Jump to content

Jak Zainstalować OS X 10.10 na Komputerze z AMD

Recommended Posts

Instalacja Maca na Komputerze z AMD to praca trudna i żmudna... Ale czy napewno, Z Tym Poradnikiem dowiecie się że nie:

Wymagania:

- TransMac

- Yosemite.Zone 10.10.1 z Obsługą AMD od Niresh

- 4 GB Ram

- Procesor AMD (FX)

- Ten Poradnik :D

- μTorrent

- Pendrive min. 8 GB

- Zamiana IDE na AHCI

1. Przygotowanie

Yosemite Zone Pobierzemy z strony [!CIACH!] Pobieramy tam plik o nazwie: Yosemite_10.10.1_DMG.zip oraz TransMac.zip Tu Się Przyda μTorrent - Pobiera sie ok. 30 minut. Zamieniamy w Biosie/UEFI IDE na AHCI 

2. Instalacja Na Pendrive

Instalujemy Program Transmac, Po Instalacji Uruchamiamy go jako Administrator. Aby Nagrać System Robimy: Format disk for Mac, Pozniej Restore Image to Disk, Szukamy Pliku o Nazwie Yosemite-Zone.dmg i Klikamy OK - Czekamy Ok. 30-45 minut. Pojawi Sie Napis Restore Complete - Klikamy OK i Resetujemy Komputer w Boot Menu Ustawiamy USB (USB-HDD)

3. Instalacja

Aby Instalator Mac OS X się Włączył Musimy Wpisać Flagi: /amd(64) PCIRootUID=1 npci=0x2000(3000 jesli nie zadziala) -v

Czekamy 5 minut aż się załaduje, Wybieramy Użyj Polskiego jako języka głównego i dalej - po kliknieciu włączamy narzędzia i Narzędzie dyskowe - Wymazujemy(Formatujemy) dysk w Formacie Mac OS X Extended (Kronikowany) - Wylaczamy Narzędzie dyskowe Dalej - Pokaze sie informacja - Polecam zrobic jej zdjecie - dalej, Wybieramy Drugi Dysk (Nazwa Tą ktora wybraliscie, nie Yosemite Zone) - Customize: Bootloader: Chameleon Standard, Kexty: Wszystkie, Opcje bootowania: NPCI(ToKtoreWamDziala) PCIRootUID=1 - Akceptuj, Dalej, Czekacie ok. 16-20 minut po tym czasie mozecie wyjac USB

4. Pierwsze Uruchomienie

Pierwsze Uruchomienie Robicie z Flagami: GraphicsEnabler=No|Yes - Na Dole Napisze ktore na No, a Ktore Na Yes :)

npci(to ktore wam dziala) -x -v

5. Konfiguracja

Klikacie Dalej, Wybieracie Polski Pro - Dalej, Klikacie Ze pomijacie iCloud, pozniej konfigurujecie jesli bedziecie chcieli, czekacie ok.10 minut po stworzeniu konta i resetujecie, Wpisujecie te same flagi ale bez flagi "-x" - Logujecie sie i Pobieracie UniBeasta, Konfigurujecie kexty tak jak chcecie...

6. Kexty

Wybieracie Pierwsza opcje w Quick Start, Pozniej wybieracie wlasne Kexty

7. Dziękuje za uwagę

Dziękuję za Uwagę, i Przepraszam za wszystkie Błędy - Mam tylko 12 Lat :/

8. GraphicsEnabler

GraphicsEnabler=Yes
ATI Radeon 4xxx

GraphicsEnabler=No
All ATI/AMD Radeon 5xxx, 6xxx, 7xxx, Rx-200

Edited by oswaldini
Zakaz zamieszczania linków do pirackich treści !

Sorki, ale to nie jest najlepsza metoda na instalację. Prościej i lepiej działający OS X  postawisz za pomocą retaila i Pandora's_Box

i taki system  dopiero działa naprawdę dobrze. Jak zrobić pena z systemem dla AMD znajdziesz w YOUTUBE.

Wierz mi tak zrobiony system będzie działał o wiele lepiej niż Yosemite.Zone wiem z własnego doświadczenia.

No chyba nie, ja też wiem.

Poradnik niestety napisany na kolanie, usunięto treści niezgodne z regulaminem !

Wiem  =P~  wierz bo wiara.

A mój pierwszy wpis to nie poradnik  :/

Co to znaczy wybieracie wlasne kexty?

Każdy ma swoją konfigurację sprzętową (karta wifi, grafika, karta dzwiękowa itd.) i dlatego musi dobrać do nich kexty działające z jego sprzętem.