Jump to content
Sign in to follow this  
pmedela

Brak sygnału na DP po ponownym uruchomieniu kompa

Recommended Posts

Witam

 

Używam El Capitan, korzystam z integry na procku i7-4790k,

monitor jest podłączony przez Display Port, płyta MSI Z97 gaming3.

 

Jeżeli uruchamiam ponownie system/komputer lub go wyłączam i włączam

ponownie to nie startuje grafika (przynajmniej takie są objawy), monitor nie

dostaje sygnału z DP. Muszę nacisnąć przycisk reset, dopiero wtedy wszystko

prawidłowo się uruchamia.

Problemu nie ma na DVI ani na HDMI, ale nie używam tych złącz bo nie obsługują

natywnej rozdzielczości monitora (Eizo CS270).

Problem nie występuje na Windows 10, którego używam zamiennie z OSX.

 

Reasumując: komp nie wstaje po wyłączeniu/ponownym uruchomieniu z OSX,

trzeba nacisnąć reset. Po wyłączeniu/ponownym uruchomieniu z Windows 10,

wszystko hula jak należy.

 

Jakie informacje są potrzebne, żeby zidentyfikować problem, jakieś logi, configi ???

 

--

Piotrek

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.