Jump to content

Mac OS El Capitan 10.11.6 na Vmare Workstation Pro 12.5.7 build-5813279

Recommended Posts

Witam serdecznie 

Zwracam się z bardzo uprzejmą prośbą o wsparcie.

Mam postawioną wirtualną maszynę z obrazu ISO El Capitan 10.11.6 na Vmare Workstation.

Korzystam w terminalu z narzędzia diskutil.

Po wpisaniu hasła po ostatniej komendzie w terminal mam taką sytuację jak na screenie.

Wszystkim czytającym mój post z głębi pola serca życzę harmonii i dobrostanu :)

whitewolf1608

post-4661-0-17680400-1504162203_thumb.jpg

Czyli jaką? Bo nic nie ma "po wpisaniu hasła". 

BTW - skoro działa Ci macOS nawet na wirtualce, po co się kopiesz z DD i jakimś HGW ISO? Pobierz macOS z Mac App Store i przerób go metodą createinstallmedia. 

Szanowny Adminie Tak działa mi El Capitan. Po prostu wybrałem tutorial trzech komend do utworzenia Bootowalnego PenDrive z tego linku > 

Po wpisaniu hasła Termial różnie się zachowuje raz napisze no such file on directory raz stoi w miejscu. 

Wybrałem tego video poradnik z uwagi na typ obrazu ISO

Ale wiesz o tym, że komenda dd nic nie zwraca i dopiero jak skończy to pojawia się komunikat z podsumowaniem ?

A to często może trwać trochę czasu... nawet na filmiku, który wrzuciłeś gość mówi, że to może zając 10, 20 a nawet 30 minut...

Zobacz o ile przeskakuje zegar systemowy na filmie, jak jest już podsumowanie...

Ile czekałeś zanim stwierdziłeś, że nie działa?

Ale wiesz o tym, że komenda dd nic nie zwraca i dopiero jak skończy to pojawia się komunikat z podsumowaniem ?

A to często może trwać trochę czasu... nawet na filmiku, który wrzuciłeś gość mówi, że to może zając 10, 20 a nawet 30 minut...

Zobacz o ile przeskakuje zegar systemowy na filmie, jak jest już podsumowanie...

Ile czekałeś zanim stwierdziłeś, że nie działa?

Ok dzięki za Twoje wsparcie ge,jusz 

Stworzę jeszcze raz i napiszę