało wytrzymałą konstrukcją (ja jak kupuję telefon, to nienawidzę nosić case'ów, albo ewentualnie noszę takie bardzo cienkie). Brakowałoby mi również androidowego roota i programów typu Lucky Patcher A jak dla mnie, jest to duża zaleta androida (jailbreak na iOS ma o wiele mniej możliwości). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyssp Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Noo, tzn moim zdaniem to zależy od tego co kto lubi, mi sie po prostu znudziło grzebanie w Androidzie - to chyba kwestia gustu, kiedyś nie wyobrażałem sobie telefonu bez custom romów jeden gb ramu serio wystarcza, telefon nie zwalnia, przynajmniej na 8.4.1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Wgraj - 9-ty system... ja zarówno na 5s jak i nawet na nowym 6s widzę mikro przycięcia systemu... Faktem jest że iOS 8.x chodził płynniej, ale z drugiej strony wygląda na to, że te mikro przycięcia nie są z winy "słabego" sprzętu a jeszcze jakiegoś bug'u w samym iOS. Co do obudowy, wcześniejsze telefony zawsze nosiłem w skórzanych wsuwkach Krusell, ale po tym jak iP 5s jest dosłownie papierowy zmieniłem podejście... jedna gleba i masz po telefonie. Moja kobieta załatwiła na amen dwa i5 5s w ten sposób, co z starszymi modelami po prostu nie miało miejsca. Od tamtej pory obowiązkowy bumper + jakieś zabezpieczenie ekranu. Mi osobiście przypadła do gustu obudowa Spigen + dobrane szkło na ekran. Rezultat, to każdy mm powierzchni telefonu jest zabezpieczony, obudowa ma testy militarne potwierdzające, że gleba na beton z wysokości 1,2m nic nie zrobi telefonowi więc teraz jestem spokojny, a dodatkowo poprawiony uchwyt. Nie przejmuje się że spadnie w aucie na podłogę jak wyjmuję z kieszeni, czy w innej sytuacji. Szkło jest najwyższej jakości, ma super warstwy oleofobne i w odczuciu niczym nie różni się od smyrania prawdziwego ekranu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnon Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 mi sie po prostu znudziło grzebanie w Androidzie - to chyba kwestia gustu, kiedyś nie wyobrażałem sobie telefonu bez custom romów Tu nie chodzi o samo grzebanie, dzięki Lucky Patcherowi (który korzysta z roota) mogę np. usuwać sobie irytujące reklamy z aplikacji i wieele więcej lubię również takie drobne możliwości, jak zmiana czcionki w telefonie na ładniejszą, zmiana emoji itp. A custom romu nie zamierzam instalować, bo akurat na moim tel jest czysty, nie zamulający android, gorzej jest np. z Samsungami, gdzie obowiązkiem jest custom rom, bo ich nakładka systemowa strasznie muli... Co do iPhonów, moja przyjaciółka ma iPhone 5, chciała kupić sobie iPhona 6, idzie do sklepu, bierze go do ręki i takie "boże, to wygląda jak plastikowa zabawka" i rezultat jest taki, że została przy swoim ip5 i czeka na premierę ip7. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamiPL Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Co do iPhonów, moja przyjaciółka ma iPhone 5, chciała kupić sobie iPhona 6, idzie do sklepu, bierze go do ręki i takie "boże, to wygląda jak plastikowa zabawka" i rezultat jest taki, że została przy swoim ip5 i czeka na premierę ip7. według mnie ostatni ładny iphone to 4/4a, 5 wygląda ładnie, ale wersja gold / silver, ta ciemna to taka z 4Liter , podobnie 6/6s jedyne te jaśniejsze mi przypadły do gustu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyssp Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 A powiedzcie mi czy dla tej minimalnie wyższej płynności warto zostawać na 8.4.1, czy 9.2 daje zauważalne plusy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reyder Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 A powiedzcie mi czy dla tej minimalnie wyższej płynności warto zostawać na 8.4.1, czy 9.2 daje zauważalne plusy? 8.4.1 posiada krytyczny błędy bezpieczeństwa, który jeśli dobrze pamietam pozwala aplikacji bardzo łatwo uzyskać dostęp do kernela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Dla mnie 9-ty system przede wszystkim ma tryb DND z możliwością automatycznego ustawienia, wreszcie mnie handlowcy sprzedający kapustę czy inny rewelacyjny kredyt nie budą o 7-dmej rano, kiedy to położyłem się np 2h wcześniej kończąc pracę. Z innych drobiazgów które dostrzegłem, to powrót do poprzedniej aplikacji, np otwierasz link w mailu i przerzuca Cię do safari, to w safari widzisz na górnej belce z jakiej aplikacji skoczyłeś i masz do niej prosty powrót, wystarczy kliknąć na ten znacznik. Co Ciekawe - od miesiąca mam 6s i na nim obserwuję też taki mikro-przycięcia jakie widziałem na 5s, więc być może to nie wina samego 5s a coś skopali w optymalizacji samego softu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyssp Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 A jak z Task Switcher? Ten w iOS 8 bardzo mi się podoba, w 9 wygląda to zdecydowanie gorzej, no i nie ma kontaktów na górze - ale czy idzie się przyzwyczaić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnon Posted February 29, 2016 Author Report Share Posted February 29, 2016 Jak masz Cydię to chyba możesz sobie zmienić wygląd multitaskera w iOS 9. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyssp Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Nahhh, chce mieć możliwie czystego iPhonea ze względów ogolnie pojętego bezpieczeństwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Moim zdaniem task switcher jest gorszy niż ten w iOS 9 - trudniej się przełącza aplikacje, ubija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamiPL Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Właśnie przesiadłem się z iPhone 5 na 6s plus - różnica w działaniu jest nie do opisania. Ludzie narzekają, ze bateria jest słaba - dla mnie jest rewelacyjnie. Całe dnie spędzam za kołkiem, telefon podłączony ciagle pod Bluetooth w aucie + muzyka ze spotify + sygic, na koniec dnia telefon ma jeszcze około 40% bez doładowywania w ciagu dnia. Przesiadka jak najbardziej udana Jedyne czego mi ciagle brakuje to szybszego dostępu do włączania danych komórkowych, mogliby wykorzystać chociażby ta funkcje 3D Touch na ikonce od ustawień, ewentualnie gdzieś w dolnym rozwijanym pasku .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts