Jump to content

Przerwa w dostepie do forum 24-27.01.2018

314TeR
 Share

Recommended Posts

Jak to w piosenkach i powiedzeniu: "A miało być tak pięknie..." a ja dopowiem ",ale się zje...ło".

W ostatnich dniach pracowałem nad przeniesieniem forum na nową maszynę, upgrade skryptów forum do aktualnej wersji i wszystko szło zgodnie z planem, i wszystko sprawnie się nawet udało gdyby nie jeden drobny szczegół, na nowym forum nie można było napisać żadnej nowej treści... 8-[ 

Trzy dni szukania rozwiązania nic nie dały, więc na razie wracam do obecnej wersji i na zapasowej kopii zaczynam prace od zera... wrrr....

• 2 weeks later...

W internecie było kiedyś takie znane nawet forum hackintoshowe projectosx.com ale w wyniku jakieś problemów chyba sprzętu i potem przedewszyskim braku kopii zapasowej nie można było wrócić do stanu sprzed awarii i forum przepadło z zawartością

ślady i "szczątki" po nim są tu na archiwum https://web.archive.org/web/20150124171704/http://www.projectosx.com/forum/

tak więc adminie kopia to podstawa, częste jej wykonywanie może ocalić zawartość tego naszego forum od utraty tylu dyskusji które się tu przewinęły przez lata

• 1 year later...

Takie małe preview - bo chyba wreszcie udało mi się rozwiązać problemy z migracją.

Zrzut ekranu 2019-04-14 o 22.45.47.png

Zrzut ekranu 2019-04-14 o 22.53.47.png

Zrzut ekranu 2019-04-14 o 22.54.45.png

PS Spodziewajcie się w najbliższych dniach niespodziewanie długiej przerwy. Na pełną konwersję potrzeba nawet do kilkunastu godzin.

Co tylko chcecie. Jedynie ktoś kto się zna musiałbym taki styl zrobić. Ja się zwyczajnie nie znam :(

PS, dziś lub jutro chciałbym zacząć migrację, więc jak forum zostanie wyłączone to trzymajcie mocno kciuki aby tym razem wszystko poszło jak należy.