Sergio07 Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Cześć Jest jakiś sposób na obejście instalacji starszej wersji systemu? Ipad 2 juz ledwo co chodzi.. jestem tak zdesperowany ze wole go juz zepsuć robiac lewy downgrade niz siedziec na iOS 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdmesis Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 A jak to możliwe, ze masz iOS 11 na iPadzie 2? Ja mam iPad 4 Retina i już na tym znacznie nowszym iPadzie nie da się zainstalować nic wyżej 10.3.3. Swoją drogą faktycznie widać zwolnienie działania, ale nie jest tak źle. O wiele bardziej jestem niezadowolony z iOS 11 na iPhone 5s - działa to tragicznie. Nie powinni już tego telefonu upgradować moim zdaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergio07 Posted January 6, 2018 Author Report Share Posted January 6, 2018 A jak to możliwe, ze masz iOS 11 na iPadzie 2? Ja mam iPad 4 Retina i już na tym znacznie nowszym iPadzie nie da się zainstalować nic wyżej 10.3.3. Swoją drogą faktycznie widać zwolnienie działania, ale nie jest tak źle. O wiele bardziej jestem niezadowolony z iOS 11 na iPhone 5s - działa to tragicznie. Nie powinni już tego telefonu upgradować moim zdaniem. przepraszam IPAD MINI 2 a jest jakis lewy sposob? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdmesis Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Z tego co mi wiadomo to nie ma takiego sposobu. Apple przestało podpisywać 10.3.3, więc o ile nie masz tego systemu aktualnie zainstalowanego to powrót do niego nie jest możliwy. Taki downgrade był możliwy, ale tylko przez pewien okres czasu od wypuszczenia iOS 11. gregre 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasazer13 Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Niestety na ten moment nic nie możesz zrobić. Na iPhone 6 też się męczę z iOS 11. Być może kolejne aktualizacje trochę pomogą. Na to przynajmniej liczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JEDI_V Posted January 7, 2018 Report Share Posted January 7, 2018 A czytaliście, że to nie wina softu tylko Apple specjalnie spowalnia sprzęt ze względu na zużywanie się baterii? Ze względu na duży negatywny odzew na świecie, firma wprowadziła program wymiany baterii w starszych ipkach za 29$, pewnie ten sam problem dotyczy ipadów. Od systemu podajrze 10.3 firma zaimplementowała w systemie specjalny moduł zwalniający, ale przy okazji przedłużający czas pracy, aby wszystko wyglądało jak przy nowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasazer13 Posted January 7, 2018 Report Share Posted January 7, 2018 Wydaje mi się, że iPady nie są dotknięte tym problemem? I tutaj głównie chodziło o to, żeby iPhone się nie wyłączył nagle podczas pracy. Tak jak wspomniałeś tańsza wymiana baterii nie obejmuje iPadów, no i mimo wszystko nowsze iOSy spowalniają działanie. Także zastanowił bym się poważnie przed wymianą baterii w iPadzie. ++ iPhone 6 nawet z pełni sprawną baterią na iOS 11 chodzi słabo. Ciągłe zamrażanie aplikacji w tle, spowolnienia, przycięcia itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergio07 Posted January 7, 2018 Author Report Share Posted January 7, 2018 to nie jest mozliwe....ja na iphone 4 i 4s gdy mialem 3 wersje naprzód bylo to samo a 10 wtedy nie bylo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maidenman Posted January 7, 2018 Report Share Posted January 7, 2018 Baa! Nawet iPhone 7 na najnowszym iOS 11.2.1 od kilku wersji w dół nieco zwolnił, animacje się delikatnie przycinają. Ale z drugiej strony - w Androidach jest jeszcze gorzej, nawet bez celowego spowalniania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
javazlaz Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 A SE działa tak samo jak wcześniej Jedynie drenaż baterii trochę większy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasazer13 Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Ale znowu iOS 11 jest słabo przystosowany do rozmiaru ekranu SE. Te wielkie napisy „ustawienia”, „wiadomości” naprawdę zabierają sporo ekranu. Myślę, że to niestety ostatni iPhone z ekranem < 4.5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
javazlaz Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 Jak dla mnie zmiana na plus, ale może dlatego, że przez 3 lata używałem Windows Phone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasazer13 Posted January 10, 2018 Report Share Posted January 10, 2018 Najnowsza aktualizacja zdecydowanie przyspieszyła u mnie działanie safari. Ktoś jeszcze tez to zauwazyl? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
man_of_the_oak Posted January 10, 2018 Report Share Posted January 10, 2018 A SE działa tak samo jak wcześniej Jedynie drenaż baterii trochę większy. U mnie znacząco zwolnił. Na iOS 10 nie uświadczyłem nawet najdrobniejszego klatkowania animacji, a w przypadku aktualnej wersji zdarzają się spore przycinki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasazer13 Posted January 12, 2018 Report Share Posted January 12, 2018 https://9to5mac.com/2018/01/10/users-able-downgrade-from-ios-11/W środę była możliwość downgrade IOS. Niestety przegapiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnon Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 @up również przegapiłem tą możliwość a oddałbym wszystko żeby wrócić do iOS 10 na iPhone 7... dobrze ze chociaż na iOS 11.1.2 za niedługo wychodzi jailbreak - specjalnie nie aktualizowałem do wyższej wersji. W zasadzie to już teraz można modyfikować w iOS 11.1.2 niektóre rzeczy takie jak górna cześć Control center, której nie można normalnie zmieniać, zmienić kształt ikon, usuwać podpisy ikon itp. dzięki exploitowi async_wake Jeśli ktoś chciałby w przyszlosci mieć możliwość downgrade do niższych wersji iOS, to zapisujcie SHSH2 Blobs pod konkretna wersje iOS - dzięki narzędziu futurerestore można z blobsami wracać do każdej wersji iOS. Jednak blobs można zapisywać dopóki dana wersja iOS jest podpisywana przez Apple vdmesis 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasazer13 Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 Cześć Jest jakiś sposób na obejście instalacji starszej wersji systemu? Ipad 2 juz ledwo co chodzi.. jestem tak zdesperowany ze wole go juz zepsuć robiac lewy downgrade niz siedziec na iOS 11 Możesz teraz zrobić downgrade do 6.1.3 https://imagazine.pl/2018/01/16/apple-obecnie-podpisuje-ios-6-1-3-dla-ipada-2/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estrax Posted January 20, 2018 Report Share Posted January 20, 2018 Sęk w tym, że autor ma iPada Mini 2, a nie iPada 2 - padło to już w tym wątku. iPad 2 skończył się na iOS 9.x - a iPad Mini 2 nadal dostaje aktualizacje i aktualnie może mieć wspomnianego już iOS 11. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naprawnik Posted March 15, 2018 Report Share Posted March 15, 2018 Można tu macie link https://iosindex.com/dla iphone i ipad od 6.1.3 w górę działa sprawdzałem mój ipad 2 dostał drugie życie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted March 16, 2018 Report Share Posted March 16, 2018 No ale to co podałeś to link do pobrania firmware iOS - nic nie ma o tym jak zainstalować np 10.3.3 na iP5S z 11.2.6. Apple nie podpisuje już instalacji starszego softu, więc nie ma możliwości jego wgrania. Mam w domu 2 x iP5s jeden na 10.3.3 drugi na 11.2.6. Ten na 10.x działa idealnie płynnie, ba jestem skłonny stwierdzić, że soft 10.x na iP5s działa lepiej niż wcześniejsze softy 7,8,9. Robi się ciekawiej - iP6s - na 10.x działał tak samo idealnie, 11.x zmuła straszna. Fakt telefon podpada już pod wymianę aku, ale w momentach gdzie wydajność nie jest "przycięta" wciąż muli. A teraz najważniejsze, parę tygodni temu zmieniłem telefony z żoną na iP8 i iP8+ i co - też KJM mulą na 11.2.6. Są ścinki, są glitche są freezy, ogólnie opisując system i UI nie działa tak płynnie jak działało 10.x na iP5s i iP6s. Ja odnoszę wrażenie, że system 11 jest tak samo tragicznie zoptymalizowany jak słynny 7. Owszem można doszukiwać się podtekstu w postaci "celowego" zwalniania, ale nie zmienia to faktu, że wina jest przede wszystkim w bardzo złej optymalizacji responsywności UI. music 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reyder Posted March 16, 2018 Report Share Posted March 16, 2018 Jak ktoś ma zapisane blobs dla danego firmware to może sobie je wgrać za pomocą specjalnego programu. SEP działa jako osobny system i jeżeli nie jest on kompatybilny między danymi wersjami oprogramowania, które się zmienia to nie będą działały pewne funkcje jak TouchID. Oczywiście jeszcze trzeba mieć farta i trafić odpowiednie nonce (niektóre wersje miały słaby „random generator” i łatwo można trafić), albo ustawić je za pomocą odpowiedniego programu, do tego potrzebne jest r/w Kernela? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naprawnik Posted March 18, 2018 Report Share Posted March 18, 2018 z tego co wiem na tej stronie co podałem wszystkie starsze softy powinny być podpisane od 6.1.3 sprawdzone na iphone 4s powrót z 9.3.5 do 6.1.3 z ipadem 2 taka sama sytuacja z iphonem 5 powrót z 10.3.3 do 6.1.3 poszło bez żadnego problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reyder Posted March 18, 2018 Report Share Posted March 18, 2018 Wersja 6.1.3 jest ciaglę podpisywana przez Apple dla niektórych urządzeń. https://ipsw.me/6.1.3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted March 18, 2018 Report Share Posted March 18, 2018 wg tych informacji: https://ipsw.me/10.3.3 na iPhone 5 możesz wgrać 10.3.3, ale 6.1.3 nie... nie pomyliłeś systemów? To że ściągniesz ipsw w danej wersji dla danego iDevice'a nie oznacza, że go wgrasz. Przed wgraniem do telefonu soft musi być podpisany przez Apple, inaczej słuchawka nie "przyjmie" softu. No chyba, że są jakieś "magiczne" obejścia, ale osobiście nie wierzę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reyder Posted March 18, 2018 Report Share Posted March 18, 2018 To co wyżej napisałem tyczy się to tylko iPhone 4s oraz iPada 2. Podpisywane są tylko aktualizacje OTA, pobiera się specjalny program i można wgrać 6.1.3. Potem przez ota można zaktualizować do 8.x jeżeli dobrze pamietam. W sumie ios 10 można zrobić jailbreak i zrobić ota update każdego urządzenia 32bit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts