Apcio Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 (edited) Instalacja Maca na Komputerze z AMD to praca trudna i żmudna... Ale czy napewno, Z Tym Poradnikiem dowiecie się że nie: Wymagania: - TransMac - Yosemite.Zone 10.10.1 z Obsługą AMD od Niresh - 4 GB Ram - Procesor AMD (FX) - Ten Poradnik - μTorrent - Pendrive min. 8 GB - Zamiana IDE na AHCI 1. Przygotowanie Yosemite Zone Pobierzemy z strony [!CIACH!] Pobieramy tam plik o nazwie: Yosemite_10.10.1_DMG.zip oraz TransMac.zip Tu Się Przyda μTorrent - Pobiera sie ok. 30 minut. Zamieniamy w Biosie/UEFI IDE na AHCI 2. Instalacja Na Pendrive Instalujemy Program Transmac, Po Instalacji Uruchamiamy go jako Administrator. Aby Nagrać System Robimy: Format disk for Mac, Pozniej Restore Image to Disk, Szukamy Pliku o Nazwie Yosemite-Zone.dmg i Klikamy OK - Czekamy Ok. 30-45 minut. Pojawi Sie Napis Restore Complete - Klikamy OK i Resetujemy Komputer w Boot Menu Ustawiamy USB (USB-HDD) 3. Instalacja Aby Instalator Mac OS X się Włączył Musimy Wpisać Flagi: /amd(64) PCIRootUID=1 npci=0x2000(3000 jesli nie zadziala) -v Czekamy 5 minut aż się załaduje, Wybieramy Użyj Polskiego jako języka głównego i dalej - po kliknieciu włączamy narzędzia i Narzędzie dyskowe - Wymazujemy(Formatujemy) dysk w Formacie Mac OS X Extended (Kronikowany) - Wylaczamy Narzędzie dyskowe Dalej - Pokaze sie informacja - Polecam zrobic jej zdjecie - dalej, Wybieramy Drugi Dysk (Nazwa Tą ktora wybraliscie, nie Yosemite Zone) - Customize: Bootloader: Chameleon Standard, Kexty: Wszystkie, Opcje bootowania: NPCI(ToKtoreWamDziala) PCIRootUID=1 - Akceptuj, Dalej, Czekacie ok. 16-20 minut po tym czasie mozecie wyjac USB 4. Pierwsze Uruchomienie Pierwsze Uruchomienie Robicie z Flagami: GraphicsEnabler=No|Yes - Na Dole Napisze ktore na No, a Ktore Na Yes npci(to ktore wam dziala) -x -v 5. Konfiguracja Klikacie Dalej, Wybieracie Polski Pro - Dalej, Klikacie Ze pomijacie iCloud, pozniej konfigurujecie jesli bedziecie chcieli, czekacie ok.10 minut po stworzeniu konta i resetujecie, Wpisujecie te same flagi ale bez flagi "-x" - Logujecie sie i Pobieracie UniBeasta, Konfigurujecie kexty tak jak chcecie... 6. Kexty Wybieracie Pierwsza opcje w Quick Start, Pozniej wybieracie wlasne Kexty 7. Dziękuje za uwagę Dziękuję za Uwagę, i Przepraszam za wszystkie Błędy - Mam tylko 12 Lat 8. GraphicsEnabler GraphicsEnabler=YesATI Radeon 4xxx GraphicsEnabler=NoAll ATI/AMD Radeon 5xxx, 6xxx, 7xxx, Rx-200 Edited February 8, 2017 by oswaldini Zakaz zamieszczania linków do pirackich treści ! Joza 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest SenioR Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Sorki, ale to nie jest najlepsza metoda na instalację. Prościej i lepiej działający OS X postawisz za pomocą retaila i Pandora's_Box i taki system dopiero działa naprawdę dobrze. Jak zrobić pena z systemem dla AMD znajdziesz w YOUTUBE. Wierz mi tak zrobiony system będzie działał o wiele lepiej niż Yosemite.Zone wiem z własnego doświadczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JEDI_V Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 SenioR-wierz, nie wież Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest SenioR Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 SenioR-wierz, nie wież A o co Ci chodzi to już tylko ty wiesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 No chyba nie, ja też wiem. Poradnik niestety napisany na kolanie, usunięto treści niezgodne z regulaminem ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
devo Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Co to znaczy wybieracie wlasne kexty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest SenioR Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 No chyba nie, ja też wiem. Poradnik niestety napisany na kolanie, usunięto treści niezgodne z regulaminem ! Wiem wierz bo wiara. A mój pierwszy wpis to nie poradnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest SenioR Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Co to znaczy wybieracie wlasne kexty? Każdy ma swoją konfigurację sprzętową (karta wifi, grafika, karta dzwiękowa itd.) i dlatego musi dobrać do nich kexty działające z jego sprzętem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts