Jump to content
Sign in to follow this  
goodidea

Problem z bootowaniem Clovera Unibootx

Recommended Posts

Witam

 

Mam problem z instalacja hackintosha.

Zestaw mam ok:

msi z170a pro

i5 6600k

8gb ddr4

gtx 970

 

 

I mam problem z bootowaniem clovera bo gdy odpalam, przez moment pojawia sie liczba 6 i wlacza sie bios jak na zalączonej miniaturce na którym niewiele moge zrobic. Przed uruchomieniem clovera wylaczalem opcje VT-D oraz cf lock. Mam tez problem (jesli to wymagane) z wylaczeniem secure boot mode, bo z ustawieniami jak na pierszym i drugim widocznym obrazku nie uruchamia sie mi sie w ogole UEFI tylko odrazu startuje windows i musze pozniej wyjmowac baterie biosu zeby zresetowac uefi.

Obraz z osx mam na oddzielnym pendrajwie. Pomożecie?

comment_qVAdPDl7DYtVrSmVLqS8ePIJoMXLyQnm

comment_LgsKdQWsOHF8R8Gnh96iadIHxRS8AuEh

post-11618-0-70049800-1529154174_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clover jest stad, najnowsza wersja

I ten problem pokonałem, wgrałem na inny pendrajw po prostu

 

Tylko teraz mam problem podczas samej instalacji

podłączyłem komputer pod integre, dodaje linijke nv_disable=1 ale zawsze instalacja staje chwile po starcie

comment_bLnbbuUUfdbtXqtZbNtbyLxnBVVt63al

Share this post


Link to post
Share on other sites

-v oznacza nic więcej co tyle, że system uruchamia się w "verbose mode", czyli widzisz logi zamiast tego lądującego jabłuszka ;-)

Nic nie ruszyło dalej. I raczej dopóki system nie będzie wstawał poprawnie to chcesz te logi widzieć ;-)

Widać, że trochę po omacku badasz temat, bez doświadczenia, więc dobra rada - na czas zabawy z hackintoshem odepnij wszystkie pozostałe dyski na których Ci zależy, żeby np. przypadkiem nie sformatować Windowsa lub nie zrobić sobie innego kuku. Jak ogarniesz temat, usuń -v z komend startowych i podepnij pozostałe dyski. Nigdy nic nie wiadomo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

]Ok poradziłem sobie ze startem systemu

Wystarczyło oprócz tego żeby podłączyć się pod integre i wyjąc gtxa, zaznaczyć opcje USB Ownership.

 

Ale zanim chcąc zainstalować sterowniki do gtxa, ponownie włożyłem karte do komputera i od tego momentu nie rusza. Jakieś rady?

post-11618-0-44640300-1529259368_thumb.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.